Jasmin Handanović je bil glavni junak tekme. Obranil je nekaj zelo nevarnih strelov in bil najbolj zaslužen za točko vijoličastih. Foto: BoBo
Jasmin Handanović je bil glavni junak tekme. Obranil je nekaj zelo nevarnih strelov in bil najbolj zaslužen za točko vijoličastih. Foto: BoBo
Green Dragons
Green Dragonsi so se zbrali v lepem številu, a tokrat so zares prekoračili vse meje dobrega okusa. Foto: BoBo
Arghus in Darko Milanič
Darko Milanič je stekel na igrišče, da bi umiril Arghusa. Po tekmi je trener Maribora večkrat kritiziral sodnika Juga. Foto: BoBo
Agim Ibraimi
Tudi nekdanji igralec Olimpije Agim Ibraimi je s tribun prejel številne žaljivke. Foto: BoBo
Jasmin Handanović
Napadalci Olimpije so bili pred vrati Maribora brez pravih idej. Foto: BoBo
Večni derbi brez zmagovalca

41-letni športni direktor Maribora zna vedno poskrbeti za sočne izjave, tokrat pa je po remiju brez golov kar vrelo iz njega. Po njegovem mnenju Arghus Soares ne bi smel prejeti rdečega kartona ob koncu prvega polčasa, še bolj pa je bil jezen na navijače Olimpije, ki so zares neokusno zmerjali Željka Filipovića, nekaj krepkih pa so namenili tudi Agimu Ibraimiju.
"Mi smo prišli odigrati pošteno tekmo, ampak takšnih fars smo že vajeni s strani sodnika Juga. Spomnimo se tekme z Interblockom, to je bil že pravi kriminal. Spomnimo se tekme z Domžalami v superpokalu. To ni več normalno! Ni nam bilo dovoljeno zmagati. To so neka nova pravila, ljubljanska pravila. Tekma je bila ena velika farsa sodniške organizacije. Na tekmi proti Olimpiji, kot vedno. Očitno mora biti v Ljubljani farsa. Rdeči karton je smešen, popolno nespoštovanje sodnika do našega kluba," je bil jezen najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov.
Žaljenje družine igralca je katastrofa
Novinarji sploh niso prišli do besede, saj je nekdanji sijajni napadalec nizal kritike po tekočem traku. "Navijači Olimpije so zmerjali družino našega igralca Filipovića. Kar se je dogajalo, je sramota za slovenski nogomet. Sram jih je lahko za tisti transparent. Eno je nogomet in folklora, ki spada zraven. Žaljenje družine našega igralca je pa katastrofa. Prava človeška katastrofa in to stalno v Ljubljani. Vse skupaj je sramota," je bil razburjen Zahovič, ki je še pred tekmo na domači klopi mirno kramljal s športnim direktorjem Olimpije Miletom Ačimovićem in s trenerjem zmajev Erminom Šiljakom.
V Ljudskem vrtu se oktobra obeta vroč derbi
"Pa le ne pozabite, v tej sezoni se igrata še dva derbija v Mariboru, bodo še prišli k nam," je še zabrusil besni Zahović, ki se nikakor ni mogel pomiriti. Ko bo v miru pogledal posnetek derbija, bo verjetno precej bolj zadovoljen s točko, saj je bila Olimpija precej bolj nevarna, a tudi zelo neučinkovita.
Milanič: Sodnik je bil zelo slab
Trener Darko Milanič velja za precej umirjenega strokovnjaka, ki nikoli ne komentira sojenja. Izolan se tokrat ni mogel zadržati: "To je bila zelo težka tekma. Že od prve minute naprej sem imel občutek, da bomo težko zmagali. Že od samega začetka je bilo videti, da kriterij ni isti. Težko je bilo kaj več narediti in glede na vse skupaj moramo biti s točko zadovoljni. Sodnik je bil zelo slab. Tri prekrške nad Nikezićem na začetku tekme je vse piskal, nad našimi napadalci pa prav nič. Kriterij je bil zelo različen, tega občutka se ne morem znebiti. Sretenovićev štart nad Berićem je bil sankcioniran šele drugič."
