Luka Zahović odhaja na Nizozemsko. Foto: Reuters
Luka Zahović odhaja na Nizozemsko. Foto: Reuters
Danilo Mariotto dos Santos
Danilo Mariotto dos Santos je v Evropi kot posojen nogometaš že igral v Ukrajini za Volin. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

Dogovor je bil sklenjen v sredo, zdaj pa je po zdravniškem pregledu tudi potrjen. 19-letnik je podpisal triletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja za dve sezoni. Nizozemsko prvenstvo se začenja ta konec tedna, Heerenveen je zadnjo sezono končal na sedmem mestu.

V Prvi ligi dosegel 13 golov
Sin športnega direktorja Maribora je v državnem prvenstvu na 45 tekmah zabil 13 golov, lani je en zadetek dosegel tudi v Ligi prvakov. Po poročanju TV Slovenija naj bi bila odškodnina 700.000 evrov.

Tretji Slovenec v Heerenveenu
Zahović je sicer že tretji Slovenec, ki ta hip igra za Superfriezen. 16-letni Aleksander Palamar in 18-letni Andraž Mrkonja namreč igrata v mladinskih kategorijah. Maribor je pred štirimi sezonami mladinski ekipi Heerenveena posodil Mitjo Reška.

19-letni Brazilec v Ljubljani
Olimpija se je medtem okrepila z novim napadalcem, v Ljubljano je namreč prišel 19-letni Brazilec Danilo Mariotto dos Santos, ki bo igral kot posojeni igralec Fluminenseja B. Za Olimpijo bo igral eno sezono, vodstvo Ljubljančanov bo imelo nato možnost odkupa.

Želi razveseliti navijače
"Prihod v Ljubljano je zagotovo korak naprej na moji poklicni športni poti. Kar se iger in zadetkov tiče, ne bom izrekel ničesar novega, kar še niste slišali. Torej na zelenici želim preživeti čim več časa in doseči veliko zadetkov, ki bi pomagali moštvu na poti do uresničitve začrtanih ciljev. Olimpija je odlično moštvo, ki razpolaga z večjim številom zelo obetavnih fantov, pred katerimi je svetla prihodnost. Od prej že poznam Ezekiela Hentyja, s katerim sva se nekaj časa srečevala v Turčiji. Na splošno gledano imamo veliko možnosti za odmeven rezultat že v tej sezoni. V vsakem primeru pa želim s svojimi igrami razveseliti naše navijače, svoje prijatelje in družino, ki me podpira na moji nogometni poti," je za klubsko spletno stran povedal dos Santos.