Jan Oblak bo v soboto desetič branil za reprezentanco. Foto: BoBo
Jan Oblak bo v soboto desetič branil za reprezentanco. Foto: BoBo
Šimundža na bokih stavi na Jokića in Stojanovića
Komunikacija v reprezentanci zelo slaba

Kot je znano, so varovanci Srečka Katanca dopoldne v izjavi za javnost o vezistu Bayerja iz Leverkusna zapisali, da se ne morejo znebiti občutka, da jih je pustil na cedilu.
Pred novinarje je poleg Birse stopil še vratar Jan Oblak, ki je o vseh težavah v reprezentanci v zadnjih dneh povedal: "Težave? Odvisno, kako gledate. Treba je biti osredotočen na tekmo. Mi smo. Razmišljamo le o tem. Težave vedno bodo, vedno so povsod prisotna kakšna manjša nesoglasja, ampak to se vedno reši, tako da nismo preveč obremenjeni s tem. Vemo, da nas čaka težka tekma in mislimo le na to."

Več pozornosti je namenil sami tekmi s Slovaki. "Občutki so dobri. Pripravljamo se tako kot na vsako drugo tekmo. Zavedamo se, da bo v soboto težko, ampak delamo vse, da bomo čim bolje pripravljeni in da bomo odigrali dobro tekmo," pravi Oblak, ki si želi, da proti Slovakom ne bi imel veliko dela. "Če bo tako, potem pomeni, da igramo odlično. To bi rad videl," dodaja Atleticov čuvaj mreže.

Selektor zaprl četrtkov trening
Oblaka je v prestopnem roku baje želel eden izmed angleških prvoligašev, ki naj bi zanj ponujal kar 75 milijonov evrov. A je ostal v Madridu. "Nimam komentarja na to. Mogoče celo vi veste več od mene," je na kratko odvrnil slovenski reprezentant. Dodal je, da Slovaško še vedno analizirajo in da morajo še nekaj stvari preučiti.

Katanec je edini trening na ljubljanskem stadionu po 15 minutah zaprl za javnost, je pa v zadnjih dneh uigraval predvsem postavo z rombom, v katerem bodo na sredini igrišča stali Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič in Valter Birsa, v napadu pa bosta Roman Bezjak in Josip Iličić.

V petek bo ob 11.00 še en trening na Brdu pri Kranju, po njem pa bo ob 12.30 sledila novinarska konferenca Katanca, katere prenos boste lahko spremljali na MMC TV.

Šimundža na bokih stavi na Jokića in Stojanovića
Komunikacija v reprezentanci zelo slaba