Maribor je v Velenju po levjem deležu Marcosa Tavaresa, ki je zabil dva gola, dosegel pričakovano zmago, s katero se je vsaj začasno prebil na vrh prvenstvene lestvice, kjer ima dve točki prednosti pred Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je v Velenju po levjem deležu Marcosa Tavaresa, ki je zabil dva gola, dosegel pričakovano zmago, s katero se je vsaj začasno prebil na vrh prvenstvene lestvice, kjer ima dve točki prednosti pred Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Zahović nadaljuje odlične predstave v spomladanskem delu prvenstva, zadel je tudi na tekmi proti Velenju. Foto: www.alesfevzer.com
Lovro Bizjak je na tekmi Domžal proti Ankaranu (4:0) dosegel svoj 12. gol sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani napolnili mrežo Ankarana
Milanič zelo zadovoljen s predstavo v Velenju
Prva spomladanska zmaga Triglava
Tavares zrežiral zmago Maribora v Velenju

Čeprav so med drugim zaigrali brez kaznovanega Saše Ivkovića in poškodovanega Jana Mlakarja, se Mariborčanom to ni preveč poznalo. Po premoru zaradi prepovedi igranja sta se v ekipo vrnila Jasmin Handanović in Mitja Viler, za tekmo pa je bil pripravljen tudi Luka Zahović, ki je prejšnjo tekmo moral predčasno zapustiti zaradi poškodbe.

V Velenju so po levjem deležu Marcosa Tavaresa, ki je zabil dva gola, dosegli pričakovano zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na vrh prvenstvene lestvice, kjer imajo dve točki prednosti pred Olimpijo. Zmaje v četrtek čaka obračun v Kidričevem.

Viler z golove črte odbil strel Radića
Prvih deset minut ni bilo zanimivih, nato pa sta ekipi nanizali dve akciji, nobena pa se ni končala z zadetkom. V 12. minuti je Sandi Čoralić prodiral po levi strani, poslal je predložek v sredino, tam pa do strela ni uspelo priti Edinu Šehiću. Minuto pozneje so imeli prvo pravo priložnosti Mariborčani, Dino Hotić je namenil globinsko podajo Tavaresu, čigar poskus je ubranil Marko Pridigar.

Najlepšo priložnost v prvem polčasu je zapravil Dominik Radić. V 27. minuti je preigral Aleksandra Rajčevića in Marka Šulerja, prišel je do strela, ki je šel mimo Handanovića, Maribor pa je rešil Viler, ki je njegov poskus izbil z golove črte. Velenjčani so nadaljevali pritisk, Milan Tučić je slabo streljal, tako da Handanović ni imel veliko dela.

Tavares zadel dvakrat
Amir Dervišević je zaposlil vratarja Rudarja Pridigarja, ko je streljal z razdalje. V 35. minuti je bilo spet vroče pred velenjskimi vrati, Zahović je iz težkega položaja podal Tavaresu v sredino, kapetan vijoličastih je prišel do udarca, a je bil na pravem mestu Pridigar, ki pa mu ni uspelo zaščititi svojih vrat ob izteku prvega polčasa, ko so Mariborčani z golom kronali lepo akcijo. Viler je z leve strani podal v sredino, Zahović je žogo podaljšal do Tavaresa, ki je z desne strani natančno meril v levi spodnji kot. To je bil njegov 12. gol v prvenstvu.

Martin Kramarič je v 56. minuti zapravil priložnost za povišanje vodstva. Imel je odprto pot do gola, a je bil premalo odločen, njegov strel je bil preslab. Zahović je malenkost pozneje stekel proti golu, preigral je Tomaševića, a je slabo meril. Zato je že v naslednjem napadu Maribor le unovčil premoč, drugi zadetek je zabil Tavares. V 59. minuti se je žoga odbila do njega, z levico pa je natančno meril v spodnji levi kot.

Bijol z glavo za 1:2
Velenjčani so znižali zaostanek v 75. minuti. Po podaji iz kota je bil v kazenskem prostoru najvišji Jaka Bijol, ki je z glavo meril v desni kot (1:2). Rezervist Vlatko Šimunac je z glavo poskusil izenačiti, odlično pa je posredoval Handanović.

Zahović z lobom za končnih 1:3
Zahović je po globinski podaji Dareta Vršića mojstrsko zadel z lobom, s tem je potrdil odlično strelsko formo. To je bil njegov enajsti gol v prvenstvu.

