Marwan Kabha je dosegel svoj prvi zadetek v letošnji Prvi ligi TS, zadel pa je tudi v sredo v osmini finala Pokala Slovenije, ko je na gostovanju pri Kalcer Radomljah postavil končni izid 0:2. Foto: www.alesfevzer.com
Marwan Kabha je dosegel svoj prvi zadetek v letošnji Prvi ligi TS, zadel pa je tudi v sredo v osmini finala Pokala Slovenije, ko je na gostovanju pri Kalcer Radomljah postavil končni izid 0:2. Foto: www.alesfevzer.com
Nuclear Power Boys
Navijači Krškega so znova napolnili tribune stadiona Matije Gubca. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Podlogar
Matej Podlogar je zadel proti nekdanjemu klubu. Foto: www.alesfevzer.com
Krško prestrašilo nogometaše Maribora
Podlogar zagodel nekdanjemu klubu

V nedeljo pred tem krogom vodilna Olimpija gostuje v Kidričevem pri Aluminiju, medtem ko je srečanje Gorica - Luka Koper zaradi svetovnega prvenstva šolanih psov v novogoriškem Športnem parku preloženo na sredo, 28. septembra.
Žoga mimo Zalokarja
Na stadionu Matije Gubca so se na težkem, razmočenem igrišču Krčani dobro kosali z Mariborčani, a na koncu morali priznati premoč gostom, ki so (začasno) prevzeli prvo mesto na lestvici. Vijoličasti so večino prvega polčasa prevladovali, posebej v prvih 35 minutah, si takrat priigrali nekaj priložnosti in tudi vodstvo. Zanj je poskrbel Dare Vršič, ki je v 12. minuti unovčil podajo Erika Janže. Vršič je sprožil tudi v 34. minuti od daleč, a bil malce premalo natančen.

Gostitelji so prvi strel proti vratom poslali v 18. minuti, poskus Tima Čeha pa je Jasmin Handanović ukrotil. Zato pa je klonil v 36. minuti, ko ga je od daleč z leve strani presenetil Klemen Šturm, ki je poslal visoko žogo v kazenski prostor. Ta je preletela mariborskega vratarja in končala v mreži.

V drugem polčasu je najprej v 55. minuti zagrozil rezervist Krškega Rok Baskera, po strelu malce zunaj kazenskega prostora se je izkazal Handanović in žogo odbil čez prečko. Krčani so bili v drugem polčasu enakovreden tekmec, znova so bili nevarni v 84. minuti, ko je do strela prišel Filip Dangubić, mariborski vratar pa je dobro posredoval. Pred tem so imeli nekaj (pol)priložnosti tudi gosti, v 76. in 81. minuti so poskušali Sintayehu Sallalich, Kabha in Luka Zahović, a brez uspeha.

Ko je že kazalo, da bodo Krčani izvlekli točko, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka zadel Kabha, ki je s približno 20 metrov močno streljal, žoga se je pred vratarjem Markom Zalokarjem odbila in mimo njega zletela v mrežo. Na drugi strani je Handanović malce pozneje moral posredovati po poskusu Davida Bučarja.

Rožman brez točk v nekdanjem domovanju
Zmago Celju nad Domžalami je prinesel zadetek Mateja Podlogarja v 92. minuti. Nekdanji član Domžal je za tri točke gostiteljev mrežo zatresel malce z desne strani z diagonalnim strelom.

Na Areni Petrol Celje danes ni moglo računati na Daliborja Volaša, ki je v torek na pokalni tekmi v Krškem v podaljšku prejel rdeči karton. Celjani so izpadli po 11-metrovkah. Izključen je bil tudi trener Robert Pevnik, ki je bil tokrat na tribuni. Volaš je prejšnjo soboto ob zmagi nad Rudarjem z 1:3 dosegel dva zadetka. Tekma je bila nekaj posebnega za trenerja Domžal Simona Rožmana, ki je pred leti vodil Celje in ga v sezoni 2014/15 popeljal do drugega mesta v DP-ju.
Celjani so bili večino prvega polčasa boljši in konkretnejši tekmec, najnevarnejši pa je bil Irfan Hadžić, ki je v 25. minuti dosegel zadetek z lepim strelom z glavo po podaji Janeza Piška z desne strani, a tudi zapravil nekaj lepih priložnosti. Domžalčani so še najbolj zapretili v 24. minuti, ko je Elvis Bratanović iz bližine z glavo za malo zgrešil cilj.

