Tekma med Malto in Slovenijo gledalcem pričakovano ni prinesla kakšnih užitkov. Valter Birsa pravi, da ga je Malta malce presenetila z mirno igro, ki je bila bolje organizirana kot igra Litve. Foto: Reuters
Tekma med Malto in Slovenijo gledalcem pričakovano ni prinesla kakšnih užitkov. Valter Birsa pravi, da ga je Malta malce presenetila z mirno igro, ki je bila bolje organizirana kot igra Litve. Foto: Reuters
Slovenci zadovoljni na "zimski premor"
Verbič zagotovil Sloveniji zmago na Malti

"Verjemite, da so to najtežje tekme. Mediji menite, da je lahko zmagati. Meni so, kar se živcev tiče, lažje tekme proti Angliji, Škotski. Odigrali smo kar solidno, le zaključek nas še vedno daje. Pomembno je, da smo preživeli, veliko težav s poškodbami imamo, pokvarijo se neki mehanizmi."

Ocena obeh bočnih branilcev Skubica in Trajkovskega? "Na takšno postavitev, kot jo je imela Malta, si morajo bočni upati več. V prvem polčasu ni bilo praktično nič od tega, v drugem polčasu pa je bilo veliko bolje. Oba sta si več upala. Fantoma ni bilo enostavno, saj nimata veliko tekem v reprezentanci."

Slovenija je Malto v kvalifikacijah še tretjič premagala, tokrat z 0:1. Zgoščeno obrambo bi lahko izigrala že v 13. minuti, a poti do mreže niso našli kar trije streli, tudi eden Valterja Birse: "V določenih trenutkih je bila Malta bolje organizirana kot Litva. Bili so zelo mirni, včasih tudi z žogo v nogah, nepričakovano za ekipo tega ranga. Tudi dolge žoge so dobro zadevali. Lahko jih le pohvalim. Bili so trd nasprotnik, na srečo smo zmagali, če bi dali v 13. minuti gol, pa bi bila tekma za odtenek lažja."

V 30. minuti je bilo nevarno pred vrati Jana Oblaka, a je priložnost zapravil Schembri, potem ko je pred tem Jan Oblak žogo le odbil: "Moral bi posredovati bolje, seveda. Žogo sem mu odbil na noge in k sreči (Schembri) ni izkoristil priložnosti."

Odločil je Benjamin Verbič. Vezist Köbenhavna je na osmi reprezentančni tekmi prvič zadel: "Začeli smo dobro, si ustvarili nekaj priložnosti, potem pa bili preveč nepotrpežljivi, zato je bila zadnjih 15 minut prvega polčasa igra zelo raztrgana. Med polčasom smo se dogovorili, da gremo na vse ali nič, kar je sadove obrodilo že v prvi akciji. Jasmin me je lepo videl. Reagiral sem, kot sem, s petko zadel žogo. Izkazalo se je, da je bil zadetek lep. Zelo vesel sem za svoj prvenec."

Verbiču je podal Jasmin Kurtić, ki je z jesenskim izkupičkom kvalifikacij za SP 2018 zadovoljen: "Mislim, da smo lahko zelo zadovoljni. Moramo pa ostati trdno na tleh in še naprej delati."

Podobno meni Katanec: "Po štirih tekmah imamo osem točk. Lep izkupiček. Kvaliteto imamo. Najverjetneje bomo v igri do konca kvalifikacij."

Zadnjo tekmo v letu 2016 (prijateljsko) bo Slovenija v ponedeljek odigrala v Vroclavu proti Poljski. Prosto sta dobila Boštjan Cesar in Jan Oblak, manjkal bo Trajkovski, ki si je spahnil ramo.

Katanec: "Priložnost bom dal fantom, ki ne igrajo veliko. