Michael Owen je nazadnje igral za Newcastle, ki je izpadel v drugo ligo. Foto:
Michael Owen je nazadnje igral za Newcastle, ki je izpadel v drugo ligo. Foto:
Ze Roberto
Ze Roberto zapušča Bayern in odhaja v Hamburg. Foto: Reuters

"Michael je napadalec svetovnega razreda, nikoli ni bilo vprašanje, da je na najvišji ravni dokazan strelec," je dejal Sir Alex Ferguson. 29-letni napadalec je nazadnje igral v Newcastlu, ki je konec prejšnje sezone izpadel iz Premier lige.

"Ko sem se začel pogovarjati z drugimi klubi, me je v sredo poklical Ferguson in me povabil na zajtrk naslednji dan. Takrat mi je povedal, da me želi v ekipi, jaz pa sem mu pritrdil, ne da bi sploh razmišljal," je dejal Owen.

Owen je vrhunec slave doživel v Liverpoolu, ko so ga leta 2001 razglasili tudi za najboljšega nogometaša leta v Evropi. Padec v njegovi karieri se je začel leta 2004 s prestopom v Real Madrid. V Španiji si nikakor ni mogel priigrati mesta v udarni postavi, zato je že po eni sezoni odšel v Newcastle. Tudi vrnitev v Anglijo mu ni pomagala. Težave s poškodbami in formo so ga oddaljile tudi od angleške reprezentance.

Owen v zadnjih letih ni bil niti senca nogometaša iz Liverpoolovih časov. Manchester United je za zdaj veliki poraženec prestopnega roka. Iz njegovih vrst sta odšla Cristiano Ronaldo in Carlos Tevez, Real Madrid pa mu je pred nosom speljal Karima Benzemaja, veliko željo trenerja Alexa Fergusona.

Ze Roberto v Hamburgerju
Nekdanji brazilski reprezentant je zapustil klop Bayerna in s Hamburgom podpisal dveletno pogodbo. V Nemčiji igra že od leta 1998, po štirih letih v Bayerju je okrepil Bayern, ki ga je zapustil za eno leto (Santos) in se v München, kjer je osvojil štiri naslove državnega prvaka, vrnil leta 2007.

Wichinarek v Berlinu
Poljski napadalec Artur Wichinarek bo okrepil četrtouvrščeno ekipo preteklega prvenstva Hertho iz Berlina, za katero je že igral že med letoma 2003 in 2006. Podpisal je dveletno pogodbo, nove delodajalce pa bo stal 700.000 evrov. Berlinčane sta že zapustila Marko Pantelić in Andrej Voronin.

Corradi namesto Quagliarelle
Samir Handanovič in Jan Koprivec bosta odslej igrala skupaj s 33-letnim napadalcem Bernardom Corradijem, ki bo pri Udineseju nadomestil Fabia Quagliarello, ki je odšel k Napoliju.