Koprčani so si na Bonifiki priborili mesto v polfinalu. Foto: BoBo
Koprčani so si na Bonifiki priborili mesto v polfinalu. Foto: BoBo
Ezekiel Henty
Ezekiel Henty je takole z bele točke poravnal izid v Kopru. Foto: BoBo
Celjani v četrtfinalu izločili Zavrč
Koprčani po podaljšku v polfinale

Nogometaši iz mesta vrtnic so imeli pred povratnim primorskim derbijem lepo prednost, saj so na svojem terenu prvo tekmo dobili s 3:1. Vseeno to ni bilo dovolj za polfinale, saj so ob rdečih kartonih prejeli še štiri zadetke.

Goričani na koncu s tremi igralci manj
Gostitelje je v vodstvo popeljal Jaka Štromajer, a je še pred odmorom z bele točke izid poravnal Ezekiel Henty. V nadaljevanju so se pokazale razpoke v obrambi gostujoče ekipe, Miha Gregorič je zadel za 2:1. Na 3:1 - izid, s katerim so Koprčani izsilili podaljšek - je povišal Leo Štulac. Goričani so morali podaljška odigrati brez dveh izključenih nogometašev - v 77. minuti je glavni sodnik Slavko Vinčić izključil Solomona Enowa, tik pred koncem rednega dela srečanja pa še Marshalla Johnsona. Za nameček se je v podaljšku poškodoval še strelec Henty, tako da so Goričani igrali s tremi igralci manj. To so Koprčani izkoristili, polfinalista je v 97. minuti odločil Matej Pučko.

Celjani s preobratom do zmage
V polfinalu bodo zaigrali tudi Celjani, ki so v Areni Petrol z 2:1 odpravili Zavrč in napredovali s skupnim izidom 5:3. Haložani so bili v prvem polčasu nevarnejši, v 38. minuti so prek Jureta Matjašiča tudi povedli. Dino Kresinger je žogo sprejel v kazenskem prostoru, okroglo usnje se je odbilo do Matjašiča, ki je z natančnim plasiranim strelom matiral domačega vratarja. Celjanom je v nadaljevanju uspel preobrat. Že v 47. minuti je žogo po predložku Valona Ahmedija z glavo v malo mrežico poslal Benjamin Verbič, zmago je gostiteljem v 70. minuti priboril napadalec Sunny.

V polfinale pokala so se že v torek uvrstile Domžale, ki so s skupnim izidom 3:2 izločile Olimpijo. Četrti polfinalni obračun med Krko in Mariborom, ki je v torek v osmini finala z minimalno zmago izločil Kalcer Radomlje, je preložen.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme:
LUKA KOPER - Gorica * 4:1 (1:1) 1:3
350; Štromajer 30., Gregorič 57., Štulac 90+2., Pučko 97.; Henty 45+1./11-m
RK: Enow 77., Johnson 90+3.

CELJE - Zavrč 2:1 (0:1) 3:2
300; Verbič 47., Sunny 70.; Matjašič 39.

Olimpija - DOMŽALE 1:3 (0:3) 1:0
1.000; Burgič 82.; Korun 8., Maksimović 18., Zec 41.
RK: Horić 76./Domžale

Preloženo:
KRKA - MARIBOR

* - po podaljških

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Celjani v četrtfinalu izločili Zavrč
Koprčani po podaljšku v polfinale