Jan Oblak se očitno seli v špansko La ligo. Foto: Reuters
Jan Oblak se očitno seli v špansko La ligo. Foto: Reuters

Hrvaški napadalec je v zadnji sezoni za münchenski Bayern dosegel 26 golov v vseh tekmovanjih, a je bilo preveč nesoglasij s trenerjem Pepom Guardiolo. Odškodnina naj bi znašala nekaj več kot 20 milijonov evrov. Že pred SP-jem je hrvaški reprezentant namignil, da se ne vidi več v kombinacijah, na katere prisega katalonski strateg, za nameček pa bi imel, če bi ostal v klubu, še močnejšo konkurenco, saj bo v naslednji sezoni za Bayern igral tudi najboljši strelec Bundeslige, dosedanji član Borussie Poljak Robert Lewandowski.

Okoli 16 milijonov evrov pa bo Atletico verjetno moral plačati Benfici za slovenskega vratarja Oblaka, s čimer bi to postal najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa. Rekord trenutno drži Zlatko Zahović ob selitvi iz Porta k Olympiacosu. Oblak naj bi samovoljno izpustil ponedeljkov uvodni trening sezone pri Benfici, s čimer je klubu poslal jasno sporočilo. A vprašanje, ali je bila to modra poteza ...

Atletico nujno potrebuje okrepitvi v napadu in na mestu vratarja po odhodih Diega Coste in Thibauta Courtoisa k Chelseaju.