Dinamo je pred tekmo na Hrvaškem veljal za favorita. Zdaj so tamkajšnji mediji veliko previdnejši. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dinamo je pred tekmo na Hrvaškem veljal za favorita. Zdaj so tamkajšnji mediji veliko previdnejši. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V Ljudskem vrtu bo v torek peklensko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kapetan Dinama, ki je v Zagrebu odigral zadnjo tekmo pred odhodom v tujino, zaradi avtogola in zmagovitega zadetka za 2:1, Berić pa kot tragični junak, ki bi vijoličastim lahko prinesel celo zmago, a je dvakrat zgrešil, ko se je znašel "na štiri oči" s hrvaškim vratarjem.

V Mariboru bo treba pokazati več
Najbolj bran hrvaški športni časopis Sportske novosti piše o povprečni predstavi Zagrebčanov: "Dinamo ni igral posebej dobro. Čeprav so imeli terensko premoč, ni bilo idej, kako prebiti čvrsto in disciplinirano moštvo Darka Milaniča. Žoga je potovala počasi, ni bilo potrebne agresivnosti in tudi obramba je bila v določenih trenutkih prepustna. Maribor je zgrešil dva čista 'zicerja'. Če bo hotel Dinamo naprej, bo v Mariboru moral pokazati več."

Še vedno favoriti do Ali Babove pečine v Nyonu
Bolj kritičen je najbolj brani hrvaški spletni portal index.hr: "Sanjsko slovo Dinamovega kapetana pred zagrebškim občinstvom ne more izbrisati vtisa še ene slabe tekme Čačićevega moštva. Maribor je bil ob koncu prvega in še posebej na začetku drugega polčasa videti kot organizirano moštvo, ki se odlično brani in hitro prenaša žogo naprej. Dinamo bi moral že po 15 minutah voditi z 2:0, a je po stari navadi vrnil nasprotnika v igro. Reanimacijo popolnoma impresioniranim in razbitim gostom je omogočil avtogol Badlja. Scenarij je vedno isti: Dinamo po začetnem pritisku in priložnostih, ki jih redko izkoristi, otopi. Nasprotnik se vrne v igro tudi s številnimi prekrški ob kazenskem prostoru, ki potem rezultirajo z odpadki v mreži."

"Ne glede na minimalno in za Maribor lahko ulovljivo prednost je Dinamo favorit za napredovanje do Ali Babove pečine v Nyonu (sedež Uefe op. a.). Vse pa pa diši po tem, da bomo ob morebitnem napredovanju Dinama gledali scenarij, podoben lanskemu," še dodaja Index, ki se spominja lanske Dinamove kalvarije, ko je skupinski del Lige prvakov končal brez točk in z golrazliko 3:22.

Čačićeva želja polovično izpolnjena
Jutarnji list
objokuje uvodne pol ure, ko bi moral Dinamo napolniti mrežo Maribora: "Ko je Duje Čop pospravil žogo v mrežo po predložku Domagoja Vide in poskrbel za erupcijo na stadionu, je vse kazalo, da bomo gledali ponovitev lanskega play-offa Lige prvakov proti Malmöju. Toda po festivalu zgrešenih priložnosti so se začele stvari dramatično menjati. Berić je v drugem polčasu zapravil dve 100-odstotni priložnosti. Čačiću se je želja pred tekmo polovično izpolnila. Dobil je zmago, toda Dinamova mreža ni ostala nedotaknjena. Odločitev bo tako padla v torek."

Berić bi lahko popolnoma obrnil rezultat
Podobno piše tudi 24sata.com: "Dinamo je pokazal dva obraza. Po silovitem začetku bi moral voditi z več kot enim zadetkom. Maribor je v igro vrnil avtogol Badlja, ki je poskrbel za živčnost v vrstah Dinama. Maribor bi lahko popolnoma obrnil rezultat, a je na srečo Berić zgrešil v čisti matpoziciji."