Goriška navijaška skupina Terror Boys je svoje nogometaše v lepem številu spodbujala tudi na zadnjih gostovanjih. Fotografija je s tekme v Kopru pred dvema tednoma, ko so belo-modri zmagali z 1:3. Foto: www.alesfevzer.com
Goriška navijaška skupina Terror Boys je svoje nogometaše v lepem številu spodbujala tudi na zadnjih gostovanjih. Fotografija je s tekme v Kopru pred dvema tednoma, ko so belo-modri zmagali z 1:3. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič in Krunoslav Jurčić
Krunoslav Jurčić naj ne bi korenito spreminjal udarne postave Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke
Blessing Eleke je trenutno eden najbolj vročih igralcev v ligi. Foto: www.alesfevzer.com

V Športnem parku bo ob 17.45 osrednji dvoboj 9. kroga Prve lige TS, s katerim se zaključuje uvodna četrtina državnega prvenstva. Za Primorci je niz sedmih zaporednih zmag, ki ga bodo poskušali nadaljevati. Nova Gorica po dolgem času resnično diha z nogometom. V ponedeljek so v središču mesta pripravili "Dan Gorice", kjer je Blessinga Elekeja in druščino pozdravilo veliko število radovednežev. Na stadionu napovedujejo največji obisk v zadnjih letih, dvoboj najtrofejnejših klubov v samostojni Sloveniji naj bi si v živo ogledalo vsaj dva tisoč gledalcev.

Eleke že zadel proti Mariboru
19-letni Nigerijec, ob Andražu Šporarju s sedmimi zadetki najboljši strelec lige, je ta teden nekaj več časa namenil počitku, saj je celil lažjo poškodbo noge. Proti Mariboru je že zatresel mrežo. Na prvi tekmi spomladanskega dela je v Ljudskem vrtu dosegel svoj prvi gol v Prvi ligi (5:1), med strelci pa je bil tudi maja v Novi Gorici (1:1).

Pomembno orožje gostiteljev bi lahko bil vratar Gregor Sorčan, ki je v izjemni formi, izkazal se je tudi v torek na tekmi mladih reprezentanc Italije in Slovenije v Reggio Emilii, ko je z nekaj lepimi obrambami preprečil višji poraz (1:0). Amel Džuzdanović ni dobil priložnosti za igro. 21-letni Ajdovec je v DP-ju do zdaj prispeval po štiri zadetke in podaje. Poškodovan je branilec Miha Gregorič.

Jurčić stavi na večjo agresivnost
Reprezentančni premor je - četudi je na treningih med drugim manjkal Agim Ibraimi - najbrž šel bolj na roko Mariboru, ki je lahko v zadnjih dveh tednih konsolidiral moštvo po vseh poletnih pretresih. Jurčić bo računal tudi na Daliborja Volaša. Aleš Mejač, drugi nogometaš, ki je bil julija premeščen v B-ekipo, je poškodovan. Okrevala sta Marwan Kabha in Petar Stojanović. Novinec je Črnogorec Marko Janković.

"Odlična rezultatska serija Gorice ni naključje, ampak posledica kvalitete. Spoštujemo njihove dosežke, toda naš namen je onemogočiti tekmece. Povrniti si moramo samozavest, zato želimo s šampionsko držo že od prve minute pokazati, da se vračamo na pravo pot. Fantje so se med dozdajšnjimi treningi dobro odzvali," je za klubsko spletno stran povedal Jurčić, ki stavi predvsem na večjo agresivnost in posest žoge. Mitja Viler je opazil, da se hrvaškemu trenerju pri taktični pripravi pozna, da je nekoč igral v Italiji (Torino, Sampdoria).

Po Mariboru še Olimpija
Maribor, ki ga v sredo čaka še ena tekma na severnem Primorskem, ko se bo v pokalu udaril z drugoligašem TKK Tolminom, bo moral izboljšati tudi učinkovitost, saj je na osmih tekmah dosegel le deset zadetkov in je devet točk za belo-modrimi. Gorica je v polno merila 20-krat, pred njo je s tekmo več le Olimpija (27 golov), ki v Novo Gorico prihaja prihodnjo soboto.
Prva liga TS, 9. krog

Danes ob 17.45:
GORICA - MARIBOR

Ob 20.15:
RUDAR - CELJE

Nedelja ob 17.45:
DOMŽALE - KRŠKO
Odigrano v petek:
KRKA - OLIMPIJA 1:3 (0:0)
750; Kastrevec 83.; Henty 53., Zajc 80., 86.

ZAVRČ - LUKA KOPER 1:0 (1:0)
500; Zorko 4.

Lestvica:                             
OLIMPIJA             9  7 1 1 27:5  22
GORICA               8  7 0 1 20:12 21
DOMŽALE              8  4 1 3 14:8  13
MARIBOR              8  3 3 2 10:9  12
ZAVRČ                9  3 3 3  7:8  12
KRKA                 9  2 3 4  9:16  9
LUKA KOPER           9  2 2 5 12:17  8
KRŠKO                8  2 2 4  5:11  8
RUDAR                8  1 3 4  6:13  6
CELJE                8  1 2 5  6:17  5