Komaj 16-letni Martin Kramarič je na 15 tekmah in v 848 minutah igre za Krko prispeval 3 gole in dve podaji, zdaj pa bo svoj talent dokazoval v Mariboru. Foto: Twitter/@NK_Krka
Komaj 16-letni Martin Kramarič je na 15 tekmah in v 848 minutah igre za Krko prispeval 3 gole in dve podaji, zdaj pa bo svoj talent dokazoval v Mariboru. Foto: Twitter/@NK_Krka
Matej Pučko
Matej Pučko je v 44. minuti povišal na 0:3. Foto: Aleš Fevžer
Preobrat Rudarja v drugem polčasu
Koper po štirih porazih končno zmagal

V soboto so v derbiju kroga vodilne Domžale premagale Maribor z 2:0.
Koprčani, ki so po štirih zaporednih porazih odpustili trenerja Rodolfa Vanolija, so slavili šele drugič v tej sezoni. Začasno jih vodi Alen Ščulac. Večji del prvega polčasa so narekovali ritem igre, medtem ko so Dolenjci svoje priložnosti iskali v povsem nenevarnih nasprotnih napadih. Kanarčki so vse tri zadetke dosegli med 37. in 44. minuto.

Koprčani so v 51. minuti prek Pučka zapravili priložnost za vodstvo s 4:0. Isti igralec se je v 61. minuti znova znašel v idealni priložnosti za zadetek, medsebojni dvoboj pa je dobil Obradović. Le minuto pozneje so do priložnosti prišli tudi Dolenjci, a je rezervist Martin Šaban zadel vratnico. V 73. minuti so vendarle znižali na 1:3, ko je po prostem strelu mojstrsko zadel Denis Mojstrović.Prvega je prispeval Urban Žibert, ki je po podaji s prostega strela najprej z glavo zadel vratnico, nato pa žogo pospravil v gol. Le dve minuti kasneje so si Primorci znova skočili v objem po golu Damirja Hadžića, ki je odbito žogo spravil za hrbet vratarja Matka Obradovića, učinkovito igro pa je pred odhodom na 15-minutni odmor zaokrožil Matej Pučko po strelu z volejem. Tik pred tem je Mitja Lotrič zadel še prečko.

Iz boja za obstanek v Ligo prvakov
Krka bo v nadaljevanju sezone oslabljena, saj sta 23-letni hrvaški vratar Matko Obradović in komaj 16-letni Martin Kramarič (letos dva zadetka) novi okrepitvi Maribora. Podpisala sta triletni pogodbi. "Iskali smo še enega vratarja, nekoga s prvoligaškimi izkušnjami, saj ob vseh tekmovalnih obveznostih, ki so pred nami, ne moremo v nadaljevanje sezone z dvema vratarjema. Izbran je Matko Obradović. Ne smemo pa pozabiti, da naša uvrstitev med najboljše evropske klube pomeni, da bodo tudi mladinci igrali v Ligi prvakov. V tej smeri se je iskala rešitev in pripeljali smo Martina Kramariča, ki je že igral tudi članske tekme v prvi ligi. Gre za nadarjenega igralca, ki bo kandidat za mladinski pogon, za ekipo B in potencialno tudi za prvo ekipo,” je pojasnil športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.
V Ljudskem vrtu še en Izraelec
Sodeč po zapisih na družbenih omrežjih se je Maribor okrepil še v napadu z Izraelcem Dudujem Bitonom. Prestop sta na Twitterju potrdila tako njegov menedžer in redni sodelavec vijoličastih Dudu Dahan kot tudi sam nogometaš, ki je bil nekaj ur predtem že prepričan v odhod na Madžarsko k Ujpestu. Dudu Biton je sicer član Standarda, ki pa ga posoja drugim klubom: po Apoelu in Alcorconu je zdaj pristal pri Mariboru.
"Po nenadnem zasuku se tik pred iztekom prestopnega roka Dudu Biton seli v Maribor. Postal bo drugi Izraelec v ekipi Maribora, ki bo igrala v Ligi prvakov. Srečno!" so napisali pri Dahanovi agenciji, 26-letnik iz Izraela pa bo zaostril konkurenco v napadu, kjer letos še ni prave učinkovitosti. Prihod Bitona bržkone tudi pomeni, da se poslavlja Nusmir Fajić.

