Nejc Vidmar je eden najboljših vratarjev Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Nejc Vidmar je eden najboljših vratarjev Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

26-letni Ljubljančan je član rumenih že deset let. Leta 2005 je v klub prišel iz Olimpije, v Domžalah pa je začel v kadetski ekipi. Za člansko moštvo je debitiral 23. avgusta 2009 v Ljubljani, v petek v Zavrču pa bo odigral že 166. tekmo v najmočnejši slovenski ligi. 19 tekem je odigral v slovenskem pokalu, eno v superpokalu in šest v kvalifikacijah za Evropsko ligo. V šestih letih se je veselil naslova pokalnega prvaka, osvojil pa je tudi slovenski superpokal.

Marca je bil prvič, junija pa tudi drugič vpoklican v slovensko reprezentanco, kjer je ob Samirju Handanoviću in Janu Oblaku zasedel mesto tretjega vratarja. ''Zelo smo veseli in zadovoljni, da bomo z Vidmarjem sodelovali tudi v prihodnje. Nejc je eden izmed temeljev naše ekipe in postaja legenda Nogometnega kluba Domžale. Gre za enega najboljših in najbolj prepoznavnih igralcev najmočnejše slovenske lige, ki se je ustalil tudi v reprezentanci Slovenije,'' je povedal športni direktor Matej Oražem.

V lanski sezoni je kar 21-krat ohranil mrežo nedotaknjeno, kar ni uspelo še nobenemu vratarju v zgodovini slovenske lige. ''Tudi s tem podaljšanjem pogodbe jasno nakazujemo naše ambicije v prihodnosti, ko želimo lanske rezultate še nadgraditi. Letošnjo jesen bomo podaljšali sodelovanje še z nekaterimi izmed nosilcev igre in tako poskušali stabilizirati tako tekmovalne rezultate kot tudi dolgoročno poslovanje kluba, s čimer bi našo organizacijo dvignili na še višjo raven. Z igralci, kot je Nejc, sem prepričan, da nam bo to tudi uspelo,'' je še dodal Oražem.

Domžalčani v petek ob 19:00 gostujejo v Zavrču.