Nogometaši Olimpije so do vrha napolnili koprsko mrežo. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so do vrha napolnili koprsko mrežo. Foto: www.alesfevzer.com
Stefan Savić je Olimpijo že v 8. minuti popeljal v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Kingsley Boateng se je dvakrat vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija s "petardo" odpihnila Koper na Bonifiki

Ljubljančani so bili na Bonifiki razred zase, že v uvodnih minutah so zatresli mrežo nasprotnika, na odmor so odšli s prednostjo treh zadetkov, to pa so v nadaljevanju le še povišali in bodo povratni obračun v Stožicah, ta bo 31. oktobra zvečer, pričakali povsem sproščeni.

Kako dominantni so bili zeleno-beli, dokazuje tudi dejstvo, da so proti vratom gostiteljev sprožili kar 28 strelov (12 v okvir), Koprčani so proti ljubljanskemu golu sprožili 12 strelov (4 v okvir). Posest žoge je bila 66:34 v korist Olimpije.

Hitro dvojno vodstvo Olimpije
Tekma se je za Ljubljančane začela sanjsko, začetni pritisk se jim je hitro izplačal, v 8. minuti jih je v vodstvo popeljal Stefan Savić. Po lepi akciji ga je s povratno podajo zaposlil Asmir Suljić, 24-letni avstrijski vezist pa je žogo hladnokrvno poslal za hrbet nemočnega vratarja Antonia Grlja. Ta je moral pet minut pozneje po žogo v svojo mrežo še drugič. Savić je s podajo našel Kingsleyja Boatenga, ki je ob napaki domače obrambe z roba kazenskega prostora sprožil "iz prve" in s plasiranim strelom z desnico zadel za 0:2.

Vombergar povišal vodstvo na +3
Koprčani v prvem polčasu niso bili pretirano nevarni za vrata Nejca Vidmarja. Ta se je moral izkazati le ob poskusu Jake Štromajerja, ki je po slabšem izbijanju Olimpijinega branilca Erica Boakyeja nevarno sprožil z roba kazenskega prostora, a je ljubljanski čuvaj mreže njegov strel z desnico odbil prek vrat. Aktualni državni prvaki so do konca polčasa večkrat zapretili gostiteljem, mrežo pa jim je uspelo zatresti tik pred odmorom. Z roba kazenskega prostora je poskusil Vitja Valenčič, Grlj je žogo nespretno odbil naravnost na nogo Andresa Vombergarja, ki je brez večjih težav iz bližine zaključil za 0:3.

Kronaveter prižgal "petardo"
Drugi polčas so Ljubljančani začeli še bolje od prvega, že v tretji minuti nadaljevanja so vodstvo povišali na 0:4, še drugič se je med strelce vpisal Boateng, potem ko mu je podajo za zadetek kot na pladnju serviral Suljić. Ta je po dobri uri igre svoje mesto na zelenici odstopil Roku Kronavetru, ki je v 84. minuti zadel za velikih 0:5! Savić si je v kazenskem prostoru gostiteljev lepo pripravil prostor za strel, meril je v daljši vratarjev kot, Grlj je žogo odbil, a le do opreznega Kronavetra, ki je iz bližine brez težav zatresel mrežo.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prve tekme:
KOPER - OLIMPIJA 0:5 (0:3)
3.100; Savić 8., Boateng 13., 48., Vombergar 45., Kronaveter 84.

FC Koper: Grlj, Vrdoljak, Hadžić, Petrović, Bukara (46./Cvek), Glavaš, Opara (82./Maslić), Tomić (57./Kovačević), Fatić, Baša, Štromajer.

Olimpija: Vidmar, Boakye, Zarifović, Gorenc, Štiglec, Putinčanin, Valenčič (64./Tomić), Boateng, Suljić (63./Kronaveter), Savić, Vombergar (68./Lupeta).

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)


Torek ob 16.30:
MARIBOR - DOMŽALE


Sreda, 24. oktobra, ob 16.30:
GORICA - MURA

Ob 18.00:

KRŠKO - ALUMINIJ


Povratne tekme, sreda, 31. oktobra, ob 13.00:
MURA - GORICA
Ob 17.00:
DOMŽALE - MARIBOR
Ob 18.00:
ALUMINIJ - KRŠKO
Ob 20.00:
OLIMPIJA - KOPER

Olimpija s "petardo" odpihnila Koper na Bonifiki