Andraž Kirm je odločil derbi v Stožicah. Foto: BoBo
Andraž Kirm je odločil derbi v Stožicah. Foto: BoBo
Rok Kronaveter
Ni prehoda za Roka Kronavetra, ki sta ga skupaj ustavljala Lucas Horvat in Luka Žinko. Foto: BoBo
Luka Elsner
Trener Olimpije Luka Elsner se je veselil zmage nad moštvom, ki ga je tri leta vodil pred prihodom v Olimpijo. Z zmago je poskrbel tudi za "mir v hiši" Olimpije, ki v zadnjih tekmah ni bila prepričljiva. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija
Derbi v Stožicah si je ogledalo približno 3.500 gledalcev. Foto: BoBo
Filip Dangubić
Filip Dangubić je dosegel šesti in sedmi gol v prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija z golom Kirma premagala Domžale
Zadetki s tekme med Celjem in Krškim

Trdo in izenačeno tekmo pred približno 3.000 gledalci v Stožicah je v 58. minuti odločil Andraž Kirm, ki je po samostojnem prodoru z leve strani kazenskega prostora v drugem poskusu matiral vratarja Domžal Adnana Golubovića.

Čeprav si niso priigrali izrazitih priložnosti, so bili Domžalčani enakovreden nasprotnik, o čemer priča tudi končna statistika. Posest žoge 54:46 za goste, streli (10:8) in streli v okvir vrat (4:1) pa v korist domačih.

Do tega kroga vodilni Maribor v nedeljo gostuje pri Aluminiju. Z zmago bi spet skočil na vrh lestvice.

Kot je bilo napovedano, sta po tekmi prvič po ponedeljkovem imenovanju Ranka Stojića za podpredsednika Olimpije o tej potezi spregovorila sam Stojić in predsednik kluba Milan Mandarić. Prvi je potrdil, da je de facto športni direktor. Na vprašanje, kakšna bo po novem vloga dozdajšnjega športnega direktorja Nenada Protege, pa je odvrnil, da o tem odloča predsednik. Mandarić je pojasnil, da pogovori s Protego še niso končani, da se pogovarjajo "džentelmensko" in nočejo sprejemati neprofesionalnih odločitev. "To ni prioriteta. Prioriteta je dobra priprava na naslednjo tekmo v Kopru in potem na spomladanski del prvenstva, da končamo na prvem mestu in se dobro odrežemo v Evropi," je dodal Mandarić.


Domžale odločno v tekmo

Domžalčani so začeli agresivno in zapretili že v prvem napadu, ko je po strelu Slobodana Vuka z glavo žoga zletela mimo leve vratnice Roka Vodiška. Nadaljevanje je postreglo z izenačeno tekmo, v kateri so bili gostje povsem enakovredni domačim oziroma celo nevarnejši.

Nevarna poskusa Dobrovoljca in Balkovca
Tako je v 15. minuti po predložku s prostega strela Gaber Dobrovoljc preskočil Vodiška, a streljal mimo vrat. Malo pozneje je projektil Jureta Balkovca z roba kazenskega prostora za las zletel mimo vrat. Olimpija je prvič zapretila v 23. minuti, ko je po predložku Roka Kronavetra z glavo streljal Miha Zajc.

Izenačena "šahovska" partija
Ljubljančani so v nadaljevanju pletli obetavne akcije, a so jih dobro postavljeni Domžalčani razbili, še preden bi lahko resno ogrozili vrata Golubovića. Ob trdi in disciplinirani igri z obeh strani se je polčas končal z 0:0. O izjemno izenačeni tekmi priča tudi statistika. Posest žoge 50:50, streli 4:4, streli v okvir vrat pa 1:0.

Kirm našel luknjo v obrambi Domžal
Olimpija si je v 47. minuti priigrala priložnost prek Zajca, a je tega nerodno oviral soigralec Leon Benko, tako da je strel Šempetrčana precej zgrešil okvir vrat. Zajc je napovedal boljše čase za Olimpijo, ki je v 58. minuti le prišla do vodstva. Andraž Kirm se je na levi strani prebil v kazenski prostor, kjer se je otresel Dobrovoljca in Mihe Blažiča ter sprožil proti Goluboviću. Ta je odbil njegov prvi poskus, a je žoga spet prišla do Kirma, ki jo je z nekaj metrov po tleh poslal v mrežo za 1:0.

