Jan Oblak, ki v majskem finalu lanske izvedbe Lige prvakov ni ubranil nobene 11-metrovke nogometašem Reala, se je tokrat izkazal z obrambo strela z bele točke. Foto: Reuters
Jan Oblak, ki v majskem finalu lanske izvedbe Lige prvakov ni ubranil nobene 11-metrovke nogometašem Reala, se je tokrat izkazal z obrambo strela z bele točke. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je proti Celticu dosegel tri zadetke ter s šestim hat-trickom v Ligi prvakov prehitel Alfreda Di Stefana in Ferenca Puskasa. Foto: Reuters
Alexis Sanchez
Zadetek Alexisa Sancheza za 1:1 v Parizu. Foto: Reuters
Anderson Talisca
Veselje Andersona Talisce po golu s prostega strela v 93. minuti tekme v Lizboni. Foto: Reuters
Mats Hummels
Branilec Bayerna Mats Hummels je v prvem polčasu takole obležal na tleh, ko ga je po strelu iz kota po nesreči z nogo v obraz udaril Miha Mevlja. V 51. minuti je zapustil zelenico. Foto: EPA
Manchester City - Borussia Mönchengladbach
Zelenica na stadionu Manchester Cityja je bila po hudem nalivu preveč namočena, da bi dovoljevala tekmo proti Borusii Mönchengladbach. Foto: Reuters


Miha Mevlja
je igral vso tekmo za ruskega podprvaka Rostov na gostovanju pri Bayernu (5:0), medtem ko Andraža Šporarja ni bilo v ekipi Basla proti Ludogorcu (1:1). Münchenčani so s 13. zaporedno domačo zmago postali rekorderji Lige prvakov.
V isti skupini je tri točke Atleticu proti PSV-ju po strelu iz kota in nekaj odbitih žogah prinesel zadetek Saula Nigueza iz voleja s 14 metrov v 43. minuti. Oblak je v drugi minuti sodnikovega podaljška v prvem polčasu "prebral" namero Mehičana Andresa Guardada in ubranil nizek strel z bele točke v njegovo levo stran. Prekrška za 11-metrovko sicer ni bilo, saj je Luciano Narsingh v kazenskem prostoru padel brez dotika Joseja Gimeneza.
Nizozemcem je sodnik Martin Atkinson že v 6. minuti razveljavil gol zaradi domnevnega prekrška, pozneje pa so neuspešno zahtevali še dve 11-metrovki, med drugim 15 minut pred koncem, ko je Diego Godin igral z roko. V lanski sezoni je Atletico izločil PSV v osmini finala prav po izvajanju strelov z bele točke.
Celtic ob sedmici zapravil še 11-m
Barcelona se je kar s 7:0 znesla nad Celticom. V prvem polčasu je dvakrat zadel Lionel Messi, ki je nato v 60. minuti z golom za 5:0 dosegel tudi svoj rekordni šesti hat-trick v tem tekmovanju. Vmes sta se med strelce vpisala še Neymar s prostega strela in z najlepšim zadetkom tekme iz voleja Andres Iniesta. Končni izid je v zadnjih 15 minutah z dvojčkom postavil Luis Suarez.
Celtic je imel v 24. minuti po prekršku vratarja Marc-Andreja ter Stegna priložnost za izenačenje na 1:1, toda Nemec se je izkazal in ubranil 11-metrovko Moussi Dembeleju.
Sanchez izničil zgodnje vodstvo Parižanov
Paris SG in Arsenal sta se v skupini A razšla z remijem 1:1. Gostitelje je že po 44 sekundah v vodstvo popeljal Edinson Cavani, ki je z glavo izkoristil predložek Serga Aurierja, po nizu zapravljenih priložnosti PSG-ja za povišanje vodstva pa je izid izenačil Alexis Sanchez v 78. minuti z roba kazenskega prostora, kamor se je žoga odbila po lepi obrambi Alphonsa Areole strela Alexa Iwobija. Zadnjih priložnosti na tekmi nista izkoristila Cavani in Iwobi. V sodnikovem podaljšku sta bila zaradi drugega rumenega kartona izključena Marco Verratti in Olivier Giroud.
Posojeni nogometaš zagrenil večer Benfici
V skupini B je Bešiktaš na gostovanju pri Benfici na 1:1 izenačil v 93. minuti, ko je s sijajnim zadetkom s prostega strela s 25 metrov nekdanje soigralce v obup spravil brazilski rezervist Anderson Talisca. Benfica ga je v Carigrad posodila pred tremi tedni.
Liga prvakov, 1. krog

Skupina A:
PARIS SG - ARSENAL 1:1 (1:0)
Cavani 1.; Sanchez 78.
RK: Verratti 94.; Giroud 93.

Paris SG: Areola, Aurier (84./Meunier), Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell, Krychowiak (79./Pastore), Verratti, Rabiot (73./Motta), di Maria, Matuidi, Cavani.

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal, Coquelin (71./Xhaka), Santi Cazorla, Oxlade-Chamberlain (64./Giroud), Özil (85./Elneny), Iwobi, Sanchez.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)

BASEL - LUDOGOREC 1:1 (0:1)
Steffen 79.; Cafu 45.
Šporarja (Basel) ni bilo v ekipi.


Skupina B:
DINAMO KIJEV - NAPOLI 1:2 (1:2)
Garmaš 26.; Milik 36., 45.
RK: Sidorčuk 68./Dinamo Kijev
BENFICA - BEŠIKTAŠ 1:1 (1:0)
Cervi 12.; Talisca 93.


Skupina C:
MANCHESTER CITY - BORUSSIA (M)
zaradi naliva preloženo na sredo ob 20.45
BARCELONA - CELTIC 7:0 (2:0)
Messi 3., 27., 60., Neymar 50., Iniesta 59., Suarez 75., 88.
Ter Stegen (Barcelona) je v 24. minuti ubranil 11-metrovko Dembeleju.

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Rakitić (46./Iniesta), Busquets (62./Rafinha), Andre Gomes, Messi, Suarez, Neymar.

Celtic: de Vries, Lustig, K. Toure, Sviatčenko (68./O'Connell), Tierney, Biton (76./McGregor), Gamboa, S. Brown, Roberts (68./Armstrong), Sinclair, Dembele.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)


Skupina D:
PSV EINDHOVEN - ATLETICO MADRID 0:1 (0:1)
Saul Niguez 43.
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo in v drugi minuti sodnikovega podaljška v prvem polčasu ubranil 11-metrovko Guardadu.

PSV Eindhoven: Zoet, Brenet, Isimat-Mirin, Moreno, Willems, Hendrix (67./Ramselaar), Schwaab (80./Pereiro), Pröpper, Guardado, Narsingh (80./Bergwijn), L. de Jong.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis, Saul Niguez (77./F. Torres), Gabi, Gaitan (61./Tiago), Koke, Gameiro (65./Carrasco), Griezmann.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

BAYERN - ROSTOV 5:0 (2:0)
Lewandowski 28./11-m, Müller 45., Kimmich 53., 60., Juan Bernat 90.

Bayern: Neuer, Rafinha, Javi Martinez, Hummels (51./Juan Bernat), Alaba, Thiago (71./Renato Sanches), Kimmich, Vidal, Müller, Douglas Costa (64./Ribery), Lewandowski.

Rostov: Džanajev, Kalačev, M. Mevlja, Cesar Navas, Granat, Terentjev, Erokhin, Gatcan, Noboa, Azmoun (64./Prepelita), Poloz (46./Doumbia).

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)