Honduras igra v skupini E, kjer bo prvo tekmo odigral s Francijo, nato sledi Ekvador, za konec skupinskega dela pa še Švica. Foto: EPA
Honduras igra v skupini E, kjer bo prvo tekmo odigral s Francijo, nato sledi Ekvador, za konec skupinskega dela pa še Švica. Foto: EPA

Selektor Luis Fernando Suarez je že imenoval 23-erico, ki bo branila honduraške barve na mundialu. V ekipi, katere glavna zvezdnika sta nogometaša prve lige Wilson Palacios in Maynor Figueroa, ni presenečenj.

Honduras sicer na stavnicah velja za največjega avtsajderja svetovnega prvenstva v nogometu, saj se kvote za naslov Srednjeameričanov gibljejo med 625 pa vse do 7.501.

Nosilci igrajo na Otoku
Honduras bo na SP igral v skupini E s Francijo, Ekvadorjem in Švico. Med 23 nogometaši jih 13 igra v tujini, poleg Palaciosa, ki igra za Stoke City, in Figueroe, ki nosi dres Wigana, je med zvezdniki še Emilio Izaguirre iz Celtica.

Priprave in tekme v ZDA
Del reprezentance se bo zbral na pripravah 12. maja na Floridi, ko se bo v Fort Lauderdalu pomeril z ZDA, preostali člani ekipe se bodo izbrani vrsti pridružili 19. maja. Honduras bo 29. maja v Washingtonu odigral še prijateljsko tekmo s Turčijo, 1. junija v Houstonu z Izraelom in 6. junija v Miamiju z Anglijo.

Seznam Hondurasa za SP 2014:
Vratarji: Noel Valladares, Donis Escober (oba Olimpia), Luis Lopez (Real Espana);
Branilci: Arnold Peralta (Glasgow Rangers/Ško), Maynor Figueroa (Hull City/Ang), Victor Bernardez (San Jose/ZDA), Emilio Izaguirre (Celtic Glasgow/Ško), Osman Chavez (Qingdao Jonoon/Kit), Juan Carlos Garcia (Wigan/Ang), Brayan Beckeles (Olimpia), Juan Pablo Montes (Motagua);
Vezisti: Boniek Garcia (Houston Dynamo/ZDA), Andy Najar (Anderlecht/Bel), Roger Espinoza (Wigan/Ang), Wilson Palacios (Stoke City/Ang), Marvin Chavez (Colorado Rapids/ZDA), Jorge Claros (Motagua), Luis Garrido (Olimpia), Mario Martinez (Real Espana);
Napadalci: Jerry Bengtson (New England/ZDA), Jerry Palacios (Alajuelense/Kos), Carlo Costly (Real Espana), Rony Martinez (Real Sociedad).

Reprezentančni sezname udeležencev bodo postali uradni v petek, 16. maja, ko jih bo potrdila Fifa. Do 2. junija se lahko seznam 23 izbranih nogometašev še lahko spreminja, po tem datumu pa vse do prve tekme na turnirju le še zaradi hujših poškodb, katere morajo potrditi zdravniki Fife.