V 47. minuti so gosti prišli do še lepše priložnosti, a je po protinapadu, v katerega sta bila vpletena tudi rezervista Zeni Husmani in Jan Repas, Bratanović žogo poslal malenkost čez vrata. V 74. minuti je po podaji Slobodana Vuka z leve strani kazenskega prostora v drugem poskusu iz bližine le premagal Matjaža Rozmana za 1:1. Štiri minute pozneje je Vuk odlično streljal z roba kazenskega prostora, toda Rozman se je izkazal. V sodnikovem podaljšku so bili srečnejši Celjani.
Radomlje dvakrat vodilo, a brez polnega plena
Radomljani so v krstni prvoligaški sezoni (2014/15) potrebovali deset krogov za prvo zmago, tudi tokrat so temu zelo blizu, saj jim na deveti tekmi sezone ni uspelo priti do zmage, čeprav so dvakrat vodili. Rudarju je točko priigral Dominik Glavina v 82. minuti, zadel je četrtič letos.

V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, nato pa je v 54. minuti Igor Barukčić natančno meril 11-metrovke, ki jo je zakrivil Jean Claude Billong. Toda vodstvo Radomelj ni dolgo zdržalo. V 59. minuti je po prostem strelu Bojana Vručine z glavo iz bližine izenačil Darko Zec. V 63. minuti so imeli gostitelji izvrstno priložnost za novo vodstvo, Domen Jugovar je povsem neoviran prišel do strela z dobrih desetih metrov, toda Matej Radan je odlično posredoval. V 72. minuti je bil uspešnejši Kristijan Šipek. Luka Cerar je prodrl po levi strani in podal do Šipka, ta je najprej poskusil z nogo, a je Radan žogo odbil, odbito žogo pa je Šipek z glavo le poslal za njegov hrbet. Glavina je končni izid iz bližine postavil z glavo.

9. krog:
CELJE - DOMŽALE 2:1 (1:0)
700; Hadžić 25., Podlogar 92.; Dobrovoljc 74.

Celje: Rozman, Kous ( 67./Klemenčič), Džinić, Travner, Vidmajer , Pungaršek ( 81./Lovrečič), Pišek, Podlogar , Požeg Vancaš ( 65./Šporn), Čirjak, Hadžić.
Domžale: Golubović, Širok , Dobrovoljc, Halilović, Balkovec, Horvat , Majer, Batrović ( 46./Husmani), Alvir, Morel ( 46./Repas), Bratanović ( 66./Vuk).
Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)



KALCER RADOMLJE - RUDAR 2:2 (0:0)
200; Barukčić 54., Šipek 72.; Zec 59., Glavina 82.
Kalcer Radomlje: Ivačič, Jazbec, Anđelković ( 46./Zukić ), Karamatić , Stoiljković, Kovjenić , Barukčić, Jugovar ( 66./Cerar), Balić, Šipek, Gajić ( 80./Osmanaj).
Rudar: Radan, Bolha, Zec, Billong , Mužek, Lotrič ( 74./Eterović), Tolimir ( 71./Dodlek), Pišek , Trifković, Vručina, Glavina.
Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)



KRŠKO - MARIBOR 1:2 (1:1)
1.600; Šturm 34.; Vršič 12., Kabha 91.

Krško:
Zalokar, Arafat, Šturm, Čeh ( 66./Pavić), Rudonja ( 50./Baskera), Sadiković, Dangubić ( 85./Bučar), Jurečič , Krajcer , Drnovšek, Dušak.

Maribor: Handanović, Šme , Šuler, Defendi, Janža, Bohar ( 74./Mezga), Vrhovec ( 46./Kabha), Vršič, Sallalich, Omoregie ( 61./Tavares), Zahović.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)



Nedelja ob 16.00:
ALUMINIJ - OLIMPIJA

Sreda, 28. septembra, ob 18.15:
GORICA - LUKA KOPER

Lestvica:
MARIBOR             9  5 2 2 16:8  17
OLIMPIJA            8  5 1 2 11:6  16
GORICA              8  5 0 3 11:7  15
LUKA KOPER          8  5 0 3  8:6  15
DOMŽALE             9  4 2 3 14:11 14
CELJE               9  4 1 4 11:11 13
RUDAR               9  3 2 4 12:12 11
KRŠKO               9  2 3 4  8:13  9
ALUMINIJ            8  2 1 5  9:14  7
KALCER RADOMLJE     9  0 4 5  7:19  4

Krško prestrašilo nogometaše Maribora
Podlogar zagodel nekdanjemu klubu