Vse do druge minute sodniškega dodatka je kazalo, da bosta novi glavni trener Stevan Mojsilović in novi pomočnik trenerja Luka Elsner (na fotografiji) svojo pot v Domžalah začela z zmago. Toda Luka Majcen, ki je bil po
Vse do druge minute sodniškega dodatka je kazalo, da bosta novi glavni trener Stevan Mojsilović in novi pomočnik trenerja Luka Elsner (na fotografiji) svojo pot v Domžalah začela z zmago. Toda Luka Majcen, ki je bil po "aferi brada", ko se je moral za mir v klubu obriti, spet v kadru Rudarja, je tik pred koncem rešil svojo ekipo poraza, tako da imajo Velenjčani na šestem še vedno tri točke prednosti pred Domžalami na sedmem mestu lestvice. Foto: MMC RTV SLO
Darko Milanič
Ekipa Darka Milaniča še vedno prepričljivo vodi na prvenstveni lestvici Prve lige si. Foto: Reuters
Daliborju Volašu se je tik pred koncem ponudila sijajna priložnost za zadetek in posledično tudi zmago Maribora, a je napadalec žogo poslal mimo leve vratnice vratarja Darka Brljaka. Foto: MMC RTV SLO
Ivica Guberac
Ivica Guberac je že v 2. minuti tekme zatresel Murino mrežo. Foto: MMC RTV SLO
Milivoj Bračun
Milivoj Bračun je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Majcen izenačil v 91. minuti

Vodilno moštvo lige je "mini" primorsko turnejo končalo z dvema zaporednima neodločenima izidoma. Po 2:2 v Kopru so v sredo izbranci Darka Milaniča igrali 0:0 v Novi Gorici, pa čeprav so bili predvsem v drugem polčasu boljši tekmec od gostiteljev, navsezadnje so v sodniškem dodatku prek Marcosa Tavaresa zatresli tudi prečko.

Bleda predstava v prvem polčasu
Prvi polčas je minil brez pravih priložnosti. Eni in drugi so dobro pazili na vse napadalne ideje tekmeca, strelov je bilo zelo malo. Prvega so sprožili Novogoričani šele v 26. minuti, ko je meril Andrej Komac z dobrih 20 metrov, vendar je bil Marko Pridigar, ki je zamenjal poškodovanega Jasmina Handanovića, na mestu.

Tavares zatresel prečko
V drugem polčasu je Etien Velikonja v 49. minuti ogrozil svoje nekdanje soigralce, vendar je bil Brljak zbran, štiri minute pozneje je Cvijanović s prostega strela z dobrih 20 metrov meril previsoko, v 67. minuti pa je rezervist Dalibor Volaš takoj po vstopu v igro streljal z glavo, toda Brljak se niti takrat ni pustil ukaniti. V 78. minuti so lepo akcijo izpeljali tudi domači nogometaši, ko je William Franklin Vicente prodrl po desni strani, podal pred vrata gostov, a je tam Vito Plut žogo namesto v mrežo poslal čez okvir. V končnici tekme sta imeli obe ekipi svoje (pol)priložnosti za spremembo izida, najlepši pa Mariborčani v sodniškem dodatku, ko je najprej Marcos Tavares zatresel prečko s strelom z glavo, nato pa je Volaš prav tako z glavo le za malo zgrešil cilj.

Osmanaj v polno že v 7. minuti
Domžalčani so tekmo proti Rudarju dobro začeli in iz prve resne akcije tudi zadeli. Uroš Korun je v osmi minuti v kazenskem prostoru našel Liridona Osmanaja, ki je z 12 metrov z močnim strelom pod prečko svojo ekipo popeljal v vodstvo. V drugem polčasu so imeli prvo lepšo priložnost domači, ko je Osmanaj prodrl po desni strani, podal po tleh na drugo stran kazenskega prostora, od koder je Damir Pekić žogo poslal mimo desne vratnice. Gosti so se sicer prebujali, igro hitro osvežili s tremi rezervisti, toda prave nevarnosti za Nejca Vidmarja vseeno ni bilo. V 70. minuti pa so bili blizu izenačenja, ko je Leon Črnčič zatresel prečko s strelom z dobrih desetih metrov.

Majcen le ugnal Vidmarja
V 79. minuti so imeli Velenjčani po domnevnem prekršku Denisa Halilovića nad Luko Majcnom na voljo najstrožjo kazen. To je izvedel Žinko, a domžalski čuvaj mreže Vidmar se je izkazal in preprečil izenačenje. Toda v samih izdihljajih tekme so gosti vendarle prišli do točke. Halilović se je po podaji Rajka Rotmana v kazenskem prostoru zaletel v Damjana Trifkovića, sodnik je dosodil novo enajstmetrovko za Rudar, tokrat jo je izvedel Majcen in zadel za končnih 1:1.

Gladka zmaga Kopra
Koprčani uresničujejo napovedi, da se bodo v spomladanskem delu prvenstva vključili v boj za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Na zadnjih petih tekmah so osvojili 13 točk in se tretji Gorici in četrti Muri, današnjemu tekmecu, približali na vsega tri točke. Uvodnih 20 minut srečanja je minilo v znamenju domačih nogometašev, ki so ob dveh zadetkih imeli še tri izjemne priložnosti za zadetek. Že v drugi minuti je Ivan Brečević izvrstno streljal z volejem z osmih metrov, a se je izkazal gostujoči vratar Filip Draković. Minuto pozneje je Adnan Aganović izvedel kot za domače, na drugi vratnici pa je prisebni Ivica Guberac z glavo žogo potisnil v mrežo.

V 13. minuti sta znova odlično kombinirala Aganović in Brečević, znova pa je se je izkazal gostujoči čuvaj mreže. Le minuto pozneje je Bojan Đukić z glavo zatresel vratnico gostujočih vrat. Silovito ofenzivo so domači kronali v 20. minuti. Matej Palčič je poslal lepo globinsko žogo do Brečevića, ki je z nekaj metrov iznajdljivo premagal soboškega vratarja. Presenetljivo anemični gosti v prvem polčasu niso niti enkrat resno ogrozili vratarja Kopra Ermina Hasića.

Častni zadetek dosegel Fajić
Tudi v nadaljevanju je bila na igrišču podobna slika. Uvodne minute so bile v znamenju domačih in v eni številnih akcij je iznajdljivi Matej Pučko osamljen v kazenskem prostoru žogo poslal pod prečko Murinih vrat. Nato so domači "stopili na žogo", nenevarni gosti pa so šele v sami končnici tekme dosegli častni zadetek. Po precej strogo dosojeni enajstmetrovki (Dalibor Bagarić naj bi nepravilno oviral Nusmirja Fajića) se je Fajić s 16. golom v sezoni vpisal med strelce.

Prva liga si, 28. krog
DOMŽALE - RUDAR 1:1 (1:0)
450; Osmanaj 7.; Majcen 91./11-m
Žinko (Rudar) je v 79. minuti zapravil 11-m.
RK: Halilović 90./Domžale

Domžale: Vidmar, Skubic, Halilović, Hanžič, Topić, Balokog, Teinović, Korun (72./Ihbeisheh), Osmanaj, Pekič (78./Gerić), Radovanović (39./Zatkovič).

Rudar Velenje: Savić, Dedić (64./Bizjak), Novaković, Stojnić, Rotman, Tolimir, Žinko, Rošer, Klinar (70./Podlogar), Trifković, Črnčič (70./Majcen).

Sodnik: Sašo Habjanič (Murska Sobota)


HIT GORICA - MARIBOR 0:0
700 gledalcev

Hit Gorica: Brljak, Buzeti, Gregorič, Zarifović, A. Jogan (84./Celcer), Kovačević, Komac, N'Diaye (89./M. Mevlja), Galešić, Arčon (70./Vicente), Plut.

Maribor: Pridigar, Mejač, Potokar (19./Vidović), Rajčević, Viler, Ibraimi, Filipović, Mertelj, Cvijanović, Berić (65./Volaš), Velikonja (87./Tavares).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


LUKA KOPER - MURA 05 3:1 (2:0)
600; Guberac 2., Brečevič 19., Pučko 55.; Fajić 85./11-m

Luka Koper: Hasić, Guberac (82./Štulac), Brečević, Popović (80./Posavec), Aganović, Bagarić, Hadžić, Đukić (61./Perger), Palčič, Bubanja, Pučko.

Mura 05: Draković, Sreš (74./Lotrič), Rep, Bohar, Kramar, Travner, Fajić, Janža, Kouter, Jelić, Kous.

Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)


Torkovi tekmi:
CELJE - OLIMPIJA 1:2 (0:2)
500; Verbič 54.; Djermanović 24., Nikezić 44.

NAFTA - TRIGLAV 1:2 (0:1)
700; Kajtazi 67.; Burgar 4., 53.

Lestvica:
MARIBOR 28 19 6 3 61:30 63
OLIMPIJA 28 14 7 7 47:31 49
HIT GORICA 28 12 8 8 41:29 44
MURA 05 28 13 5 10 38:38 44
LUKA KOPER 28 11 8 9 40:32 41
RUDAR 28 9 9 10 43:39 36
DOMŽALE 28 9 6 13 33:44 33
CELJE 28 8 7 13 36:43 31
NAFTA 28 5 9 14 30:48 24
TRIGLAV 28 5 5 18 13:48 20
Majcen izenačil v 91. minuti