Po dobrem letu in pol Mile Ačimović zapušča matični klub. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Po dobrem letu in pol Mile Ačimović zapušča matični klub. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ermin Šiljak
Po porazu v Kidričevem je z mesta trenerja odstopil Ermin Šiljak. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vasja Simčič
Vasja Simčič je bil v Kranju dvakrat premagan. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Koprčani prek Mure do drugega mesta
Gorica padla v Kranju
Aluminij spoznal, da je strah pred Olimpijo odveč

Slabi rezultati v zadnjem obdobju so močno zamajali Šiljkov stolček, zadnji poraz pa je bil dokončna kaplja čez rob. Olimpija je v prvih sedmih krogih te sezone državnega prvenstva dosegla dve zmagi, dva remija in tri poraze in je trenutno na sedmem mestu. Šiljak je zmaje prevzel ob koncu lanske sezone, ko je zamenjal Bojana Prašnikarja. Predtem je bil nekdanji napadalec reprezentance Prašnikarjev pomočnik. Ačimović, prav tako nekdanji odlični slovenski reprezentant, je na mesto športnega direktorja prišel pozimi leta 2011, le nekaj mesecev po tem, ko je zaradi poškodbe končal bogato kariero.

Prosinečki je pred kratkim odstopil z mesta trenerja Crvene zvezde, ki jo je vodil od decembra 2010. "Veliki Žuti" je v dresu Zvezde blestel tudi kot igralec in z Beograjčani postal evropski prvak. Nato je odlični vezist, velemojster podaj, prostih strelov in preigravanj, igral tudi za Barcelono in Real Madrid. V sezoni 2002/2003 je izjemni nekdanji hrvaški reprezentant nosil dres Olimpije.

Aluminij poglobil ljubljansko krizo
Aluminij igra v odlični formi, saj je zmagal že četrtič zapored. Ljubljančani so sicer bolje začeli tekmo in že v šesti minuti imeli zrelo priložnost, a je na golovi črti žogo zaustavil Denis Topolovec. V 38. minuti so zmaji izpeljali hiter protinapad. Nik Omladič je podal na levo Filipu Valenčiču, ki je z natančnim strelom premagal Tomaža Murka.

V drugem polčasu so se domači nogometaši prebudili. V 50. minuti je nevarno streljal Adnan Bešić, ki v Kidričevem igra ravno kot posojeni nogometaš Olimpije, a je zgrešil. Pet minut pozneje je gostujoča obramba pozabila na Roberta Kureža, ki je brez težav premagal Elivsa Džafića. V 82. minuti so borbeni igralci Aluminija izvedli akcijo po desni, v gneči pred vrati pa je do žoge prišel Klemen Bingo in jo pospravil v mrežo. Murko je nato ubranil nekaj strelov Olimpije.

Triglav v 93. minuti do zmage
Po treh zaporednih porazih so Kranjčani prišli do novih točk. Nogometaši Triglava so na razmočenem igrišču bolje začeli. Že v sedmi minuti je nevarno streljal Enis Đurković, a je Vasja Simčič poskus ustavil. Nato so bili nekoliko podjetnejši gostje, v 27. minuti pa so domači nogometaši zadeli. Matej Poplatnik je podal z desne, Đurkoviću pa je uspelo premagati Simčiča.

Samo štiri minute so Goričani potrebovali za izenačenje. V gneči pred vrati je Poplatnik žogo preusmeril v lastno mrežo. V 37. minuti so gostje ostali brez Welleja Ndiayeja, ki je zaradi grobega prekrška nad Klemnom Šturmom dobil rdeči karton. Kranjčanom vse do sodnikovega dodatka ni uspelo izkoristiti številčne prednosti. Nekajkrat se je izkazal Simčič, ki pa je v 93. minuti vendarle klonil. Z 20 metrov je sprožil Blaž Šujica, žoga je oplazila enega od goriških branilcev in končala v mreži.

