Cristiano Ronaldo je še izboljšal bleščečo statistiko v dresu Reala: na 361 tekmah je zabil že 374 golov, od tega je bilo kar 39 hat-trickov. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je še izboljšal bleščečo statistiko v dresu Reala: na 361 tekmah je zabil že 374 golov, od tega je bilo kar 39 hat-trickov. Foto: Reuters

S trojčkom je Ronaldo postal tudi najboljši strelec v zgodovini madridskih derbijev, saj je z 18 goli prehitel Alfreda Di Stefana. Nekateri trdijo, da je Ronaldo pravzaprav Atleticovega vratarja Jana Oblaka premagal štirikrat, saj naj bi v 12. minuti, ko je Oblak s skrajnimi očmi ustavil poskus Ronalda z glavo, žoga prečkala golovo črto.

"Navdušen sem nad njegovimi zadetki, izjemen pa je bil tudi Isco, saj niti enkrat ni izgubil žoge. To je za nas izjemno pomembna tekma na težkem gostovanju. Od začetka smo igrali zelo dobro, kar na tem igrišču ne uspe veliko ekipam," je po zmagi z 0:3 povedal trener Zinedine Zidane.

Zidane je bil brez vezistov Casemira in Tonija Kroosa (veliko delo sta opravila Hrvata Luka Modrić in Mateo Kovačić), Sergio Ramos in Karim Benzema, ki sta šele dobro okrevala po poškodbi, sta počivala.

Ronaldo je to sezono v španskem prvenstvu dosegel osem golov in je skupaj z Barceloninima igralcem Lionelom Messijem in Luisom Suarezom najučinkovitejši igralec sezone.

Real je po 12 krogih na vrhu lestvice prednost pred Barcelono povišal na štiri točke. Po 12 krogih takšne prednosti Real pred večnim tekmecem ni imel od sezone 1991/92, ko so bile zmage še ovrednotene z dvema točkama.

Real je niz neporaženosti v La Ligi podaljšal na 29 tekem, klubski rekord (iz konca 80. let oziroma iz časov nizozemskega trenerja Lea Beenhakkerja) pa znaša 34 tekem.

Stadion Vicente Calderon je še zadnjič gostil madridski derbi. S 50 let starega objekta se bo namreč Atletico naslednje leto preselil na novo areno, ki bo sprejela 67 tisoč gledalcev.