Steven Gerrard in Fernando Torres sta pokopala Real Madrid. Foto: Reuters
Steven Gerrard in Fernando Torres sta pokopala Real Madrid. Foto: Reuters
Michael Essien je bil v sodnikovem podaljšku prvega polčasa zbran, saj je z dobrega metra odbitek pospravil v mrežo in se veselil svojega prvega zadetka po aprilu 2008. Foto: Reuters
Pavel Nedved
Pavel Nedved je moral zaradi poškodbe igro zapustiti že v 13. minuti. Zamenjal ga je Hasan Salihamidžić. Foto: Reuters
Lukas Podolski
Joseba Llorente
Joseba Llorente je utišal 70.000 vročekrvnih navijačev v Atenah. Foto: Reuters
Didier Drogba
Takole je Didier Drogba zadel v 83. minuti. Foto: Reuters

Prvi tekmi sta moštvi z Otoka dobili z 1:0. V četrtfinale sta se uvrstila še Villarreal in Bayern. Španci so v Atenah zmagali z 2:1 (prva tekma 1:1), Bavarci pa so kar s 7:1 nadigrali lizbonski Sporting, ki je že na prvi tekmi izgubil s 5:0. Skupni izid 12:1 je rekord v Ligi prvakov.

Smrtna priložnost Torresa, prečka Mascherana
Na Anfield Roadu so uvodne minute povsem pripadle Liverpoolu. V 4. minuti se je po izvrstnem preigravanju sam pred Ikerjem Casillasom znašel Fernando Torres, vendar je vratar Reala Madrida izvrstno reagiral. Le nekaj sekund pozneje je zunaj kazenskega prostora sprožil Javier Mascherano, spet pa se je izkazal Casillas. Žoge se je dotaknil ravno toliko, da se je od prečke odbila v kot.

Torres načel Real po sumljivi akciji
Ko je že kazalo, da je Real vzpostavil ravnotežje, so Redsi povedli z 1:0. Po podaji Dirka Kuyta je zadel Torres. Španec si je tik pred tem priboril žogo v dvoboju s Pepejem, ki je po dotiku z rokami padel, vendar je piščalka sodnika Frank de Bleeckereja ostala nema. Madridčani so protestirali, vendar zaman.

Enajstmetrovka, ki je ni bilo
V 28. minuti je Liverpool tako rekoč odločil dvoboj. Po predložku Arbeloe je žogo v kazenskem prostoru z ramo odbil Gabriel Heinze, stranski sodnik pa je videl igranje z roko in dvignil zastavico. De Bleeckere je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Steven Gerrard. Posnetek je pokazal, da igranja z roko ni bilo.

Gerrard še drugič v polno
Veliko premoč Liverpoola je na začetku drugega polčasa kronal Gerrard. Po levi strani je prodrl Ryan Babbel, poslal predložek v kazenski prostor, kamor je pritekel Gerrard in žogo zabil pod prečko.Casillasovih vrat. Piko na i je tik pred koncem s svojim prvi zadetkom v Ligi prvakov postavil rezervist Andrea Dossena.

Essien izničil zadetek Iaquinte
Juventus je povedel v 19. minuti z golom Vicenza Iaquinte, ki mu je žogo atraktivno prek glave nazaj podal David Trezeguet. Italijanski reprezentant je ohranil mirno kri in žogo z roba kazenskega prostora poslal mimo Petra Čecha. Londončani so izenačili v sodnikovem podaljšku. S 30 metrov je sprožil Frank Lampard, žoga se je od prečke odbila v hrbet Gianluigija Buffona in prišla do povratnika po poškodbi Michela Essiena, ki mu ni bilo težko zatresti mreže.

Juventus povedel z igralcem manj
Juve je v drugem polčasu pritisnil proti vratom Chelseaja. Najlepšo priložnost je zapravil Trezeguet, ko mu je Čech v 65. minuti izjemno obranil strel z glavo. Pet minut pozneje je bil po prekršku nad Didierjem Drogbajem izključen Giorgio Chiellini, ki je prejel drugi rumeni karton. V 72. minuti je po prostem strelu Del Piera žoga v roko zadela Bellettija, sodnik pa je pokazal na belo točko. Uspešen je bil Del Piero.

Drogba dokončno razblinil upe Torinčanov
Juventus je zaigral na vse ali nič, vse dvome o potniku v četrtfinale je odpravil Dider Drogba. Akcijo je začel Michael Ballack, ki je podal do Bellettija. Brazilec je z ostrim predložkom našel Drogbaja, ki je se je iztegnil v vsej svoji dolžini in v padcu poslal žogo mimo Buffona.

Ibagaza mož odločitve v Atenah
V Atenah je imel na začetku več od igre Panathinaikos, vendar so Španci postajali vse nevarnejši. Junak tekme je bil Argentinec Ariel Ibagaza, ki je zadel na začetku drugega dela in nato podal Llorenteju za zmagoviti zadetek, potem ko so Grki izenačili prek Mantziosa.

LIGA PRVAKOV
OSMINA FINALA, povratne tekme

LIVERPOOL - REAL MADRID 4:0 (2:0) 1:0
Torres 16., Gerrard 28./11-m, 47., Dossena 88.

JUVENTUS - CHELSEA 2:2 (1:1) 0:1
Iaquinta 19., Del Piero 74./11-m; Essien 45., Drogba 83.
RK: Chiellinii 70./Juventus

PANATHINAIKOS - VILLARREAL 1:2 (0:0) 1:1
Mantzios 55.; Ibagaza 49., Llorente 70.

BAYERN - SPORTING 7:1 (4:1) 5:0
Podolski 8., 34., Polga 39./ag, Schweinsteiger 43., van Bommel 73., Klose 82./11-m, Müller 89.; Moutinho 42.

Sreda ob 20.45:

PORTO - ATLETICO MADRID 2:2
BARCELONA - LYON 1:1
ROMA - ARSENAL 0:1
MANCHESTER UNITED - INTER 0:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

R. K.