Primož Gliha ni več trener Luke Kopra, znova je prvi mož stroke Nedžad Okčić. Foto: MMC RTV SLO
Primož Gliha ni več trener Luke Kopra, znova je prvi mož stroke Nedžad Okčić. Foto: MMC RTV SLO
Zdenko Verdenik
Interblock, ki ga vodi Zdenko Verdenik, je v četrtfinalu presenetljivo izločil Hit Gorico. Foto: MMC RTV SLO

Vijoličasti, ki branijo naslov, so odločeni, da si pripravijo dobro izhodišče pred povratno tekmo prihodnji torek. "Analiza nasprotnika je opravljena, ni dvoma, da se bomo ustrezno pripravili na tekmo. Čeprav spet igramo v gosteh, verjamem v pozitiven rezultat. Dobro izhodišče pred povratnim dvobojem pred našimi zvestimi navijači bi pomenila zmaga ali neodločen rezultat. Med prvenstvenim gostovanjem na Bonifiki smo spoznali, s kom imamo opravka. Koprčani imajo dobro ekipo, a se jim želimo oddolžiti za tisti poraz," je za klubsko spletno stran povedal Robert Berič, ki je v nedeljo prispeval odločilni zadetek za zmago v Kranju z 2:1.

V torek zvečer je "odjeknila" novica, da Primož Gliha ni več trener Luke Koper. Na sredini tekmi in predvidoma do konca sezone bo ekipo vodil Nedžad Okčić, ki je v prejšnji sezoni Koper popeljal do naslova državnega prvaka, konec septembra pa ga je po slabih izid zamenjal prav Gliha. Okčić je medtem vodil mladinsko ekipo Kopra, bil pa je tudi šef mladinske šole.

Pri Koprčanih, zmagovalcih pokala leta 2006 in 2007, bo zaradi kartonov počival Damir Hadžić, manjkala bosta tudi poškodovana Ivica Guberac in Danijel Marčeta. Tekmo, ki se bo začela ob 20.00, boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV Slovenija in MMC-jevem portalu.

Domžale brez podcenjevanja
Že ob 17.00 bo tekma Interblock - Domžale. Vodilno moštvo druge lige spomladi ne blesti, a gostje o kakršnem koli podcenjevanju nočejo niti razmišljati. ''Nobenih možnosti ni, da bi prišlo do podcenjevanja. Če bi razmišljal v tej smeri, bi užalili inteligenco svojih fantov. Tekma proti Interblocku ne bo nič lažja kot katera koli druga prvenstvena. Čakata nas kvaliteten nasprotnik in težko delo. Vložek je ogromen, igrišče v Ljubljani majhno in neravno, nasprotnik kvaliteten, in pametnim igralcem - naši igralci so že velikokrat dokazali, da so inteligentni - to pove vse,'' je dejal trener Domžal Darko Birjukov, ki še vedno ne more računati na kar nekaj poškodovanih nogometašev.

Domžale so v četrtfinalu po porazu doma z 0:2 na drugi tekmi povsem osmešile Olimpijo (0:4). Bodo zdaj izločile še drugega ljubljanskega predstavnika, zmagovalca Pokala Hervis v sezonah 2008 in 2009?
Pokal Hervis, polfinale, prvi tekmi
Sreda ob 17.00:

INTERBLOCK - DOMŽALE

Ob 20.00 (prenos na TV SLO 2 in MMC):
LUKA KOPER - MARIBOR

Povratni tekmi bosta 26. aprila, finale bo 25. maja v Stožicah.