Nogometaši Newcastla se veselijo velike zmage. Foto: Reuters
Nogometaši Newcastla se veselijo velike zmage. Foto: Reuters
Sergio Aguero in Edin Džeko
Sergio Aguero in Edin Džeko sta bila zelo razočarana. Foto: Reuters
Didier Drogba in Jermaine Grandison
Didier Drogba je imel prste vmes tudi pri drugem zadetku Chelseaja, saj je bil ob Jermainu Grandisonu, ko je ta poslal žogo v lastno mrežo. Foto: Reuters
Dejan Lovren
Dejan Lovren je bil junak na Anfieldu. Foto: Reuters

Za presenečenje je poskrbel Newcastle, ki je prikazal odlično igro (0:2). Srake so se veselile prve zmage na Etihadu na 12. tekmi.
Že v 6. minuti so gostje izvedli protinapad. Ryan Taylor je z desne strani podal v sredino, kjer je Rolando Aarons z desnico zatresel mrežo. Vratar Newcastla Rob Elliot je preprečil izenačenje ob strelu Stevana Jovetića. Še pred odmorom je Fabricio Coloccini zadel v okvir vrat.
Končni izid je postavil Moussa Sissoko četrt ure pred koncem po podaji Sammyja Ameobija. City je imel premoč (streli na vrata 21:9, koti 6:2, posest 70:30 %), a je bil neučinkovit. V nedeljo ob 14.30 čaka izbrance Manuela Pellegrinija mestni derbi z Manchester Unitedom.
Drogba znova med strelci
Izbranci Joseja Mourinha, ki so nastopili s kombinirano postavo, so po jalovi igri v prvem polčasu povedli v 48. minuti, ko je še na tretji tekmi zapored (po Mariboru in Manchester Unitedu) s polvolejem zadel Didier Drogba. Podal je Mohamed Salah. V 77. minuti je na mokri zelenici zasluženo izenačenje gostiteljem prinesel zadetek rezervista Andyja Mangana.
Štiri minute pozneje se je Chelsea znova znašel v vodstvu, ko je podajalec za izenačujoči gol Jermaine Grandison v lastno mrežo preusmeril žogo po predložku Williana. Do konca se izid ni več spremenil, tako da 10.210 gledalcev presenečenja vendarle ni videlo.

Modri bodo pred gostovanjem v Mariboru prihodnjo sredo v soboto v Premier ligi na Stamford Bridgeu gostili Queens Park Rangerse.
Balotelli in Lovren zrežirala preobrat
Liverpool je po drami v zadnjih minutah na Anfieldu z 2:1 izločil Swansea. V 86. minuti je po predložku Fabia Borinija najprej izenačil rezervist Mario Balotelli, četrtfinale pa je redsom z glavo zagotovil hrvaški branilec Dejan Lovren v 95. minuti. Tudi pri tem zadetku je sodeloval v zadnjem času močno kritizirani Balotelli, saj je bil nad njim storjen prekršek, po prostem strelu Philippa Coutinha pa je Lovren postavil končni izid. Tedaj so imeli gostitelji igralca več na zelenici, saj je moral tri minute prej zaradi neposrednega rdečega kartona po prekršku nad Coutinhom predčasno pod prho Federico Fernandez.
Angleški ligaški pokal, osmina finala:
BOURNEMOUTH - West Bromwich 2:1 (0:0)
O'Kane 49., Wilson 86.; Elphick 85./ag

MK Dons - SHEFFIELD UNITED 1:2 (0:0)
Afobe 67./11-m; Higdon 86., 93.
Shrewsbury - CHELSEA 1:2 (0:0)
Mangan 77.; Drogba 48., Grandison 81./ag
Fulham - DERBY COUNTY 2:5 (2:1)
Dembele 27., 45.; Martin 45./11-m, Russell 47., Dawkins 54., 65., Hendrick 62.
LIVERPOOL - Swansea 2:1 (0:0)
Balotelli 86., Lovren 95.; Emnes 66.
RK: Fernandez 92./Swansea
Manchester City - NEWCASTLE 0:2 (0:1)
Aarons 6., Sissoko 75.

Manchester City: Caballero, Sagna, Demichelis, Mangala, Kolarov, Milner, Fernandinho, Y. Toure (60./Jesus Navas), Silva (9./Nasri; 70./Agüero), Jovetić, Džeko.

Newcastle United: Elliot, Janmaat (64./Sissoko), Coloccini, Dummett, Haidara, Taylor, Abeid, Colback, Obertan, Armstrong (65./Riviere), Aarons (46./Ameobi).

Sodnik: Stuart Attwell




Stoke City - SOUTHAMPTON 2:3 (0:2)
N'Zonzi 49., Diouf 82.; Pelle 6., 88., Long 30.
RK: Crouch 88./Stoke

TOTTENHAM - Brighton 2:0 (0:0)
Lamela 54., Kane 74.


Četrtfinale:
DERBY COUNTY - CHELSEA
TOTTENHAM - NEWCASTLE
BOURNEMOUTH - LIVERPOOL
SHEFFIELD UNITED - SOUTHAMPTON