Joe Hart se je v 82. minuti takole izkazal ob najlepši priložnosti na tekmi, ko je ustavil poskus Pepeja iz neposredne bližine. Foto: Reuters
Joe Hart se je v 82. minuti takole izkazal ob najlepši priložnosti na tekmi, ko je ustavil poskus Pepeja iz neposredne bližine. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo se je pred tekmo v "civilu" usedel na klop. Foto: Reuters
Joe Hart
V 71. minuti se je po strelu Jeseja z glavo žoga čez vrata odbila od prečke. Foto: Reuters

Novica, ki ni razveselila navijačev Madridčanov, je postala znana ob objavi začetnih postav uro pred tekmo. Portugalec (v Ligi prvakov je v tej sezoni dosegel 16 zadetkov) sicer ni igral že v soboto v španskem prvenstvu na gostovanju pri Rayu Vallecanu (2:3). Je pa treniral v ponedeljek na stadionu Etihad, zato so vsi pričakovali, da bo nastopil.
Hart ustavil poskusa Casemira in Pepeja
Trener Zinedine Zidane je namesto Ronalda ob Garethu Balu in Karimu Benzemaju v napad uvrstil Lucasa Vazqueza. Francoza je na začetku drugega polčasa zamenjal Jese, saj je tudi on začutil bolečine v mišici. Na drugi strani je moral že pred odmorom predčasno v slačilnico David Silva. Jese je bil nato v 71. minuti najbližje zadetku, saj je z 10 metrov z glavo žogo poslal v vrhnji del prečke.
Real je po taktični bitki ob koncu tekme, ko je imel nekaj več prostora, postajal vse nevarnejši. V 79. in 82. minuti se je po dveh strelih iz kota dvakrat izkazal vratar Cityja Joe Hart. Najprej je z levo nogo ustavil poskus z glavo Casemira, tri minute pozneje pa se je dva metra pred vrati znašel Pepe in streljal z levico, a se Hart s fantastično obrambo znova ni dal premagati. Portugalski branilec ga je nastreljal v telo.
Navas zbran ob prostem strelu De Bruyneja
Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom je imel lepo priložnost tudi City. Kevin De Bruyne je v 93. minuti že po izteku predvidenega dvominutnega podaljška streljal s prostega strela z leve strani, toda Keylor Navas je bil na mestu in žogo izbil čez prečko.
V prvem polčasu pravih priložnosti ni bilo, saj ekipi nista sprožili niti enega strela v okvir vrat. Razmerje v strelih mimo vrat je bilo 2:2, malenkost več časa pa so žogo imeli gostitelji (52:48 odstotkov).

Polfinale, prva tekma:
MANCHESTER CITY - REAL MADRID 0:0

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Jesus Navas ( 77./Sterling), De Bruyne, Silva ( 40./Iheanacho), Agüero.
Real Madrid: Navas, Carvajal , Pepe , Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos ( 90./Isco), Bale, Vazquez, Benzema ( 46./Jese).
Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)
Povratna tekma bo 4. maja.



Sreda ob 20.45:
ATLETICO MADRID - BAYERN
Povratna tekma bo 3. maja.
Finale bo 28. maja gostil milanski San Siro.