Nogometašice Wolfsburga so potrdile prevlado v Evropi. Foto: EPA
Nogometašice Wolfsburga so potrdile prevlado v Evropi. Foto: EPA

Ekipa iz Wolfsburga je tako kot prva nemška zasedba ponovila uspeh iz prejšnje sezone, lani so v finalu ugnale Olympique Lyon.

Kljub zaostanku ob polčasu z 0:2 so Nemke pred 8000 gledalci naredile preobrat, junakinja pri zeleno-belih pa je bila Martina Müller z dvema zadetkoma. Pri poraženkah pa je dvakrat v polno zadela tudi ena najboljših igralk na svetu, Brazilka Marta.

V 56. minuti je Marta z desnico poskrbela za vodstvo Švedinj s 3:2. Enajst minut zatem je Alexandra Popp lepo našla Vereno Faisst, ki je s 13 metrov z levico izid poravnala. Odločitev je padla deset minut pred koncem, ko je Nadine Kessler prodrla po desni strani in podala pred vrata, kjer je Müllerjeva z bližine z desncio zatresela mrežo. Švedinje niso več našle odgovora in veliko slavje izbrank Ralfa Kellermanna se je začelo.

Liga prvakinj, finale, Lizbona:
TYRESÖ - WOLFSBURG 3:4 (2:0)
8.000; Marta 28., 56., Boquete 30.; Popp 47., Müller 53., 80., Faisst 67.

Tyresö: Söberg, Klingenberg (69./Klinga), Sembrant, Engen, Röddik Hansen, Dahlkvist (83./Thaisa), Seger, Boquete, Diaz (66./Edlund), Marta, Press.

Wolfsburg: Schult, Wensing, Fischer, Henning, Bunte, Kessler, Goessling (92./Hartmann), Blässe, Wagner (46./Faisst), Müller, Popp.

Sodnica: Kateryna Monzul (Ukrajina)