Blessing Eleke je v prvem polčasu Olimpijo popeljal v vodstvo, nato je v nadaljevanju svoje mesto na zelenici prepustil Leonu Benku, ki je dosegel drugi zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke je v prvem polčasu Olimpijo popeljal v vodstvo, nato je v nadaljevanju svoje mesto na zelenici prepustil Leonu Benku, ki je dosegel drugi zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Elsner
Luka Elsner je uspešno debitiral na klopi Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com


Ljubljančani so bili navkljub rezultatu precej boljši nasprotnik, vso tekmo so pritiskali na vrata gostiteljev, ki so se dobro branili. Turnišče si je tudi samo priigralo nekaj priložnosti, zlasti v drugem polčasu, a je mreža aktualnih državnih prvakov obmirovala.

Na prvi gol čakali 35 minut
Ljubljančani so hitro začeli pritiskati na domača vrata, v prvih desetih minutah je Etien Velikonja po podajah Elekeja dvakrat zapravil lepi priložnosti. Najprej v 2. minuti, ko je iz neposredne bližine streljal čez gol, šest minut pozneje je s polvoleja nastreljal opreznega vratarja Damjana Lebarja. Svoje priložnosti so v prve pol ure zapravili tudi Eleke, Miha Zajc in Andraž Kirm. Mreža se je nato vendarle zatresla v 35. minuti. Z desne strani je nizek predložek pred vrata poslal Kirm, na drugi vratnici je žogo v prazno mrežo enostavno pospravil Eleke. 0:1. To je bil tudi izid ob polčasu.

Tudi Turnišče pokazalo zobe
V nadaljevanju so gostitelji v napadu zaigrali odločneje, v 53. minuti se je prva prava priložnost ponudila Urošu Pavlu, a je bil po globinski podaji vratar Rok Vodišek na pravem mestu. Nekaj minut pozneje je proti vratom sprožil še Uroš Pavel, a je ostalo pri minimalnem vodstvu Olimpije. Na drugi strani se je po dobri uri igre s parado izkazal Lebar, ko je ubranil nevaren in natančen strel Ricardu Alvesu. Elsner je sicer predtem priložnost ponudil Leonu Benku, ki je na zelenici zamenjal Elekeja. Novopečeni napadalec zeleno-belih je v zadnji četrtini tekme stekel sam proti Lebarju in ga poskušal ukaniti z lobom, a je ostalo pri 0:1.

Zmagovalec je bil dokončno odločen v 85. minuti, ko je po Kirmovi podaji v prazno mrežo na drugi vratnici zadel Benko. Zadnjo priložnost na tekmi je ob izteku 90. minute po podaji Denisa Klinarja z desne strani zapravil Kirm, ki je z zunanjim delom stopala sprožil čez gol.

Pokal Slovenije, osmina finala:
Turnišče - OLIMPIJA 0:2 (0:1)
Eleke 35., Benko 85.

Olimpija: Vodišek, Krefl, Bajrić, Kelhar, Klinar, Matić, Alves (80./Miškić), Kirm, Zajc (65./Novak), Eleke (56./Benko), Velikonja.

Turnišče: Lebar, G. Pavel, Törnar, Lutar, Horvat, Koznicov, Aleš Koren (46./Markoja), Aleksander Koren, U. Pavel (65./Jakšič), Podgorelec, Bunderla (79./Kolman)

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)

Roltek Dob - KRKA 0:1 (0:0)
Brekalo 63.


Torek, 13. septembra, ob 16.00:
TOLMIN - DOMŽALE

Ob 18.00:
KRŠKO - CELJE


Sreda, 14. septembra, ob 18.00:
KALCER RADOMLJE - MARIBOR
LUKA KOPER - ALUMINIJ


Četrtek, 15. septembra, ob 18.00:
NAFTA 1903 - GORICA


Že odigrano:
Jadran Dekani - RUDAR VELENJE 1:2 (0:0)
Stepančič 55.; Dodlek 67., 92.
RK: Pirjevec 76.; Mary 6.