Mura ostaja le pri točki
Tekma v Kopru se je zaradi nevihte začela z 20-minutno zamudo. Mura po novem porazu (4:1) ostaja pri le eni točki v državnem prvenstvu in ostaja trdno zasidrana na zadnjem mestu, Luka Koper pa se je z zmago celo prebila na drugo. V deveti minuti je z glavo gostitelje v vodstvo povedel Bojan Đukić. V 36. minuti se je Ivan Brečević sam znašel pred Filipom Drakovićem in povišal na 2:0.

Oliver Bogatinov, ki je tekmo spremljal kar z novinarskega stolpa, saj še nima urejenih vseh papirjev, je v drugem polčasu v igro poslal Nusmirja Fajića. Mura je zaigrala podjetneje, vendar so Koprčani s protinapada še povišali prednost. Znova je zadel Brečević. Fajić je nevarno streljal že v naslednji minuti, Ermin Hasić pa je žogo uspel le odbiti in Damjan Bohar jo je pospravil v prazno mrežo. Končni izid je v 85. minuti postavil Dragan Čadikovski.

7. krog:
ALUMINIJ
- OLIMPIJA 2:1 (0:1)
500; Kurež 57., Bingo 82.; Valenčič 36.

Aluminij: Murko , Topolovec, Suljemanovič, Kašnik, Medved, Spahić , Bešić ( 77./Rešek), Kurež ( 83./Žagar), Bingo, Kožar ( 68./Kmetec).

Olimpija:
Džafić, Jović, Zarifović, Trifković ( 84./Škerjanc), Šporar, Valenčič ( 65./Vicente), Nikezić , Delamea Mlinar, Omladič , Sretenović , Sarasola.

Sodnik: Emir Huselja (Velenje)


TRIGLAV - GORICA 2:1 (1:1)
400; Đurković 26., Šujica 93.; Poplatnik 30/ag.
RK: Ndiaye 36./Gorica

Triglav: Pelko, Šturm, Roškar , Sever ( 80./Nazič ), Jelar, Đurković ( 56./Šujica), Ovčina, Dolžan, Poplatnik ( 85./Đurić), Kongnyuy, Pokorn.

Gorica:
Simčič, Celcer, Vetrih , Širok, Žigon ( 89./Kadrija), M. Mevlja, Pavič ( 81./Dornik), Gregorič, Bremec ( 71./Jakovljevič), Ndiaye , A. Jogan.

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


LUKA KOPER - MURA 05 4:1 (2:0)
300; Đukić 9., Brečević 35., 62., Čadikovski 85.; Bohar 64.

Luka Koper: Hasić, Guberac, Brečević (70./Čadikovski), Popović (79./Žibert ), Filipovič, Mavrič-Rožič, Hadžić , Đukić, Palčič, Pučko, Bubalo (70./Majcen).
.

Mura 05: Draković, Sreš (46./Majer), Bohar, Horvat, Buzeti, Vaš, Travner, Janža, Kouter (46./Fajić), Eterović, Maruško.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Odigrano v soboto:
CELJE - MARIBOR 0:2 (0:1)
2.700; Ploj 31., Črnic 73.

DOMŽALE - RUDAR 2:0 (0:0)
300; Majer 55., Osmanaj 71.

Lestvica:                             
MARIBOR              7  5 2 0 11:3  17 
LUKA KOPER 7 4 2 1 9:3 14
DOMŽALE 7 4 0 3 7:5 12
CELJE 7 3 3 1 7:6 12
ALUMINIJ 7 4 0 3 9:9 12
GORICA 7 3 1 3 12:10 10
OLIMPIJA 7 2 2 3 12:10 8
TRIGLAV 7 2 1 4 3:5 7
RUDAR 7 1 2 4 4:12 5
MURA 05 7 0 1 6 6:17 1
Koprčani prek Mure do drugega mesta
Gorica padla v Kranju
Aluminij spoznal, da je strah pred Olimpijo odveč