Djair Parfitt-Williams je v 87. minuti žogo iz ugodnega položaja s približno desetih metrov poslal visoko čez gol. Na drugi strani sta v sodniškem dodatku priložnosti za goste zapravila še Blaž Vrhovec in Rajčević.

Pomembna zmaga v boju za obstanek
Kranjčani so končno dosegli prvo zmago v spomladanskem delu prvenstva. Zelo pomembne tri točke v boju za obstanek so osvojili proti Krškemu (2:0). Gorenjci so bili v prvem polčasu nekoliko boljši tekmec, odločnejši in konkretnejši, kar se jim je prvič obrestovalo v 20. minuti, ko je Matej Poplatnik podal proti kazenskemu prostoru gostov, kamor je stekel Luka Majcen in s strelom po tleh premagal Marka Zalokarja. Do odhoda na odmor je David Tijanič povišal vodstvo gostiteljev, ko je s prostega strela s 25 metrov malce z leve strani žogo poslal ob bližnji vratnici v gol.

Visoka zmaga Domžal
Potem ko so Domžalčani v prejšnjem krogu prekinili polletni niz brez poraza, so se proti predzadnji ekipi lige vrnili v zmagovite tirnice. Na svoji zelenici so s 4:0 odpravili Ankaran.

Domače je v vodstvo povedel Žan Žužek, iz prve je z dobrih desetih metrov ugnal Primoža Bužana. Ta je v 33. minuti slabo odbil po podaji z leve strani, do odbitka je prišel Nermin Hodžić, žogo je z glavo iz bližine poslal v mrežo. Domžalčani so ob koncu zabili še dvakrat. V 82. minuti je rezervist Shamar Nicholson z glavo zadel po podaji Marka Alvirja. Malce zatem je Lovro Bizjak dosegel svoj 12. gol sezone, potem ko je za 4:0 unovčil najstrožjo kazen, ki jo je s prekrškom zakrivil Jan Pahor.

30. krog
TRIGLAV - KRŠKO 2:0 (2:0)
Majcen 20., Tijanić 45.

Triglav: Džafić, Elsner, D. Kryeziu, Zec, Mlakar, Tijanić, E. Kryeziu, Udovič, Kuhar, Majcen (80./Žurga), Poplatnik (90./Pušnik).

Krško: Zalokar, Šturm (74./Vekić), Ejup, Krajcer, Kulinitš, Volarič, Balić, Ogrinec, Mujan (89./Sokler), Mandić (46./Hing-Glover), Škrbić.

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)

Triglav je tekmo zaradi kazni odigral pred praznimi tribunami.


RUDAR - MARIBOR 1:3 (0:1)
800; Bijol 75.; Tavares 45., 59., Zahović 84.

Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Ćoralić (55./Šimunac), Bijol, Antonov (70./Pišek), Bolha, Šehić, Radić, Tučić (46./Parfitt-Williams).

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Dervišević (73./Vrhovec), Pihler, Kramarič (80./Bohar), Hotić (71./Vršič), Zahović, Tavares.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


DOMŽALE - ANKARAN HRVATINI 4:0 (2:0)
450; Žužek 26., Hodžić 33., Nicholson 82., Bizjak 87./11-m.

Domžale: Milić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Žužek, Franjić (63./Kirm, 80./Nicholson), Hodžić, Gnezda Čerin, Ibraimi (73./Alvir), Bizjak.

Ankaran Hrvatini: Bužan, Humar (38./Santos), Soldo, Pahor, Mate, Gliha, Romero (85./Furjan), Suljić, Nkama, Delgado, Gerc (74./Bordon).

Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)


Četrtek ob 16.00:
GORICA - CELJE

Ob 18.00:
ALUMINIJ - OLIMPIJA

Lestvica:
MARIBOR          30 20 7  3  60:22  67 
OLIMPIJA         29 19 8  2  50:13  65 
DOMŽALE          30 19 5  6  67:23  62 
RUDAR            30 13 4 13  43:43  43 
CELJE            29 12 7 10  50:38  43 
GORICA           29 10 5 14  28:41  35 
KRŠKO            30  8 6 16  33:53  30 
ALUMINIJ         29  6 8 15  32:52  26 
ANKARAN HRVATINI 30  4 9 17  29:72  21 
TRIGLAV          30  4 7 19  25:60  19 
                                       
Domžalčani napolnili mrežo Ankarana
Milanič zelo zadovoljen s predstavo v Velenju
Prva spomladanska zmaga Triglava
Tavares zrežiral zmago Maribora v Velenju