David Luiz je med letoma 2011 in 2014 blestel v dresu Chelseaja. Veselil se je tudi zmage v Ligi prvakov 19. maja 2012 v Münchnu. Foto: EPA
David Luiz je med letoma 2011 in 2014 blestel v dresu Chelseaja. Veselil se je tudi zmage v Ligi prvakov 19. maja 2012 v Münchnu. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je pripravljen za veliki boj na Parku princev. Foto: EPA
Nogometaši Šahtarja se v Lvovu ne počutijo preveč domače. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola se zaveda, da je Šahtar s številnimi tujci zelo nevarna ekipa. Foto: EPA

Trener francoskih prvakov Laurent Blanc ima velike težave s poškodovanimi igralci. Zagotovo bodo manjkali Serge Aurier, Yohan Cabaye in Lucas Moura. Tudi Thiago Motta, Marquinhos in Blaise Matuidi niso popolnoma pripravljeni za 90 minut boja na Parku princev.

Kako se bodo razpletale tekme osmine finala?
Ne pozabite napovedati izidov Lige prvakov v Nostradamusu. Po skupinskem delu med 1.333 nostradamusi vodi uporabnik "robnin9" s 122 točkami, a zdaj v izločilnih bojih se delijo dvojne točke!

"Šele na dan tekme bo jasno, kdo vse bo lahko zaigral. Prepričan sem, da bomo imeli vseeno odlično enajsterico na zelenici. Okoliščine niso idealne za tako pomembno tekmo, a to lahko tudi pomeni, da bomo vsi skupaj še bolj stopili skupaj. Na takih tekmah je ključna kemija moštva. Vse se mora poklopiti za zmago nad sijajno ekipo Chelseaja," je pojasnil 49-letni Blanc.

David Luiz lani zabil avtogol
Lani je PSG prvo tekmo dobil s 3:1, avtogol je dosegel David Luiz, ki je lani še nosil dres Chelseaja. Brazilski branilec bo še posebej motiviran proti nekdanjim soigralcem.
Mourinha skrbi forma Diega Coste
Jose Mourinho
ni bil razpoložen za dolge pogovore z novinarji v Parizu. Večkrat je odgovarjal le z eno besedo. "Chelsea ima dva najboljša vratarja v Premier ligi, zato imam zelo lahko odločitev," je odvrnil na vprašanje o prvem vratarju v torek zvečer. Na zadnjih tekmah je imel Petr Čech prednost pred Thibautom Courtoisom. Skrbi ga tudi forma Diega Coste, ki je počival tri tedne zaradi kazni v Premier ligi.

Srna: To je za nas gostovanje
V torek se bosta Šahtar in Bayern zaradi vojnih razmer v Donecku pomerila v 1.000 km oddaljenem Lvovu. Donbass Arena v Donecku je bila celo poškodovana med vojaškimi akcijami lani.
"Vsi se zavedamo, da je v Ukrajini vojna, to je zares posebna tekma. Zares nenavaden položaj," je poudaril Thomas Müller, ki je v soboto dvakrat zatresel mrežo Hamburga.

"Vse skupaj je velika težava za nas. To je za nas gostovanje, to je popolnoma drugačen stadion. Na Donbass Areni imamo posebno energijo, vse nam je znano, navijači nas nosijo po zelenici," je pojasnil kapetan Šahtarja Darijo Srna.

Robben v izjemni formi
Bayern je slabo začel spomladanski del Bundeslige. Pep Guardiola se je naposlušal kritik po visokem porazu v Wolfsburgu (1:4) in remiju s Schalkejem (1:1), odgovor pa je bil silovit. Bavarci so v soboto povozili Hamburg z 8:0 in dinozavrom Bundeslige prizadejali najhujši poraz v zgodovini kluba. Arjen Robben je v izjemni formi, na lestvici strelcev Bundeslige se je na vrhu s 14 goli izenačil z Alexom Meierjem (Eintracht).

Xabi Alonso bo verjetno začel na klopi
Tudi Bastian Schweinsteiger počasi prihaja na raven, ki ga je krasila na lanskem SP-ju v Braziliji. Na sredini igrišča želi Guardiola imeti udarno navezo "Schweini"-Xabi Alonso, številni pa menijo, da mora eden sedeti na klopi. Xabi Alonso je potoval v Ukrajino, čeprav ima še vedno težave s stegensko mišico in bo verjetno začel na klopi.

Lahm že začel tek
Guardiola komaj čaka, da se vrne Philipp Lahm, ki si je novembra zlomil gleženj. Okrevanje poteka po načrtih, danes je odlični branilec že opravil tekaški trening, z ekipo pa naj bi začel vaditi sredi marca.

Guardiola zelo previden
"Šahtar je odlična ekipa. Vsem igralcem sem večkrat pojasnil, da bo to zelo težka tekma. Morali bomo odigrati dve brezhibni tekmi. Prepričan sem, da smo pripravljeni na evropske izzive," je dejal Guardiola.

Osmina finala, prve tekme, torek ob 20.45:
PARIS SG - CHELSEA

Verjetni postavi:

Paris SG: Sirigu, van der Wiel, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell, Verratti, Motta, Matuidi, Lavezzi, Ibrahimović, Cavani.

Chelsea: Čech, Ivanović, Zouma, Terry, Azpilicueta, Ramires, Matić, Willian, Fabregas, Hazard, Diego Costa.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



ŠAHTAR - BAYERN

Verjetni postavi:

Šahtar: Pjatov, Srna, Kučer, Rakitcki, V. Ševčuk, Douglas Costa, Fernando, Fred, Taison, Alex Teixeira, Luiz Adriano.

Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng, Dante, Juan Bernat, Götze, Schweinsteiger, Alaba, Robben, Ribery, Müller.

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)

Povratni tekmi bosta 11. marca.




Sreda ob 20.45:
SCHALKE - REAL MADRID

Verjetni postavi:
Schalke: Wellenreuther, Höwedes, Matip, Nastasić, Učida, Fuchs, Kirchhoff, Höger, K.-P. Boateng, Choupo-Moting, Huntelaar.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Illarramendi, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)




BASEL - PORTO

Verjetni postavi:

Basel: Vaclik, Xhaka, Samuel, Suchy, Safari, Elneny, Embolo, F. Frei, Calla, Streller, Gashi.

Porto: Fabiano Freitas, Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro, Herrera, Casemiro, Oliver, Quaresma, Jackson, Brahimi.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)



Povratni tekmi bosta 10. marca.




Torek, 24. februarja, ob 20.45:
MANCHESTER CITY - BARCELONA
JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND

Povratni tekmi bosta 18. marca.


Sreda, 25. februarja, ob 20.45:
BAYER LEVERKUSEN - ATLETICO MADRID
ARSENAL - MONACO

Povratni tekmi bosta 17. marca.