Ronaldo je lahko zaradi svoje zavzetosti na treningih in zaradi odličnih predstav na tekmah lahko vsem pravi vzor, meni Jose Mourinho. Foto: EPA
Ronaldo je lahko zaradi svoje zavzetosti na treningih in zaradi odličnih predstav na tekmah lahko vsem pravi vzor, meni Jose Mourinho. Foto: EPA

27-letni Ronaldo je pred dvema tednoma ob zmagi Reala nad Granado (3:0) dosegel dva zadetka, a jih ni proslavljal, kot je to v njegovi navadi. Pozneje je potrdil, da zadnje čase v klubu ni zadovoljen. "Gre za profesionalno zadevo in klub ve, kaj me muči," je povedal. Mediji so "ugotovili", da je kriva prenizka plača, vendar je portugalski nogometaš ta namigovanja zanikal.

Marca: Ronaldo zahteva 15 milijonov
Vseeno je španski športni časopis Marca ta teden zbrskal, da je predsednik Reala Florentino Perez Ronaldu pripravljen precej zvišati plačo, ki trenutno znaša okrog 11 milijonov evrov letno. Marca je zapisala, da Ronaldo zahteva 15 milijonov. Ko je Perez v četrtek po skupinskem fotografiranju Ronalda vprašal, ali je zdaj že kaj bolj srečen, naj bi Ronaldo precej hladno odvrnil: "Vse je v redu."

Mourinho: Dajte mu mir
Vroči temi se na petkovi novinarski konferenci (pred današnjo tekmo španskega prvenstva proti Sevilli) ni mogel izogniti niti trener Reala Jose Mourinho. Pohvalil je Ronalda, da trenira zelo zavzeto in da igra na vrhunski ravni, zato je vsem pravi vzor. Medijem je svetoval, naj Ronalda ocenjujejo predvsem po tem, kar pokaže na igrišču:

"Dajte mu tisto, kar potrebuje, in to je mir, da bo lahko igral nogomet. To je tisto, kar zna najbolje in kar ima najraje. Vsi ga moramo ocenjevati le po njegovih predstavah na igrišču. Če je žalosten in bo še naprej igral tako kot zdaj, potem je vse v najlepšem redu in naj kar ostane takšen."

Brazilec se je odločil za Argentinca
Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo, znan pod vzdevkom Fenomen, je izjavil, da mu je bolj všeč način igre Barceloninega zvezdnika Lionela Messija, kot pa igra Cristiana Ronalda. "Messi je v mojih očeh boljši kot Cristiano Ronaldo. Na igrišču je za odtenek bolj ustvarjalen. Čeprav je Argentinec, in vsi poznate veliko nogometno tekmovalnost med Brazilijo in Argentino, je moj izbor za najboljšega nogometaša Messi."