Imel je občutek, da jih lahko v drugem polčasu razbijejo
"Po 15 minutah prvega polčasa smo začeli igrati precej bolje, prevzeli smo pobudo, nasprotnik pa se je umiril. Imel sem občutek, da jih bomo razbili v drugem polčasu, a je na žalost rdeči karton vse obrnil," je še dodal Milanič, ki je poudaril, da je Dinamo favorit v zadnjem krogu Lige prvakov, ker imajo Zagrebčani več izkušenj na tem nivoju.
Šiljak: Handanović nam je vzel dve točki
Tudi Ermin Šiljak ni bil preveč zadovoljen: "Poznamo Maribor in njihovo igro, dobro smo se pripravili. Manjkal je samo gol, bili smo prepričljivi. Mislim, da niso niti enkrat streljali na gol, šele v 27. minuti so imeli prvi kot. Žal nismo dosegli gola, Maribor se je dobro branil. Derbi je bil vseeno zanimiv. Izgubili smo dve točki, saj smo prikazali zelo lepo igro z veliko priložnostmi. Maribor je imel razpoloženega vratarja Handanovića, ki je preprečil vsaj tri gole. On je bil igralec tekme, vzel nam je dve točki."
So Mariborčani navajeni sodniške pomoči?
Strateg zeleno-belih je bil prav tako začuden nad nekaterimi sodniškimi odločitvami. "Sodnikovih odločitev ne bi komentiral, me pa je presenetil z nekaj odločitvami. Morda so Mariborčani navajeni, da se jim gleda skozi prste, tokrat pa tega ni bilo. Ko je začel kompenzirati, se je izgubil. Sodnik tokrat ni piskal po notah Maribora, morda pa so tega že navajeni," je dejal Šiljak, ki je s svojimi izbranci osvojil šele prvo točko v Stožicah.
Proti Domžalam in Gorici so Ljubljančani doživeli grenka poraza. "Prvi dve tekmi doma smo odigrali preveč odprto. Gole smo prejeli proti koncu tekme, ko smo šli po zmago. Proti Mariboru smo igrali drugače, saj so oni nevren tekmec, ki ima še možnost za preboj v Ligo prvakov," je zaključil trener Olimpije, ki ga čaka še zelo veliko dela z mlado ekipo.
Navijači Olimpije so šli predaleč
Srečali smo tudi najboljšega igralca tekme Jasmina Handanovića, ki je vsaj trikrat izjemno posredoval in priigral točko vijloličastim: "Slabše smo začeli tekmo, pričakovali smo pritisk Olimpije. Z igralcem manj smo garali, da ohranimo mrežo nedotaknjeno. Skušali smo s protinapadi, a nam ni uspelo. Marsikaj slišimo med tekmo. Tokrat so šli navijači Olimpije predaleč, mi je kar žal za soigralca Filipovića, a nekateri ne morejo iz svoje kože. Skozi eno uho notri, skozi drugo pa ven, tako je najbolje."
Vijoličasti bodo zdaj vse misli usmerili k tekmama proti Dinamu, ki jim lahko zagotovita pot v nogometni raj. "Vsi pri Dinamu so zelo zadovoljni z žrebom, enako pa velja tudi za nas. Proti vsem ostalim tekmecem bi imeli manj možnosti za napredovanje. Mislim, da sta lahko obe ekipi zadovoljni z žrebom. Imamo že zagotovljeni Evropsko ligo, zdaj lahko gremo bolj sproščeni na obe tekmi. Treba bo igrati z glavo, čeprav vemo, da bo na tribunah vroče," je še dodal Handanović, ki je ponosen tudi na svojega bratranca: "Samir igra za Inter, kaj še hoče sploh lepšega. Sva redno v kontaktu."

Premalo gledalcev za večni derbi
Letos mineva 50 let, odkar sta se Olimpija in Maribor prvič srečala na nogometnem derbiju. Rivalstvo ostaja veliko. 5.500 gledalcev je vsekakor premalo za večni derbi. Športov v Ljubljani je veliko, zbirčne gledalce pa pritegnejo le največji spektakli. Popolnoma drugače je v Mariboru, Ljudski vrt bo za povratno tekmo proti Dinamu zagotovo premajhen.

Večni derbi brez zmagovalca