Neuradno naj bi se Wayne Rooney in Alex Ferguson tudi sprla. Foto: EPA
Neuradno naj bi se Wayne Rooney in Alex Ferguson tudi sprla. Foto: EPA
Wayne Rooney
Wayne Rooney je v strelski krizi. Od marca je za rdeče vrage dosegel le en zadetek. Foto: EPA

"Novica, ki mi jo je posredoval direktor David Gill, me je šokirala. Zbegani smo, le kako ne bi bili? Ne razumemo, zakaj bi želel zapustiti klub," je na novinarski konferenci dejal Ferguson in nadaljeval: "Še marca je zatrjeval, da želi ostati, da želi podpisati pogodbo svojega življenja. Bil je srečen, srečen v naboljšem klubu na svetu."

Ferguson še vedno upa, da si bo Rooney premislil
"Takrat sem mu dejal, da je vse, kar želim od njega, to, da naj se obnaša kot pravi profesionalec Manchester Uniteda. Padel je tudi predlog nove pogodbe, a se ni realiziral. Vem pa, da mu je bil David pripraljen ponuditi takšno pogodbo, ki bi jo težko kdor koli izboljšal," je prepričan Ferguson, ki Rooneyja še ni odpisal: "Čeprav je odločen, da odide, so vrata zanj še vedno odprta, saj je odličen igralec." Škot je potrdil, da Rooney zaradi poškodbe gležnja ne bo igral na sredini tekmi proti Bursasporju. Poškodba sicer ni hujše narave.

Pogodba do junija 2012
24-letni Rooney je k rdečim vragom prestopil leta 2004 iz Evertona. V naslednjih sezonah je bil eden ključnih mož pri osvojitvi treh naslovov angleškega prvaka (2007, 2008, 2009) in zmagi v Ligi prvakov (2008). Zdajšnja pogodba se mu izteče junija 2012, a se kaj lahko zgodi, da bo - če ne bo podpisal nove - klub zapustil že prej.

Rooney v Manchester City?
Po poročanju nekaterih angleških medijev pa naj bi bil mestni tekmec Manchester City za Rooneyja pripravljen odšteti kar 115 milijonov evrov. United naj bi prejel 50 milijonov, Rooney pa za štiriletno pogodbo 60. Za napadalca so zanimanje sicer pokazali že Chelsea, Real Madrid in Barcelona.