Tjaša Tibaut in Lara Prašnikar sta dosegli po dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Tibaut in Lara Prašnikar sta dosegli po dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke, ki so že v prvem polčasu prevladovale, je v vodstvo popeljala Tjaša Tibaut v 6. minuti, prednost pa je podvojila Lara Ivanuša v 47. minuti. Nato so gostiteljice do vrha napolnile mrežo tekmic. Lara Prašnikar je zadela dvakrat, Barbara Kralj, Tibautova, Evelina Kos in Manja Rogan z 11-metrovke pa po enkrat. Pri gostjah je bila uspešna Eli Jakovska.

Za Slovenijo so tekmo začele Eva Vamberger, Manja Rogan, Lucija Kos, Anisa Rola, Kristina Erman, Dominika Čonč, Lara Prašnikar, Barbara Kralj, Kaja Eržen, Urška Žganec in Tjaša Tibaut. V drugem delu so priložnost dobile še Lara Ivanuša, Evelina Kos in Maruša Sevšek.

Slovenke na lestvici s 6 točkami zasedajo tretje mesto. Vodi Škotska (15), druga je Islandija (12), za Slovenijo pa sta Belorusija (3) in Makedonija (brez točk).

Na EP se bodo uvrstile zmagovalke osmih kvalifikacijskih skupin in šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Preostali dve drugouvrščeni ekipi bosta igrali dodatne kvalifikacije. Prvenstvo bo julija in avgusta 2017 gostila Nizozemska.

Visoka zmaga nogometašic nad Makedonkami
Visoka zmaga nogometašic nad Makedonkami