Andrej Razdrh ima iz prve lige nekaj izkušenj tudi kot nogometaš. V sezonah 1993/94, 97/98, 98/99 in 99/00 je za Svobodo, Primorje, Triglav in Domžale kot branilec skupaj zbral 35 nastopov (od tega 25 za Triglav) in dosegel en zadetek. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Andrej Razdrh ima iz prve lige nekaj izkušenj tudi kot nogometaš. V sezonah 1993/94, 97/98, 98/99 in 99/00 je za Svobodo, Primorje, Triglav in Domžale kot branilec skupaj zbral 35 nastopov (od tega 25 za Triglav) in dosegel en zadetek. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Olimpija - Rudar
Tekma Olimpija - Rudar je na stoženske tribune zvabila skromnih 700 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Aleš Čeh
Aleš Čeh se je ob trenerskem debiju v prvi ligi v soboto veselil zmage nad Muro (2:1), tokrat pa je z istim izidom moral priznati premoč Olimpiji, za katero je dolga leta igral in bil tudi pomočnik trenerja Dušana Kosića. Z igro Rudarja v Stožicah je bil kljub porazu zadovoljen. "Dobra tekma. Prišli smo igrat nogomet. Sam sem se sicer čudno počutil, ker sem bil danes na drugi klopi, a tudi to se mora zgoditi," je povedal nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki Razdrha dobro pozna, saj je pri mladincih treniral tudi njegovega 18-letnega sina Tima. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Olimpija po seriji zmag najbližje Mariboru
Četrta zaporedna zmaga Olimpije

Pet tekem, pet zmag, je bilanca 36-letnega Vrhničana, ki je lani poleti v Stožice prišel iz Interblocka za trenerja mladincev, konec avgusta pa je na klopi članov zamenjal Ermina Šiljaka. Štirih zaporednih zmag v državnem prvenstvu takoj po umestitvi pred njim ni uspelo doseči še nikomur od trenerjev, ki so vodili Olimpijo, odkar je leta 2009 prišla v prvo ligo. Po uspehu proti "knapom" (2:1) smo se z Razdrhom zapletli v krajši pogovor.


Pred mesecem dni ste prevzeli Olimpijo in v tem času petkrat zmagali. Verjetno si lepšega septembra ne bi mogli želeti?
Res je, to je zame neke vrste nogometna pravljica. Nihče ni pričakoval, da bomo petkrat zaporedoma zmagali. Današnja tekma je bila rezultatsko najtežja, tudi v fizičnem smislu, ampak tudi takšno tekmo je treba dobiti. S tega vidika je to pomembna zmaga. Odločila jo je naša individualna kvaliteta, dvakrat smo zadeli iz prekinitev. Smo zelo veseli.

Omenili ste, da so nekateri nosilci igre že utrujeni, odločili ste se tudi za nekaj zamenjav v moštvu v primerjavi s prejšnjimi tekmami. Na klopi sta tako začela Salkić in Šporar. Ravno zaradi tega?
Tako je. Poskušamo držati neko svežino v igri in spočiti nekatere igralce. Ene lahko, z drugimi to ne bo šlo. Poškodovan je tudi Trifković, ki nam ogromno pomeni. Obenem pa moram pohvaliti mladega Zorca, ki je danes odigral zelo kakovostno tekmo. Rotirali bomo, dokler se bo dalo, da poskušamo držati to visoko raven kakovosti.

Bi si mogoče želeli v ekipi še kakšnega dodatnega igralca, kakšno okrepitev?
Glede na to, da samo zmagujemo, je vse OK (smeh). Ampak mogoče smo res na nekaterih mestih malo "tanki". Upam, da bomo morda poskušali poiskati kakšno rešitev v prestopnem roku, imamo pa še nekaj igralcev, ki so poškodovani, pri tem mislim na Iveljo in Djermanovića. Sta kakovostna igralca, ki lahko ekipi ogromno dasta. Napadalcev imamo kar nekaj, v vezni vrsti in obrambi pa smo "tanjši".

Kdaj se vrača Ivelja?
Ivelja je imel daljše okrevanje po poškodbi trebušne prepone. Mislim, da je ta poškodba pozdravljena. Potem se je pojavila neka druga, lažja poškodba, in mislim, da bo v kratkem začel normalno trenirati.

Ko ste sedli na klop, se je pojavilo kar nekaj pomislekov, ali ste prava rešitev za Olimpijo. Kako ste dojemali vse skupaj?
Ko sem prevzel vodenje Olimpije, medijev niti nisem spremljal, ker sem vedel, da bom negativno sprejet, ker je veliko skeptičnih ljudi. Mislim pa, da je to en dokaz, da morajo tudi mladi trenerji nekje začeti in da bo vedno več mladih trenerjev dobivalo priložnost. Trenerski kader je strokoven in kakovosten, že letos se je to pokazalo, tudi Oliver Bogatinov pri Muri je še zelo mlad. Mislim, da bo v prihodnjih letih prišlo na prvoligaške stolčke kar nekaj mladih trenerjev.

Nekje sem prebral, da ste si prislužili vzdevek Stramaccioni, ki je vaš vrstnik in je podobno pot kot vi prehodil pri Interju.
Ne, ne, to je le manjša šala našega predstavnika za odnose z javnostmi Tineta Zupana (smeh). S tem se ne obremenjujem.

Kdo pa je vaš trenerski vzornik?
Uf, to vprašanje pa slišim prvič. Težko bi se odločil za nekoga. Od vsakega od najboljših trenerjev poskušam vzeti nekaj malega. Prav vzornika pa nimam.

Dejali ste, da ob nastopu nove funkcije niste čutili pritiska. Je bilo res tako?
Dejansko sem se res poskušal posvetiti samo delu na igrišču in ekipi, vsemu tistemu torej, kar je vezano na rezultat. Bil sem presenetljivo neobremenjen. Normalno pa, da je bila neka pozitivna trema, a brez tega ne gre.

Menite, da bo tako tudi naprej ali bo drugače, ko bodo apetiti javnosti postali večji?
Vidim, da nam tekmeci že posvečajo več pozornosti. Mogoče smo bili na začetku presenečenje, zdaj nam bo vedno težje. Olimpija je pač Olimpija. Vedno je treba zmagovati in biti čim višje. Poskušali bomo čim več zmagovati, gotovo pa bo prišlo tudi do kakšnega "kiksa".

Kljub dobrim izidom v zadnjem času so bile tudi danes Stožice prazne. Kaj je v Ljubljani narobe, da se na tekmah ne zbere več ljudi?
Ne vem. Res sem pričakoval malo več gledalcev. Mogoče bi jih več privabilo deset zaporednih zmag ali kakšen ekstra atraktiven tekmec. To je v Ljubljani stara zgodba. Ljubljančani so pač zahtevna publika, to je jasno.

Olimpija po seriji zmag najbližje Mariboru
Četrta zaporedna zmaga Olimpije