Lionel Messi je na Camp Nouu zadel dvakrat, David Villa pa enkrat. Foto: EPA
Lionel Messi je na Camp Nouu zadel dvakrat, David Villa pa enkrat. Foto: EPA
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o je v Enschedeju v 41. minuti z lepim strelom z roba kazenskega prostora izenačil na 2:2. Foto: EPA
Diego Milito
Reakcija Diega Milita (levo), potem ko je premagal lastnega vratarja Julia Cesarja. Foto: EPA
Steven Davis in Wayne Rooney
Wayne Rooney ob težavah v zasebnem življenju na igrišču (še) ni pravi. Foto: EPA
Peter Crouch
Peter Crouch je v 18. minuti v Bremnu poskrbel za vodstvo Tottenhama z 2:0, a je Werder v nadaljevanju tekme odgovoril na izziv in izenačil. Foto: EPA

Junak Barcine zmage je bil Lionel Messi. Dvakrat je zatresel mrežo in pripravil gol Pedru, ob tem pa zastreljal še 11-metrovko. Španski prvaki so odločno začeli tekmo, a v 20. minuti jih je "presekal" zadetek Sidneyja Govouja. Po dolgi podaji vratarja Alexandrosa Tzorvasa in podaljšani žogi Djibrila Cisseja je bil nekdanji napadalec Lyona hitrejši od Erica Abidala ter premagal Victorja Valdesa.
Xavi blestel s podajami
Messi je izenačil že dve minuti pozneje po sijajni podaji Xavija, ki je presenetila grške branilce. V 34. minuti je Xavi podal iz kota, žogo pa je v mrežo zabil David Villa. Še pred iztekom prvega polčasa je Messi po izmenjavi žoge s Xavijem in Pedrom povišal na 3:1. V 55. minuti je Argentinca v kazenskem prostoru podrl Jean Alain Boumsong, vendar Messi ni izkoristil priložnosti za hat-trick, saj je njegov šibek strel Tzorvas ubranil.
Dobrih 10 minut pred koncem je lani najboljšemu nogometašu na svetu zmanjkalo tudi nekaj sreče. Z leve strani je iz bližine vrat poslal žogo v daljšo vratnico, ta je nato zadela še drugo, "odpadek" pa je v mrežo pospravil Pedro. Končni izid je v sodnikovem podaljšku postavil Daniel Alves z glavo.
Poškodba Pandeva nov udarec za Inter
Branilec naslova Inter je pri nizozemskem prvaku Twenteju izvlekel remi 2:2, z enakim izidom pa se je končala tudi druga tekma v skupini A med Werderjem in Tottenhamom.
V deževnem Enschedeju so vsi štirje zadetki padli že v prvem polčasu. Črno-modre je v 13. minuti v vodstvo popeljal Wesley Sneijder, potem ko je domači vratar najprej ubranil močan strel Diega Milita. Kmalu zatem je s prostega strela lepo izenačil Theo Janssen.
V 30. minuti so se Nizozemci znova veselili, saj je Milito po strelu iz kota z glavo poslal žogo v lastno mrežo. 10 minut pozneje je za končnih 2:2 z natančnim strelom od daleč poskrbel Samuel Eto'o po podaji Gorana Pandeva. Ta si je v drugem polčasu poškodoval koleno, po prvih podatkih huje. Twente je imel še nekaj lepih priložnosti. Še en nevaren poskus Janssena s prostega strela je Julio Cesar ubranil, Marc Janko pa je z glavo streljal prek vrat.
Ferguson temeljito premešal postavo
Manchester United se je na Old Traffordu z Glasgow Rangersi razšel brez zadetkov. Trener rdečih vragov Alex Feguson je presenetil in temeljito premešal začetno enajsterico v primerjavi s sobotno tekmo proti Evertonu. V vrata je namesto Edwina van der Sarja stopil Tomasz Kuszczak, v ekipi pa ni bilo Garyja Nevilla, Patricea Evraja, Nemanje Vidića, Nanija, Paula Scholesa, Dimitarja Berbatova ...
United je narekoval ritem igre, a ni mogel streti discipliniranih Škotov. Še najbližje zadetku je bil Darron Gibson, ki je v prvem polčasu z 20 metrov meril za las mimo vratnice. Ob nerazpoloženem Waynu Rooneyju in hudi poškodbi gležnja Antonia Valencie je "Siru Alexu" v zadnjih minutah zmanjkalo pravih igralcev, ki bi lahko zabili odrešilni zadetek.

Liga prvakov, 1. krog
Skupina A:

TWENTE - INTER 2:2 (2:2)
Janssen 20., Milito 30./ag; Sneijder 13., Eto'o 41.
WERDER - TOTTENHAM 2:2 (1:2)
Almeida 43., Marin 48.; Pasanen 12./ag, Crouch 18.

Skupina B:
LYON - SCHALKE 1:0 (1:0)
Bastos 21.
RK: Höwedes 38./Schalke
BENFICA - HAPOEL TEL AVIV 2:0 (1:0)
Luisao 21., Cardozo 68.

Skupina C:
MANCHESTER UNITED - GLASGOW RANGERS 0:0

BURSASPOR - VALENCIA 0:4 (0:2)
Costa 16., Aduriz 41., Hernandez 68., Soldado 76.

Skupina D:
BARCELONA - PANATHINAIKOS 5:1 (3:1)
Messi 22., 45., Villa 34., Pedro 78., Alves 93.; Govou 20.
V 55. minuti je Tzorvas ubranil 11-metrovko Messiju.
KÖBENHAVN - RUBIN KAZAN 1:0 (0:0)
N'Doye 87.