Carles Puyol mora zaradi poškodbe desnega kolena počivati šest tednov, pravijo zdravniki. Jih bo Katalonec ubogal? Foto: Reuters
Carles Puyol mora zaradi poškodbe desnega kolena počivati šest tednov, pravijo zdravniki. Jih bo Katalonec ubogal? Foto: Reuters

Robustni branilec Barce in "furie roje" se je poškodoval na sobotni tekmi z Espanyolom, ko je začutil bolečine v desnem kolenu. Po poročanju uradne spletne strani Barcelone ga zdaj v soboto čaka manjši operativni poseg, po katerem bi moral počivati okoli 6 tednov.

Brez finala kraljevega pokala
"Po predvidevanjih bo zunaj pogona okoli šest tednov," se glasi zdravniška presoja, zaradi katere je Barcelona že potrdila, da bo 25. maja v finalu španskega kraljevega finala proti Athletic Bilbau zaigrala brez kapetana.

Če Puyol ne bo ekspresno okreval, bo ostal brez nastopa na Euru 2012, kjer bo Španija branila naslov iz Avstrije in Švice. Odsotnost zanesljivega Puyola bo lahko hud udarec evropskim in svetovnim prvakov, ki bodo branjenje svoje krone začeli 10. junija v Gdansku, ko jih čaka derbi skupine C z Italijo.

Njegovo mesto soigralcu Piqueju?
34-letnik iz Lleide je bil več kot desetletje standardni igralec španske reprezentance, za katero je zbral natanko 99 nastopov in bil eden ključnih nogometašev ob zmagi na Euru 2008 in svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Vseeno osrednja obramba Španije ne bi smela biti preveč prizadeta, ob odsotnosti Puyola bo najverjetneje njegovo mesto zasedel soigralec iz Barcelone Gerard Pique, ki bo združil moči z branilcem Reala iz Madrida Sergiem Ramosom.