Karim Benzema je v prvem polčasu zapravil izjemno priložnost, nato pa je na koncu tekme zadel dvakrat. Foto: EPA
Karim Benzema je v prvem polčasu zapravil izjemno priložnost, nato pa je na koncu tekme zadel dvakrat. Foto: EPA
Ricardo Kaka
Ricardo Kaka je poživil igro Reala, dosegel je tudi drugi zadetek. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo ni prišel do pravega strela. Foto: EPA
Fernando Torres in Salomon Kalou
Fernando Torres in Salomon Kalou sta zrežirala edini zadetek na stadionu Luz. Foto: EPA

Ciprčani so se uspešno bojevali do 75. minute, potem pa so Madridčani le potrdili veliko premoč. Gostitelji niso niti enkrat streljali proti vratom Ikerja Casillasa, Španci pa so sprožili kar 24 strelov na gol, od tega osem v okvir vrat. Imeli so tudi 70-odstotno posest žoge.

Benzema ni zadel praznih vrat
V prvem polčasu je bil kraljevi klub precej boljši. V 12. minuti je Mesut Özil nevarno zapretil, vendar je vratar Dionisios Chiotis dobro posredoval. V 33. minuti je Ronaldo podal do Nurija Sahina, ki je z desne strani podal v sredino, Benzema pa se je znašel pred praznimi vrati, a je streljal prek gola. Vsi na klopi Reala so se le držali za glavo, saj je bilo težje zgrešiti. Tudi Ronaldo ni bil pri strelu, tik pred odmorom je meril mimo vrat.
Ciprčanom v zadnje četrt ure zmanjkalo moči
Premoč Reala se je še stopnjevala v drugem polčasu. V 64. minuti je Ricardo Kaka vstopil namesto Gonzala Higuaina. Četrt ure pred koncem je Kaka podal z leve strani, Benzema pa je v padcu z glavo zatresel mrežo. Osem minut pred koncem je rezervist Marcelo na levi strani preigral Paola Jorgeja, uspelo mu je obdržati žogo v igrišču, potem pa jo je podal v sredino, kjer je Kaka z desnico povišal na 0:2. V zadnji minuti je Mesut Özil z desne strani podal pred vrata, kjer je Benzema le še podstavil desnico in postavil končni izid. Povratna tekma naslednjo sredo na stadionu Santiago Bernabeu bo le še formalnost.
Di Matteo zadel s Torresom in Kaloujem
V Lizboni v prvem delu ni bilo izrazitih priložnosti. Še najbližje sta bila Fernando Torres in Raul Meireles, obakrat je dobro posredoval vratar Arthur Moraes.
Oscar Cardozo je imel v 48. minuti smolo, saj je David Luiz njegov strel odbil z golove črte. Po uri igre so zapretili modri. Juan Mata je že obšel Arturja Moraesa na levi strani, nato pa iz težkega kota zadel vratnico. Štiri minute zatem je nevaren strel Jardela z glavo obranil Petr Čech.

Četrt ure pred koncem je Torres sijajno prodrl po levi strani in podal mimo Jardela v sredino, žogo pa je v mrežo poslal Kalou. Na koncu srečanja so Portugalci pritisnili, a ni jim uspelo zadeti.
Začasni trener Chelseaja Roberto di Matteo je presentljivo na klopi pustil Didierja Drogbaja, tudi Daniel Sturridge je vstopil šele v 83. minuti, italijanski strateg je zadel s Kaloujem in Torresom.

Četrtfinale, prve tekme:
APOEL - REAL MADRID 0:3 (0:0)
22.859; Benzema 74., 90., Kaka 82.

Apoel: Chiotis, Poursaitides, Paulo Jorge, Oliveira ( 13./Kaka), Boaventura, Charalambides, Pinto ( 72./Solari), Morais, Alexandrou ( 46./Helder Sousa), Ailton, Tričkovski.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao ( 64./Marcelo), Sahin ( 84./Granero), Khedira, Özil, Ronaldo, Benzema, Higuain ( 64./Kaka).

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)


BENFICA - CHELSEA 0:1 (0:0)
65.275; Kalou 75.

Benfica: Artur Moraes, Maxi Pereira, Luisao , Jardel, Emerson, Witsel, Javi Garcia ( 81./Nolito), Gaitan, Bruno Cesar ( 69./Rodrigo), Aimar ( 69./Matić), Cardozo.

Chelsea: Čech, Ferreira ( 80./Bosingwa), Luiz, Terry, Cole, Mikle, Ramires, Meireles ( 68./Lampard), Mata, Torres, Kalou ( 83./Sturridge).

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)

Povratni tekmi bosta 4. aprila.


Sreda ob 20.45:
MARSEILLE - BAYERN

MILAN - BARCELONA

Povratni tekmi bosta 3. aprila.

POLFINALE, torek, 17. aprila, ob 20.45:
MARSEILLE/BAYERN - APOEL/REAL MADRID

Sreda, 18. aprila, ob 20.45:

BENFICA/CHELSEA - MILAN/BARCELONA
Povratni tekmi bosta 24. in 25 aprila.