Arjen Robben je moral na šivanje. Foto: EPA
Arjen Robben je moral na šivanje. Foto: EPA
Kevin Volland in Roberto Firmino
Kevin Volland in Roberto Firmino sta blestela v Gelsenkirchnu. Foto: EPA
Maximilian Beister
Maximilian Beister je z izjemnim volejem razparal mrežo Kölna. Foto: EPA

V Veltins Areni so imeli gostitelji večji del tekme pobudo, priigrali so si več priložnosti, a v 14 minutah nezbranosti v prvem polčasu so prejeli kar tri zadetke.

Hoffenheim je povedel v 21. minuti, ko je Kai Herling z desne strani podal proti vratom, Kevin Volland pa je s skokom zmedel vratarja Ralfa Fährmanna in žoga je končala za njegovim hrbtom. Razigrani Volland je v 32. minuti z levico povišal na 0:2. Obramba Schalkeja je bila zmedena, kar je izkoristil še Roberto Firmino tri minute zatem.

V drugem polčasu so gostitelji z vsemi silami pritisnili proti vratom Hoffenheima. Znižali so v 67. minuti, ko je Jefferson Farfan z levico izkoristil podajo Juliana Draxlerja. Rezervist Max Meyer je imel na nogi 2:3, a je streljal mimo vrat.

Rezervist Iličević pokopal Köln
Mišo Brečko
in Dominic Maroh sta odigrala vseh 90 minut za Köln, ki vodi v drugi nemški ligi in je tudi v Hamburgu dokazal, da je blizu vrnitve v elitno druščino. V 42. minuti je vodilni zadetek za HSV dosegel Maximillian Beister, ki je po podaji Marcella Jansenna žogo zadel z volejem z levico z roba kazenskega prostora - pravi evrogol. Izenačil je Adam Matuschyk v 54. minuti. Pet minut pred koncem so gostje skušali nastaviti ofsajd zanko, a je Milan Badelj lepo zaposlil rezervista Iva Iličevića, ki je odločil srečanje iz bližine.

Borussia iz Dortmunda je rutinsko opravila nalogo v Saarbrücknu (0:2). V 19. minuti je Julian Schieber zadel z glavo, na začetku drugega dela pa je podal do Jonasa Hofmanna, ki je bil natančen z desnico. Vito Plut je odigral vseh 90 minut za Saarbrücken.

Robben in Müller odločila v Augsburgu
Bayern je v sredo zmagal v Augsburgu (0:2). Bavarci so povedli že v 4. minuti, ko je Mario Mandžukić na desni strani našel Arjena Robbna, ki je švignil mimo Jana Ingwerja Callsena-Brackerja in v drugem poskusu ukanil še vratarja Marwina Hitza.
Deset minut zatem je sodnik Felix Zwayer že prekinil igro, ko je Hitz pokosil Robbna v kazenskem prostoru. Najstrožje kazni zaradi prepovedanega položaja ni bilo, zato pa je Nizozemec moral zapustiti igrišče in z globoko rano na desnem kolenu so ga odpeljali v bolnišnico.

Gostitelji so se trudili, Andre Hahn je dvakrat preizkusil Manuela Neuerja. Zmago Bayerna je potrdil Thomas Müller v 78. minuti z glavo po podaji Jeroma Boatenga.

Osmina finala:
Union Berlin - KAISERSLAUTERN 0:3 (0:2)
Orban 18., Zoller 45., Gaus 83.

HAMBURGER SV - Köln 2:1 (1:0)
Beister 42., Iličević 85.; Matuschyk 54.
Brečko in Maroh (oba Köln) sta igrala vso tekmo.

Schalke - HOFFENHEIM 1:3 (0:3)
Farfan 67.; Herdling 21., Volland 32., Firmino 35.

Saarbrücken - BORUSSIA (D) 0:2 (0:1)
Schieber 19., Hofmann 48.
Plut (Saarbrücken) je igral vso tekmo.

Freiburg - BAYER (L) 1:2 (1:1)
Ginter 19.; Kruse 1., Can 77.

WOLFSBURG - Ingolstadt 2:1 (0:1)
Naldo 67., Olić 89.; Caluby 17.

EINTRACHT FRANKFURT - Sandhausen 4:2 (1:0)
Joselu 19., 49./11-m, 92., Kadlec 72.; Rode 64.,/ag, Tüting 66.

Augsburg - BAYERN 0:2 (0:1)
Robben 4., Müller 78.

Augsburg: Hitz, Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek, Baier, Hahn, Vogt, Halil Altintop (63./Milik), Werner (76./Holzhauser), Mölders (63./Bobadilla).

Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng, Dante, Alaba, Thiago, Robben (16./Müller), Javi Martinez, Kroos (86./Höjbjerg), Götze (67./Ribery), Mandžukić.

Sodnik: Felix Zwayer

Žreb četrtfinala bo v nedeljo.