Goran Cvijanović je odločil derbi 19. kroga Prve lige si med Mariborom in Gorico. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Cvijanović je odločil derbi 19. kroga Prve lige si med Mariborom in Gorico. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vito Plut
Vito Plut je v prvem polčasu zatresel mrežo Maribora, a to na koncu ni bilo dovolj niti za točko. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Dare Vršič ostaja pri 13 zadetkih na 19 prvenstvenih tekmah v letošnji sezoni. Foto: Andrej Cundrič
Mura - Olimpija,  Fazanerija
Nogometaši Mure so v Fazaneriji z 1:0 odpravili Luko Koper. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Anže Jelar
Triglavani so v Kranju remizirali z Nafto (1:1). Foto: MMC RTV SLO

Vijoličasti so na odmor odšli z zaostankom, potem ko je v 39. minuti mrežo ob bližnji vratnici po natančni podaji Gorana Galešića zadel Vito Plut. Tudi sicer so bili Goričani v prvem polčasu nekoliko podjetnejši, v nadaljevanju pa so se uspešno kosali s pritiskom gostiteljev, ki jim je v 72. minuti vendarle uspelo izid poravnati.

Rezervist Dalibor Volaš je s prvim dotikom na tekmi po slabem posredovanju goriške obrambe žogo poslal v mrežo. Maribor je napadel z vsemi močmi, do velike zmage pa je prišel dobrih pet minut pozneje, ko je Gorico potopil njen nekdanji nogometaš, Goran Cvijanović. Ta je izkoristil sijajen predložek Marcosa Tavaresa na drugo vratnico in je brez večjih težav z glavo ukanil vratarja Vasjo Simčiča. Z zmago so si vijoličasti zagotovili naslov jesenskega prvaka, pred drugouvrščeno Olimpijo imajo po odigranih 19 krogih devet točk naskoka.

Pol ducata zadetkov v domžalski mreži
Tekmo na stadionu Ob jezeru so Domžalčani začeli katastrofalno! Že v 1. minuti je po napaki Luke Elsnerja vratar Nejc Vidmar v kazenskem prostoru podrl Mateja Podlogarja, zakrivil 11-metrovko in si prislužil izključitev. Z bele točke je rezervnega vratarja Izidorja Balažiča premagal Luka Žinko. Balažičeva mora pa se je šele začela, do odmora je moral žogo iz svoje mreže pobrati še trikrat. Najprej ga je v 12. minuti po lepi podaji Leona Črnčiča ugnal Elvis Bratanović, ki je za 3:0 zadel že tri minute pozneje. Tokrat je mrežo zatresel po predložku Podlogarja. Prav ta je tik pred koncem polčasa prednost 'knapov' povišal na +4.

Prevlada gostiteljev se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, 'petarda' pa je odjeknila v 52. minuti, ko se je še drugič na tekmi med strelce vpisal Podlogar. Velenjčani so srečanje mirno pripeljali do konca, v 92. minuti je na 6:0 povišal še Amel Mujaković. Zdaj Rudar na prvenstveni lestvici zaseda odlično četrto mesto.

V Ljubljani napeta tekma, a brez golov
V Stožicah sta se Olimpija in Celje razšla brez zmagovalca (0:0). Prvo pravo priložnost so v 18. minuti zapravili gostje, ko se je po odlični globinski podaji iz oči v oči z vratarjem Elvisom Džafićem znašel Roman Bezjak, a je nekdanji vratar Svobode strel ubranil. Izredno lepi priložnosti so v 33. minuti zapravili tudi zeleno-beli. Dare Vršič je iz neposredne bližine nastreljal vratarja Amela Mujčinovića, žoga se je odbila na nogo Adnana Bešića, ki pa mu okroglega usnja ni uspelo strpati v mrežo. Tudi v drugem polčasu so gledalci videli lepo, dinamično igro na obeh straneh, ki pa žal ni bila začinjena z zadetkom. Olimpija si je na vse kriplje prizadevala doseči zmagoviti zadetek, a napadalci enostavno niso bili pri strelu. Na drugi strani je bil v drugem polčasu še najbliže zadetku Zoran Pavlović, ki je po dobri uri igre dvakrat nevarno sprožil v okvir vrat, a je Džafić ostal nepremagan.

