Agima Ibraimija je Maribor suspendiral. Foto: BoBo
Agima Ibraimija je Maribor suspendiral. Foto: BoBo
Zadetki iz Ljubljane in Novega mesta
Eleke tik pred koncem preprečil poraz Olimpije
Knapi po lepem golu Jahića lažje dihajo
Prvenec Novakovića zasenčil incident Ibraimija
Maribor na ultimat Viol odgovoril z zmago

Med makedonskim nogometašem in športnim direktorjem Maribora je po pisanju Ekipe24 počilo pred tekmo z Domžalami. Vse naj bi se začelo z nenapovedanim obiskom najbolj vročekrvnih navijačev Maribora na petkovem treningu, ko je prišlo tudi do prerivanja in groženj. Ibraimi je zahteval od Zahoviča, da igralce v takih primerih bolj zaščiti, a je med njima očitno prišlo do hujšega spora. Ibraimi je moral zapustiti karanteno. Stvari pa so šle še dlje. "V nadaljevanju večera sva vzpostavila nov kanal komuniciranja in izmenjala še nekaj mnenj. Ni pomembno, na kakšen način, pomembno je le to, da so se žaljivke nadaljevale. Užalil je mene, užalil je mojo preteklost, ponovno je užalil mojo mamo, užalil pa je tudi moj narod in mojo vero. To pa so stvari, prek katerih ne morem," je za Ekipo24 povedal Ibraimi, ki je do nadaljnjega suspendiran.

Novaković: Pogrešam več profesionalizma
Incident je zasenčil dobro predstavo Maribora, ki je premagal Domžale z 2:1. Med strelce se je končno vpisal tudi Milivoje Novaković, ki je po 397 minutah dosegel prvi zadetek v dresu Maribora. "Odleglo mi je, ker sem dosegel prvi gol, a ne smemo pozabiti, da sem bil zelo dolgo odsoten z igrišč. Lahko se zahvalim klubu in navijačem za podporo. Vsak trening poskušam oddelati maksimalno, trudim se. Zdaj je malo lažje, vendar mislim, da ni v ospredju Milivoje Novaković, ampak ekipa. Moramo še bolj stopiti skupaj in odigrati še bolje. Veliko nam še manjka, gledati moramo samo nase in poskušati biti iz tekme v tekmo boljši. Mogoče pogrešam več profesionalizma od vsakega igralca. Ekipa je danes pokazala značaj, kar je zelo pomembno. Ni bilo enostavno igrati, a mislim, da smo odigrali dobro tekmo," je povedal slovenski reprezentant.

Domžale v vlogi Božička
Trener Domžal Luka Elsner je svojim igralcem očital radodarnost: "Že nekaj časa imamo vlogo Božička, saj na tekmo prinesemo s sabo darilo in kar nekaj golov podarimo tekmecu. Prvi tu v Ljudskem vrtu je bil eden izmed takšnih tipičnih v zadnjem obdobju. V drugem polčasu smo bili precej nevarnejši, a kaj, ko s takšno lahkoto prejemamo zadetke, da na tak način proti Mariboru nimaš kaj iskati, čeprav niti ne odigraš slabe tekme."

Nikolić prevzel odgovornost
Olimpija je po Gorici oddala točki še Zavrču, lahko pa bi ostala celo praznih rok, če ne bi Blessing Eleke zadel v tretji minuti sodnikovega podaljška. Trener Olimpije Marko Nikolić je prevzel odgovornost. "Mislim, da je bila to daleč najslabša tekma Olimpije v spomladanskem delu sezone. Odgovornost za slabo igro in izid je tokrat izključno moja. Imamo zelo malo igralcev v rotaciji na napadalnih položajih, sploh v vezni vrsti, in želel sem malo osvežiti ekipo ter spremeniti nekatere stvari. Ni se nam obrestovalo. Zelo hitro smo odstopili od svojega načina igre, čeprav smo imeli v prvem polčasu zicer Elekeja in še nekaj situacij. Lahko bi bili veliko nevarnejši," je tekmo ocenil Nikolić.

