Valter Birsa je optimističen pred nedeljsko tekmo leta v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Valter Birsa je optimističen pred nedeljsko tekmo leta v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Mertljev položaj v udarni postavi skoraj nedotakljiv

Izbranci Srečka Katanca bodo na Gorenjskem vadili še v soboto popoldne, v petek pa bodo preizkusili zelenico v Stožicah, kjer bo tekma v nedeljo ob 18.00. Današnji trening je izpustil Andraž Struna, ki je v sredo začutil bolečine v mečni mišici desne noge. Njegov nastop v nedeljo je tako pod velikim vprašajem. Drugi nogometaši so zdravi in pripravljeni za izjemno pomembno srečanje v skupini E.

Katanec daje vse natančnejše napotke, ki jih bodo njegovi izbranci poskusili uresničiti na nedeljski tekmi. "Vemo približno, kako jih poskusiti prebiti, kaj delati, kako pridobiti posest žoge. Mislim, da bomo popravili to glede na prvo tekmo," je o obračunu na Wembleyju, ki so ga Angleži dobili s 3:1, povedal Valter Birsa.

Na Wembleyju bi moral več staviti na posest
15. novembra so Slovenci v Londonu povedli, potem pa prejeli tri zadetke. "Ne da smo se bali, poskusili smo prehitro iti naprej, prehitro iskali podaje, ki niso vodile nikamor. Morali bi več držati žogo v posesti," je pojasnil Birsa, ki tako kot soigralci pravi, da ni pomembno, kdo manjka v angleški vrsti, saj je ta v vsakem primeru kakovostna: "Tisti, ki igrajo za Anglijo, igrajo v elitni ligi, nimamo kaj razmišljati o tem, da ne bodo v popolni postavi."

"Vsak tekmec je premagljiv. Tudi mi smo že pokazali, da lahko igramo zelo dobro proti zelo dobrim ekipam, pa tudi ne tako dobro proti manj dobrim," je povedal še vedno nogometaš Milana - vrača se iz Chieva, kamor je bil posojen - in sklenil, da ga veseli razprodan stadion.

Skupina E, nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - ANGLIJA (Stožice)

ESTONIJA - SAN MARINO

Ob 20.45:

LITVA - ŠVICA

 
Lestvica:                          
ANGLIJA            5  5 0 0 15:1 15
SLOVENIJA          5  3 0 2 10:4  9
ŠVICA              5  3 0 2 11:3  9
LITVA              5  2 0 3  3:11 6
ESTONIJA           5  1 1 3  1:5  4
SAN MARINO         5  0 1 4  0:17 1
Mertljev položaj v udarni postavi skoraj nedotakljiv