Paul Pogba je spretno potisnil žogo v mrežo in zagotovil Unitedu pot na Wembley. Foto: Reuters
Paul Pogba je spretno potisnil žogo v mrežo in zagotovil Unitedu pot na Wembley. Foto: Reuters
Tom Huddlestone
Tom Huddlestone je z desnico zadel z enajstih metrov. Tigre zdaj čaka ogorčen boj za obstanek v Premier ligi. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho je prejel lepo darilo za 54. rojstni dan. Čez mesec dni bo lovil četrti naslov v ligaškem pokalu. Toliko jih imata rekorderja Brian Clough in Alex Ferguson. Foto: Reuters

Hullu je uspelo končati serijo nepremagljivosti rdečih vragov, ki na zadnjih 17 tekmah zelenice niso zapuščali sklonjenih glav. Izbrancev Joseja Mourinha ta poraz ne bo pekel, v finalu pa jih 26. februarja na Wembleyju čaka Southampton, ki je izločil Liverpool (1:0 in 1:0).

Huddlestone z bele točke vlil upanje
Gostitelji, ki so na predzadnjem mestu v Premier ligi, so povedli v 35. minuti. Marcos Rojo je v kazenskem prostoru povlekel Harryja Maguireja za dres in sodnik Jonathan Moss je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Tom Huddlestone, z desnico je matiral Davida de Geo.

Boljša igra Uniteda v drugem polčasu
Sredi drugega polčasa je izenačil Paul Pogba po lepem prodoru Marcusa Rashforda v kazenski prostor. Huddlestone je izbil žogo, a le do Francoza, ki je z desnico potisnil žogo v mrežo. V 74. minuti so imeli rdeči vragi veliko priložnost za vodstvo, a je Marcus Rojo z glavo s petih metrov stresel prečko.

Niasse najprej v prečko, nato v polno
Tudi gostitelji niso imeli sreče, v 79. minuti je Omar Baye Niasse po podaji iz kota z glavo zadel prečko. Hull, ki je lovil drugi pokalni finale v 113-letni zgodovini kluba, je zmago osvojil pet minut pred koncem. David Meyler je podal z desne strani, Niasse pa je iz bližine zatresel mrežo. Gostom je tudi v štirih minutah sodnikovega dodatka uspelo zadržati prednost.

Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:
Hull City - MANCHESTER UNITED 2:1 (1:0) 0:2
Huddlestone 35./11-m, Niasse 85.; Pogba 66.

Hull: Marshall, Meyler, Dawson, Maguire, Tymon, Huddlestone, Clucas, Bowen (59./Marković), Maloney (64./Evandro), Diomande (70./Hernandez), Niasse.

Man. United: de Gea, Darmian, Smalling, Jones, Rojo, Herrera, Carrick, Pogba, Lingard (79./Lingard), Ibrahimović, Rashford (92./Fellaini).

Sodnik: Jonathan Moss




Odigrano v sredo:
Liverpool - SOUTHAMPTON 0:1 (0:0) 0:1
Long 91.

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 26. februarja v Londonu.