Jelar prekinil 'sušo' Triglava
Z remijem v Kranju so precej bolj zadovoljni nogometaši Nafte, ki so na prvenstveni lestvici obdržali prednost devet točk pred zadnjeuvrščenim Triglavom. Gostje iz Lendave so srečanje začeli bolje in v 7. minuti že povedli. Po predložku s prostega strela Davida Tomažiča-Šeruge je žogo z glavo v mrežo pospravil Duško Vranešević. Kranjčani so se za trenutek prebudili, a vrat gostujoče ekipe niso resneje ogrozili. Triglavani so dobro igro nadaljevali tudi v drugem polčasu, dolg pritisk pa je vendarle obrodil sadove v 69. minuti, ko je izid poravnal Anže Jelar. David Bunderla je žogo dvignil čez obrambo Nafte, Jelar pa je brez večjih težav zadel za izenačenje. To je bil tudi prvi gol Triglava po štirih tekmah. Kranjčani so se do konca tekme še vedno srdito borili za polni izkupiček točk, a je ostalo pri 1:1.

Koprčani iz Murske Soboto sklonjenih glav
Mura je v Fazaneriji z 1:0 odpravila Luko Koper. Odločitev je padla v 29. minuti, ko je v polno zadel Nusmir Fajić. Erik Janža je izvedel avt, žoga je preskočila Mateja Eterovića, dobro postavljeni Fajić pa je brez večjih težav z diagonalnim strelom premagal nemočnega vratarja Igorja Nenezića. Tudi sicer so bili nogometaši iz Murske Sobote precej boljši nasprotnik, a kljub poskusom Eterovića, Leona Horvata in Rajka Repa je ostalo pri minimalni zmagi črno-belih.


Prva liga si, 19. krog

TRIGLAV - NAFTA 1:1 (0:1)
100; Jelar 70.; Vranešević 6.

Triglav: Pelko , Smolej, Ovčina, Šujica ( 80./Burgar), Šušteršič ( 56./Brajič), Krcić, Jelar , Stanarević, Dolžan ( 47./Zornik), Čoralić, Bunderla.

Nafta: Prša, Matjašec, Jerebic, Sreš, Šeruga, Silva, Vranešević ( 81./Polareczki), Levačič, Zelko ( 85./Jovanović), Caban , Korošec ( 72./Raduha).


MURA 05 - LUKA KOPER 1:0 (1:0)
700; Fajić 29.

Mura: Luk, Cipot, Horvat , Eterović ( 89./Sprečo), Rep, Dodlek, Maruško, Kous, E. Janža, Fajić , Bohar ( 77./Sreš).

Luka Koper: Nenezić, Žibert , Blažič , Struna, Aganović ( 68./Marčeta ), Bagarić, Đukić , Palčič, Bubanja, Osterc ( 80./Brečević), Pučko.


RUDAR - DOMŽALE 6:0 (4:0)
300; Žinko 3./11-m, Bratanović 12., 15., Podlogar 40., 52., Mujaković 92.
RK: Vidmar 1./Domžale

Rudar: Fink, Mujaković , Jeseničnik, Novaković , Črnčič ( 62./Klinar), Djokić ( 54./Tolimir), Rotman, Berko, Podlogar , Žinko ( 83./Purišić), Bratanović .

Domžale: Vidmar , Teinović, Horvat, Pekić, Vuk ( 2./Blažič), Knezović ( 46./Rems), Zec, Drevenšek ( 56./Gerič), Korun, Elsner, Apatič.


OLIMPIJA - CM CELJE 0:0
500 gledalcev

Olimpija: Džafić, Jović, Škerjanc ( 69./Nunić), Valenčič, Anđelković, Bešić ( 65./Zorc), Fink, Ivelja, Vršič, Radujko, Sretenović.

Celje: Mujčinović, Akakpo, Krljanović ( 82./Medved), Popović , Bezjak, Bakarič, Kapić ( 72./Krajcer), Močivnik (75./Močič), Radulović, Pavlović, Gobec .


MARIBOR - HIT GORICA 2:1 (0:1)
1.000; Volaš 72., Cvijanović 79.; Plut 39.

Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Rajčević, Mejač ( 23./Majer ), Ibraimi ( 59./Tavares), Mertelj, Cvijanović , Mezga , Berić ( 72./Volaš ), Velikonja.

HIT Gorica: Simčič, Širok, Gregorič , N. Mevlja, A. Jogan , Kovačević , M. Mevlja, Žigon ( 80./Arčon), Galešić , Vicente, Plut .


Lestvica:
MARIBOR 19 13 4 2 44:22 43 OLIMPIJA 19 9 7 3 31:22 34 HIT GORICA 19 9 4 6 31:21 31 RUDAR 19 7 6 6 33:28 27 MURA 05 19 7 5 7 21:25 26 DOMŽALE 19 7 3 9 24:31 24 CM CELJE 19 6 4 9 25:28 22 NAFTA 19 5 6 8 25:28 21 LUKA KOPER 19 5 6 8 22:26 21 TRIGLAV 19 3 3 13 7:32 12