Preobrat Velenjčanov v drugem polčasu
V Novi Gorici je prvi polčas minil v obojestransko taktični predstavi. Do prve priložnosti so v 15. minuti prišli Velenjčani, volej Milana Kociča pa je končal v naročju vratarja Vasje Simčiča. Gostitelji so bili malenkost več pri žogi, prvič pa so resneje zapretili v 26. minuti, ko je Marshal Mfon Johnson streljal mimo vrat. Devet minut pozneje so se vendarle veselili vodstva: 11-metrovko je po prekršku nad Sandijem Arčonom zakrivil Klemen Bolha, neusmiljen z bele točke pa je bil Dejan Žigon.

Na začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, rahla terenska premoč pa je bila vendarle na strani izbrancev Jerneja Javornika. Ti so postopoma prevzeli vajeti igre v svoje roke in zaigrali nekoliko drzneje in ambiciozneje, kar se jim je obrestovalo v 65. minuti, ko je po ostrem predložku z desne strani Dragan Jelić iz bližine ukanil nemočnega Simčiča.

Odločilni gol so v 87. minuti dosegli z enajstmetrovke. Dosegel ga je Ivan Firer, potem ko je Amedej Vetrih žogo v kazenskem prostoru ustavil z roko in zaradi dveh rumenih kartonov predčasno zapustil igrišče.

7. krog:
KRKA - LUKA KOPER 1:3 (0:3)
350; Mojstrović 74.; Žibert 37., Hadžić 39., Pučko 44.
Krka: Obradović, Fuček ( 46./Šaban), Jurić, Mojstrović, Ihbeisheh, Ejup , Kramarič ( 81./Novak), Dežmar, Rašić, Perić ( 46./Kramar), Kastrevec.

Luka Koper: Radošević, Gregorič, Guberac, Žibert ( 85./Šme), Lotrič ( 90./Nikolič), Ivetić, Halilović , Štulac, Hadžić, Štromajer ( 61./Mitrović), Pučko .
Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


GORICA - RUDAR 1:2 (1:0)
400; Žigon 36./11-m; Jelić 66., Firer 88./11-m
RK: Vetrih 88./Gorica
Gorica: Simčič, Enow, Modolo, Vetrih , Majcen ( 74./Henty), Žigon ( 90./Kokol), Arčon, Džuzdanović ( 67./Makinwa), Jogan, Pasqualini, Johnson .

Rudar: Rozman, Firer, Črnčič, Kocič ( 85./Plesec), Jelić ( 77./Saramati ), Jahić, Tolimir ( 57./Babič), Klinar, Bolha, Radujko, Knezović.

Sodnik: Damir Skomina (Luka Koper)


CELJE - OLIMPIJA 0:0
2.200 gledalcev
DOMŽALE - MARIBOR 2:0 (1:0)
2.500; Šišić 5., Kous 64.
Ptuj:
ZAVRČ - KALCER RADOMLJE 2:1 (1:0)
770; Težak 41., Datković 66.; Snoj 90.

Lestvica:                            
DOMŽALE              7  7 0 0 10:0 21
ZAVRČ                7  5 0 2  9:8 15
OLIMPIJA             6  4 2 0 11:3 14
CELJE                7  4 1 2 11:3 13
MARIBOR              6  4 0 2 10:8 12
LUKA KOPER           7  3 0 4  7:8  9
RUDAR                7  3 0 4  7:9  9
GORICA               7  1 1 5  7:8  4
KRKA                 7  1 0 6  7:19 3
KALCER RADOMLJE      7  0 0 7  6:20 0

Preobrat Rudarja v drugem polčasu
Koper po štirih porazih končno zmagal