Sveže upokojeni Wesley Sneijder je vlekel kroglice. Foto: Reuters
Sveže upokojeni Wesley Sneijder je vlekel kroglice. Foto: Reuters

Colchonerosi so februarja premagali staro damo na domači zelenici z 2:0, a je 12. marca v Torinu s hat-trickom dvoboj odločil Cristiano Ronaldo. Ekipi se bosta pomerili že 18. septembra na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu. V skupini D sta še Bayer Leverkusen in Lokomotiv iz Moskve.

Barcelona in Inter sta se srečala že lani v skupinskem delu. Na Camp Nouu je bilo 2:0 za Katalonce, na San Siru pa 1:1. Samir Handanović bo že v 2. krogu 2. oktobra znova skušal preprečiti veselje Lionelu Messiju in soigralcem. V skupini F je tudi dortmundska Borussia, ki se je zelo okrepila v poletnem prestopnem roku in po sedmih letih odkrito napovedala boj za naslov nemškega prvaka. Slavia Praga ob treh velikanih nima realnih možnosti za preboj v osmino finala.

Zelo zanimiv bo tudi obračun PSG-ja in madridskega Reala v skupini A, v kateri sta še Club Brugge in Galatasaray. Kraljevi klub prihaja v francosko prestoilnico že v 1. krogu 18. septembra.

Izjemno izenačen boj se obeta v skupini H, v kateri je favorit Chelsea. Londončani se bodo pomerili z Ajaxom, Valencio in Lillom.

Boj za najprestižnejši klubski pokal se bo začel 17. septembra. Foto: Reuters
Boj za najprestižnejši klubski pokal se bo začel 17. septembra. Foto: Reuters

Liverpool znova proti Napoliju
Branilec naslova Liverpool je v skupini E z Napolijem, Salzburgom in Genkom. 11. decembra so redsi premagali Napoli na Anfieldu z 1:0 z golom Mohameda Salaha. Neapeljčani so tekmovanje nadaljevali v Evropski ligi, Liverpool pa je napredoval in se pol leta zatem v Madridu veselil evropskega naslova.

Bavarci bodo obiskali Beograd
Crvena zvezda, ki je na dramatični tekmi zadnjega predkroga izločila švicarski klub Young Boys (2:2 in 1:1), se bo pomerila z Bayernom, Tottenhamom in Olympiacosom. Beograjčani so na poti do evropskega naslova leta 1991 v napetem polfinalu izločili Bavarce (2:1 in 2:2). V 1. krogu bodo gostovali na Allianz Areni, 26. novembra pa serijski nemški prvaki prihajajo v Beograd.

Iličić in Guardiola prihajata na Maksimir
Dinamo iz Zagreba s slovenskim reprezentantom Petrom Stojanovićem bo igral v skupini C. Pep Guardiola je decembra 2015 že obiskal stadion Maksimir, ko je sedel na klopi Bayerna. Priznani strokovnjak se v zadnjem krogu vrača v hrvaško prestolnico z Manchester Cityjem. V Zagreb bo že v uvodenm krogu 18. septembra prišel tudi Josip Iličič z Atalanto, v skupini C pa je še Šathar iz Donecka.

Kampl in Mevlja se bosta pomerila v skupini G
Kevin Kampl je lahko zelo zadovoljen z žrebom. RB Leipzig je bil v četrtem bobnu, dobil pa je premagljive tekmece. V skupini G so še Zenit, Benfica in Lyon. Za ekipo iz St. Peterburga igra tudi Miha Mevlja.

Pred žrebom so moštva razdelili v štiri kakovostne bobne. Upoštevali so pravila o neigranju klubov iz iste države v skupini, delno pa so delegirali žreb le tako, da se ne bi srečala kluba iz Rusije in Ukrajine.

Prvi krog skupinskega dela 17. in 18. septembra
Na poti do skupinskega dela Lige prvakov si je 26 moštev nastop zagotovilo že prek državnih tekmovanj, le šest pa jih je na koncu dolgih poletnih kvalifikacij prišlo do vozovnice po tej poti: Ajax, Olympiacos, beograjska Crvena zvezda, Dinamo iz Zagreba, Brugge in Slavia Praga.

Skupinski del Lige prvakov se bo začel 17. in 18. septembra, tekme pa bodo nato še 1. in 2. oktobra, 22. in 23. oktobra, 5. in 6. novembra, 26. in 27. novembra ter 10. in 11. decembra.


Skupina A:
PARIS SG
REAL MADRID
CLUB BRUGGE
GALATASARAY

Skupina B:
BAYERN
TOTTENHAM
OLYMPIACOS
CRVENA ZVEZDA

Skupina C:
MANCHESTER CITY
ŠAHTAR
DINAMO ZAGREB
ATALANTA

Skupina D:
JUVENTUS
ATLETICO MADRID
BAYER LEVERKUSEN
LOKOMOTIV MOSKVA

Skupina E:
LIVERPOOL
NAPOLI
SALZBURG
GENK

Skupina F:
BARCELONA
BORUSSIA (D)
INTER
SLAVIA PRAGA

Skupina G:
ZENIT ST. PETERBURG
BENFICA
LYON
RB LEIPZIG

Skupina H:
CHELSEA
AJAX
VALENCIA
LILLE


1.KROG, sreda, 18. septembra,

Skupina A, ob 18.55:
CLUB BRUGGE - GALATASARAY
Ob 21.00:
PARIS SG - REAL MADRID

Skupina B, ob 18.55:
OLYMPIACOS - TOTTENHAM
Ob 21.00:
BAYERN - CRVENA ZVEZDA

Skupina C, ob 21.00:
ŠAHTAR - MANCHESTER CITY
DINAMO ZAGREB - ATALANTA

Skupina D, ob 21.00:
ATLETICO MADRID - JUVENTUS
BAYER LEVERKUSEN - LOKOMOTIV MOSKVA

Torek, 17. septembra, skupina E, ob 21.00:
NAPOLI - LIVERPOOL
SALZBURG - GENK

Skupina F, ob 18.55:
INTER - SLAVIA PRAGA
Ob 21.00:
BORUSSIA (D) - BARCELONA

Skupina G, ob 18.55:
LYON - ZENIT ST. PETERBURG
Ob 21.00:
BENFICA - RB LEIPZIG

Skupina H, ob 21.00:
CHELSEA - VALENCIA
AJAX - LILLE