Nusmir Fajić je dosegel odločilna gola za naslov Maribora. Foto: BoBo
Nusmir Fajić je dosegel odločilna gola za naslov Maribora. Foto: BoBo
Slavje Maribora po 12. zvezdici
Maribor 12. slovenski nogometni prvak

Ljudski vrt v torek še ni bil povsem prazničen. Takoj po tekmi so najbolj neučakani domači navijači po vdoru na igrišče sicer razgrabili opremo svojih ljubljencev. Pod Kalvarijo je bilo zbranih 3.000 navijačev. Večja "čaga", kot temu pravijo Mariborčani, bo po eni uspešnejših sezon na vrsti po koncu državnega prvenstva prihodnji konec tedna.

Peti naslov v novi eri Maribora
Prihodnji teden bo Maribor proti Gorici igral še za deveto pokalno lovoriko. Maribor je že 12. slovenski državni prvak, četrtič zapored, petič v novi eri Zlatka Zahoviča. Po izenačenju Triglava, ki je po pol ure zadel za 1:1, so Gorenjci že pomislili, da bi po jesenski zmagi lahko znova presenetili vijoličaste.

Prvič prezimili v Evropi
Daleč najboljši slovenski klub, ki je prava institucija ali vsaj uspešno podjetje, je to sezono prezimil v Evropi v Evropski ligi. To tekmovanje bo danes postreglo s finalom. V vratih Benfice naj bi stal Jan Oblak, na drugi strani pa bo igrala Sevilla, ki je izločila prav Maribor.

Čačić je bil nevodljiv
Športni direktor Zlatko Zahovič upa, da bo Maribor poleti že med nosilci v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Na klopi je sezono začel z nevodljivim Antejem Čačićem, končuje jo z Antejem Šimundžo. Eno lovoriko že imata v žepu.

Mariboru je najbližje Koper
Olimpija se Mariboru ni niti najmanj približala, še več, Ljubljančani se celo oddaljujejo od kakovosti oziroma od slovenskega vrha. Sredi nogometne pomladi je bila na vrhu na kratko resna zasledovalka Gorica, ki pa razvoja igre ni nadaljevala. Taktično je Mariboru najbliže drugouvrščeni Koper. Vijoličasti so že v dolgem zimskem premoru opravili bazične priprave na novo sezono. Poleti bo časa za uigravanje malo.

Slavje Maribora po 12. zvezdici
Maribor 12. slovenski nogometni prvak