Nekdanji slovenski selektor se od Cottbusa poslavlja z grenkim priokusom. Foto: Reuters
Nekdanji slovenski selektor se od Cottbusa poslavlja z grenkim priokusom. Foto: Reuters
Andreas Wolf
Nogometaši Nürnberga so slavili novo uvrstitev v 1. Bundesligo. Na sliki nogometaš Andreas Wolf med pivskim tušem. Foto: Reuters

V prvo ligo sta se neposredno uvrstila Freiburg in Mainz, medtem ko je Nürnberg ob koncu sezone prikazal izjemno formo in prilezel na tretje mesto, ki je vodilo v kvalifikacije s Cottbusom. Devetkratni nemški prvaki so v letošnji 2. Bundesligi slavili šestnajstkrat, dvanajstkrat remizirali, šestkrat pa izgubili.

Mintal glavni igralec druge tekme
Prvi zadetek na povratni tekmi je padel v 29. minuti, ko je Marek Mintal izjemno zaposlil Christiana Eiglerja, napadalec pa je iz 22 metrov z levico poslal žogo v levi zgornji kot. Vratar Gerhard Tremmel je bil povsem brez možnosti. Za končno odločitev je osem minut pozneje je poskrbel Slovak Mintal, ki je preigral branilca Atana Cagdasa in s štirinajstih metrov z desnico zadel v polno.

V drugem polčasu je ritem igre povsem popustil, igralci obeh moštev pa so le še komaj čakali zadnji sodnikov žvižg. Za Bojana Prašnikarja je bila to zadnja tekma na klopi Energieja, saj se je s svojimi delodajalci že sporazumno razšel.

Dodatne kvalifikacije, 1. tekma:
Energie Cottbus - NÜRNBERG 0:3 (0:1)
22.000; Boakye 13., 89., Eigler 56.

Povratna tekma:
NÜRNBERG - Energie Cottbus 2:0 (2:0)
Eigler 29., Mintal 37.

A. B.