Jalovi poskusi Domžal
Domžale so po zadetku zaigrale napadalneje in s tem v obrambi puščale več prostora za napade Olimpije. Varovanci Simona Rožmana so pletli obetavne akcije, a jim je manjkal zaključek, tako da so tri točke ostale doma.

Krško poskrbelo za hladno prho v Celju
Krško
je v uvodni sobotni tekmi s 3:0 premagalo Celje v gosteh. Gostje so povedli v 18. minuti, ko je Matjaža Rozmana matiral Nerminu Haljeti, ki je žogo iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Haljeti je bil na pravem mestu, potem ko je vratar Matjaž Rozman odbil poskus Filipa Dangubića.

Dangubić v polno po roki Travnerja
Tudi po zadetku je imelo Celje premoč, a ni bilo nevarno za vrata Marka Zalokarja. Novo hladno prho pa so celjski nogometaši doživeli v prvi minuti sodnikovega podaljška, ko je Jure Travner v kazenskem prostoru nespretno igral z roko, z enajstih metrov pa je bil uspešen najboljši strelec Krčanov Dangubić.

Izključitev Podlogarja; drugi gol Dangubića
Tekma je bila odločena v 78. minuti. Rozman je ubranil strel Ibrahima Arafata Mensaha, žoga je prišla do Dangubića, ki je ustrelil, a jo je z roko zaustavil Matej Podlogar. Sodnik Rade Obrenović je še drugič pokazal na belo točko, hkrati pa izključil Podlogarja. Rozman je najprej ubranil poskus Dangubića, a je nato ta odbito žogo le pospravil za njegov hrbet.

Volaš zapravil enajstmetrovko
V 83. minuti so do enajstmetrovke prišli še domači. Priboril jo je Amar Rahmanović. Streljal jo je Dalibor Volaš, a je njegov poskus Zalokar ubranil.

15. krog:
OLIMPIJA - DOMŽALE 1:0 (0:0)
3.500; Kirm 58.

Olimpija (4-3-3): Vodišek; Klinar, Delamea Mlinar, Kelhar, Bajrić ; Miškić (73./Alves), Zajc , Kronaveter; Kirm (84./Matić), Velikonja (77./Wobay), Benko.

Domžale (4-1-4-1): Golubović; Širok, Blažič, Dobrovoljc , Balkovec ; Žinko; Matjašič (57./Majer), Horvat, Alvir (83./Batrović), Repas (68./Volarič); Vuk.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


CELJE - KRŠKO 0:3 (0:2)
500; Haljeta 18., Dangubić 45./11-m, 78.
: Podlogar 78./Celje

Celje: Rozman, Džinić, Travner , Hadžić, Vidmajer (62./Požeg Vancaš), Pungaršek (76./Lovrečič), Cvijanović, Podlogar, Rahmanović (86./Hadžić), Cirjak, Volaš .

Krško: Zalokar, Pušaver, Krajcer , Vuklišević , Šturm, Mensah (87./Kovačič), Jurečić, Dušak, Čeh (43./Škrbić), Dangubić , Haljeta (70./Baskera).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)



Nedelja ob 14.00:
ALUMINIJ - MARIBOR

Ob 16.00:
KALCER RADOMLJE - LUKA KOPER

Ob 18.00:
GORICA - RUDAR

Lestvica:                            
OLIMPIJA          15 10 2  3 21:10 32
MARIBOR           14  9 3  2 26:12 30
DOMŽALE           15  8 2  5 31:17 26
CELJE             15  7 2  6 17:16 23
GORICA            14  6 3  5 17:13 21
LUKA KOPER        14  5 3  6 13:17 18
KRŠKO             15  6 5  6 16:23 17
RUDAR             14  4 4  6 18:18 16
ALUMINIJ          14  3 4  7 13:20 13
KALCER RADOMLJE   14  0 4 10 10:35  4
 
Olimpija z golom Kirma premagala Domžale
Zadetki s tekme med Celjem in Krškim