Kako se bo razpletel primer Wayne Rooney? Foto: EPA
Kako se bo razpletel primer Wayne Rooney? Foto: EPA
Dži Sung Park
Dži Sung Park je najboljše obdobje kariere preživel v Manchester Unitedu, kjer je igral med letoma 2005 in 2012. Foto: Reuters

To naj bi storil v želji, da se čim bolje pripravi na novo sezono, a angleški mediji poročajo, da se je odnos med njim in trenerjem Davidom Moyesom poslabšal ter da 27-letni Rooney na ta način skuša izsiliti odhod. Muhasti zvezdnik se je med pripravami na novo sezono poškodoval, imel je težave z ramenom in stegensko mišico, in je zaradi tega izpustil kar nekaj prijateljskih tekem Manchester Uniteda.

United je zavrnil že dve ponudbi Chelseaja za Rooneyja. Časnik Guardian je v ponedeljek poročal, da so bili v Londonu za odličnega napadalca pripravljeni odšteti 25 milijonov funtov oziroma skoraj 29 milijonov evrov. Moyes sicer trdi, da moštva brez Rooneyja ne more sestaviti, a Rooney po nekaterih informacijah ni najbolj zadovoljen z odnosom trenerja in s svojim statusom v moštvu.

Park znova v PSV-ju
Južnokorejski nogometaš Dži Sung Park se za eno leto kot posojen igralec Queens Park Rangersov vrača v svoj nekdanji klub PSV iz Eindhovna, kjer igra tudi Tim Matavž. Nekdanji član Manchester Uniteda in južnokorejski reprezentant se je kot velika okrepitev londonskemu klubu pridružil pred lansko sezono, a se na Loftus Roadu nove okrepitve niso izkazale za dovolj močne in QPR je izpadel v drugo angleško ligo. Slovo od Premier lige je vodstvo kluba prisililo, da so začeli zmanjševati stroške, kar je pomenilo odhod nekaterih najdražjih igralcev. 32-letni Park je za PSV že igral med letoma 2003 in 2005, nato pa je odšel k rdečim vragom.

Postiga v Valencio
31-letni portugalski napadalec Helder Postiga bo kariero nadaljeval pri Valencii, s katero je podpisal dveletno pogodbo. Nazadnje je nosil dres Zaragoze, ki lani ni uspela obstati v španski prvi ligi. Prej je igral še za Porto, Sporting in Tottenham. Postiga v Valencio prihaja kot menjava za lani najboljšega strelca kluba Roberta Soldada, ki se je preselil v Tottenham.

Ujfaluši spet v domovini
Nekdanji češki reprezentant Tomaš Ujfaluši se je po 12 letih igranja v tujini vrnil v domovino. 35-letni branilec je sklenil enoletno sodelovanje s praško Sparto. V karieri je igral za Sigmo Olomouc, HSV, Fiorentino, Atletico Madrid in nazadnje Galatasaray.

Saha končal kariero
Francoz Louis Saha pa je na svoj 35. rojstni dan sporočil, da ne bo več igral profesionalnega nogometa. Nekdanji član Metza, Newcastla, Fulhama, Manchester Uniteda, Evertona, Tottenhama, Sunderlanda in Lazia je odigral tudi 20 tekem in dosegel štiri zadetke za francosko reprezentanco.

Lopez na Bližnji vzhod
Napadalec Lyona Lisandro Lopez se seli v Katar. Argentinec, ki je v Francijo prišel iz Porta leta 2009, bo po novem igral za klub Al Garafa.