"Res smo prejeli zadetek, ki se redko vidi, a danes nismo imeli pravih rešitev. V zadnjih minutah sta v napadu igrala Zarifović in Mitrović (sodeloval je v akciji za izenačujoči gol, op. a.) ... To ni resna varianta, toda na žalost ni šlo drugače. V prvih petih spomladanskih krogih smo imeli zelo dober ritem. Čeprav smo proti Celju igrali 0:0, smo imeli ogromno priložnosti. Na zadnjih dveh tekmah smo izgubili štiri točke in to ni dobro. Ni slučajno, da smo dvakrat zapored dobili "čuden" gol. Videli bomo, kdo je sposoben za boj za naslov in kdo psihološko ni. Nekateri malo težje prenašajo pritisk. Predvsem moramo vrniti način igre in dvigniti vzdušje," je spremembe v postavi napovedal Nikolić.

Trener Olimpije je bil kritičen predvsem do igre Juliusa Wobaya, ki ga je že ob polčasu zamenjal z Nikom Kapunom. "Katastrofalno slaba igra, pod vsako ravnjo. Predvsem odnos do tekme, ne toliko sama kakovost. Poleg Wobaya nisem zadovoljen še s pristopom nekaterih drugih igralcev," je povedal Nikolić, ki je tekmo prvič začel z Wobayem, Elekejem in Miroslavom Radovićem. Do zdaj so bili vsi trije skupaj na zelenici samo na tekmi proti Celju od 62. do 88. minute. Aljaž Krefl, ki je do nedelje v spomladanskem delu igral le 21 minut, je na levem boku dobil priložnost namesto Hrvoja Čaleja.

"Idiot črni"
Poleg mini krize Olimpije je v zaključku tekme v ospredje prišla tudi rasistična opazka Nikolića, ki se je razburil zaradi predolgega proslavljanja zadetka Elekeja. Iz televizijskega posnetka je razvidno, da je Nikolić vzkliknil "idiota crnog" (idiot črni, op. a.), kar zagotovo ne bo ušlo disciplinski komisiji nogometne zveze. Za nameček se je Eleke ob dolgem proslavljanju zadetka še poškodoval. Kako hudo, še ni znano.

Matić še naprej neporažen na klopi Zavrča
Trener Zavrča Slavko Matić ostaja neporažen tudi po obračunih z Mariborom in Olimpijo. Na klopi Haložanov je jeseni in spomladi zbral pet zmag in štiri neodločene izide. "Imeli smo srečo pri doseženem zadetku, sreča pa se je na koncu vrnila tudi Olimpiji. Lahko rečemo, da je izid 1:1 najbrž najrealnejši," je dejal Matić.

Krško najuspešnejša ekipa pomladi
Hit pomladi ostaja Krško, ki je z 0:1 slavilo v Kopru. Krčani so najboljša ekipa nadaljevanja prvenstva, saj so osvojili že 15 točk (Maribor 14, Olimpija 13). Posavci bodo zdaj igrali zapored proti Mariboru (doma) in Olimpiji (v gosteh).

Sredi tedna prvi polfinalni tekmi pokala
Prvenstvo se bo nadaljevalo konec tedna, v sredo in četrtek pa sta na sporedu prvi tekmi polfinala slovenskega pokala. V sredo ob 18. uri Celje gosti Domžale (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju), v četrtek pa se bosta ob isti uri pomerila Zavrč in Maribor.

Zadetki iz Ljubljane in Novega mesta
Eleke tik pred koncem preprečil poraz Olimpije
Knapi po lepem golu Jahića lažje dihajo
Prvenec Novakovića zasenčil incident Ibraimija
Maribor na ultimat Viol odgovoril z zmago