Olimpijo v naslednjih štirih krogih čakajo gostovanja v Novem mestu, Gorici in Domžalah ter domača tekma z Zavrčem. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpijo v naslednjih štirih krogih čakajo gostovanja v Novem mestu, Gorici in Domžalah ter domača tekma z Zavrčem. Foto: www.alesfevzer.com
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković še vedno čaka svoj prvi gol v dresu Maribora. Foto: Miloš Vujinović/BoBo

na Olimpija.

Po reprezentančnem premoru nogometaše v prvi ligi čakajo tri tekme v enem tednu, ki lahko prinesejo spremembo tudi na samem vrhu. Olimpija ima pred Mariborom štiri točke naskoka, obe vodilni ekipi pa čakata v soboto in sredo neugodni gostovanji.

Vodilna ekipa prvenstva je podaljšala pogodbo z Miho Zajcem, ki bo član zelenih do 30. junija 2019. "Najprej bi se želel zahvaliti vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Od samega začetka pogajanj ni bilo nikakršnega dvoma o tem, kje želim nadaljevati svojo kariero. Olimpija je v vzponu v vseh segmentih delovanja, kar je bil dodaten razlog, da smo se dogovorili o podaljšanju sodelovanja. Ne nazadnje sem se v člansko izbrano vrsto prebil zaradi dobrih iger v klubskem dresu. Moram priznati, da v zadnjem obdobju uživam ob dobrih igrah in posledično pozitivnih stvareh, ki se mi dogajajo. Brez pomoči soigralcev in strokovnega vodstva bi mi bilo veliko težje ujeti pravo formo, saj sem se dolgo časa mučil s poškodbo iz pretekle sezone. V prihodnjih sezonah želim osvojiti čim več lovorik v zeleno-belem dresu," je za klubsko stran povedal Zajc.

Ljubljančani morajo pred gostovanjem v sredo v Novi Gorici na obračun z Novomeščani. Olimpija je obe medsebojni srečanji v tej sezoni dobila s 3:1, a je Krka za zeleno-bele tradicionalno neugoden nasprotnik. Na desetih tekmah teh dveh klubov imajo Novomeščani celo več zmag.

Trener Marko Nikolić se deset krogov pred koncem zaveda pomembnosti treh prihajajočih tekem. "Pred nami je zelo zahteven cikel tekem, ki bi že lahko bile odločilne v boju za najvišja mesta. Novomeščani so vse prej kot naiven nasprotnik. Ne nazadnje so nogometaši Krke z nekaterimi odmevnimi zmagami v letošnji sezoni pokazali, da so ekipa z značajem. Ne glede na rezultat nikoli ne odnehajo. Naša glavna naloga bo, da od samega začetka tekmecu vsilimo svoj ritem igre. Če nam to uspe, bo pot do zmage bistveno lažja," je optimističen Nikolić, ki se bo moral odreči uslugam kaznovanega centralnega branilca Nemanje Mitrovića. Krka je izgubila zadnje tri tekme, vendar je v zadnjem krogu krepko namučila Maribor.

Gorica stalna stranka Maribora
Še bolj brutalen urnik ima Maribor, ki bo zaradi slovenskega pokala v treh tednih odigral sedem tekem. Mariborčani lov za Olimpijo začenjajo pri Gorici, ki je neporažena na zadnjih petih tekmah. Tradicija je popolnoma na strani vijolic, ki na medsebojnih tekmah ne poznajo poraza že na 19 dvobojih zapored. Od teh so jih dobili 17. Gorica je na domači zelenici nazadnje premagala Maribor maja leta 2009.

Sedem tekem, ki si bodo sledile v nizu, pomenijo velik napor. Upam, da bomo imeli na razpolago celoten kader. S tem bi lahko posegli tudi po rotacijah in obdržali visoko raven tekmovalnosti. Ne smemo pozabiti, da imamo nekaj igralcev tudi z bremenom kartonov. Razmišljanje o utrujenosti ne pride v poštev,” poudarja trener Maribora Darko Milanič, ki je vmesno obdobje izkoristil za dodatno spoznavanje z ekipo. Branilci naslova bodo po Gorici v sredo gostovali še v Zavrču, nato pa na svojem stadionu pričakujejo Domžale.

Domžalčani želijo ohraniti pozitiven moment
Na spodrsljaj vodilnega dvojca prežijo Domžale, ki bodo gostile Krško. Domžalčani za Olimpijo zaostajajo za devet, za Mariborom pa pet točk. Po slabem začetku spomladanskega dela so Domžalčani nanizali dve zmagi v Zavrču in Celju in vse razen treh točk proti Krškemu bi bil zanje neuspeh. Obraten je položaj pri gostih, ki so po dobrem začetku izgubili zadnji dve tekmi, na katerih niso dosegli zadetka.

V boju za obstanek bo Rudar gostil Celje, krog pa bosta v nedeljo končala Zavrč in Luka Koper.

27. KROG

Sobota ob 15.00:

KRKA - OLIMPIJA

Ob 16.55:
GORICA - MARIBOR

Ob 19.00:
RUDAR - CELJE

DOMŽALE - KRŠKO

Nedelja ob 16.55:
ZAVRČ - LUKA KOPER

Lestvica:                            
OLIMPIJA        26 16  6  4 60:18  54
MARIBOR         26 14  8  4 60:25  50
DOMŽALE         26 12  9  5 37:19  45
GORICA          26 12  5  9 39:37  41
ZAVRČ           26  9  8  9 28:29  35
CELJE           26  6 10 10 20:38  28
LUKA KOPER      26  7  5 14 27:41  26
KRKA            26  6  7 13 21:38  25
RUDAR           26  6  7 13 19:42  25
KRŠKO           26  6  7 13 15:39  25