Zlatko Zahovič bo še naprej sestavljal igralski mozaik pod Kalvarijo. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič bo še naprej sestavljal igralski mozaik pod Kalvarijo. Foto: www.alesfevzer.com

"Veseli me, da lahko sporočim novico o podaljšanju sodelovanja. Zelo pomembnega sodelovanja s športnim direktorjem. V vodstvu kluba menimo, da je Zlatko Zahovič gonilna sila zgodbe o vzponu NK-ja Maribor v zadnjih letih, iz športnega dela so izhajali in izhajajo temelji vseh uspehov. Razvojna pot kluba poteka v pravo smer in ob zadovoljstvu z delom smo želeli nadaljevati z nespremenjeno vodstveno ekipo ter brez oziranja na datume, zapisane v pogodbenih razmerjih," je pojasnil prvi mož kluba.

"Sklenjen je dogovor o sodelovanju do leta 2024. Ponosen sem, da je veljalo podobno kot ob zadnjem namenu o potrditvi stabilnosti organizacijskega ustroja. Ob predstavitvi zamisli smo se hitro dogovorili, športni direktor je enakega mnenja, skupne ambicije so nespremenjene. Zdajšnja vodstvena ekipa je že toliko dosegla in seveda je razumljivo, da delo po začrtani poti nadaljuje. Ne dvomim, da nas tudi v prihodnjem obdobju čakajo številni prijetni trenutki," je še dodal Cotar.

Zahovič je prišel v Maribor leta 2007 in preporodil klub, ki je bil v velikih težavah. Vijoličasti so postali državni prvaki v letih 2009, 2011, 2012, 2013, 2014 in 2015, trikrat so igrali v skupinskem delu Evropske lige, leta 2014 pa tudi v elitni Ligi prvakov.

Trenutno so na drugem mestu lestvice Prve lige, za vodilno Olimpijo zaostajajo štiri točke.