Real in Atletico po 70, Bracelona 69. Tako je videti lestvica po 29 krogih španskega prvenstva. Foto: Reuters
Real in Atletico po 70, Bracelona 69. Tako je videti lestvica po 29 krogih španskega prvenstva. Foto: Reuters
Izključitev Sergia Ramosa v 64. minuti je spremenila potek tekme. Foto: Reuters
Barca z zmago v Madridu znova v igri za naslov

Najbolj glasna sta bila izključeni Sergio Ramos in Cristiano Ronaldo. "Undiano Mallenco ni primeren za sojenje takih tekem. Igrali smo proti 12. Vedno je enako. Niso hoteli, da zmagamo, hoteli so vrniti Barcelono v lov na naslov," je kipelo iz Ronalda, ki se kar ni mogel ustaviti: "Ne iščem izgovorov, toda ne morem biti tiho. Sodnik je bil pod vsako kritiko. Tukaj sem že pet let in vem, kako stvari delujejo. Reala niso sodniki nikoli favorizirali tako kot Barcelono. Kakor koli že, Real bo osvojil La Ligo."

"Ali ni to že znan scenarij?" se je spraševal branilec Madridčanov Alvaro Arbeloa, potem ko je Mallenca dvakrat pokazal na belo točko. Ob prvi enajstmetrovki je izključil še Ramosa, ki je v kazenskem prostoru spotaknil Neymarja. To je bil ključen trenutek tekme. Lionel Messi je izenačil, šest minut pred koncem pa je izkoristil še drugo enajstmetrovko.

Drugače od igralcev je bil trener Reala Carlo Ancelotti gospod tudi ob porazu. "Težko komentiram sodniške odločitve. Pred nami je še devet tekem in vsaka bo odločilna. Delali smo male napake, zato smo izgubili. Pritiskali smo jih visoko, si ustvarjali priložnosti, a nismo imeli sreče. Moramo biti zadovoljni s tem, kako smo igrali. Močno smo se popravili in pokazali kakovost. Bila je odlična tekma, ki pa jo moramo takoj pozabiti. Že sredina tekma bi bila lahko ključna," je povedal Ancelotti. Real je zdaj na vrhu izenačen z Atleticom, Barcelona pa zaostaja za točko.

V Barceloni so seveda veseli, da so ostali v bitki za naslov, in v zvezde kujejo trikratnega strelca Lionela Messija, ki je po številu zadetkov na el clasicih prehitel legendarnega napadalca Reala Alfreda di Stefana. "Težko najdem besede za igro Messija, toda za to ni potrebe. Kompliment za komplimentom. Danes je spet postavil rekord," je bil nad Argentincem navdušen trener Gerardo Martino.

Neymar ni blestel, toda Martino je prekršek nad njim videl kot ključen: "Neymar ima le 21 let, toda vse se je začelo z njim. Njegov diagonalni tek, ko ga je zrušil Ramos, je bil fenomenalen. Zdaj se špansko prvenstvo znova začenja. El clasico je bila le ena tekma."

Barca z zmago v Madridu znova v igri za naslov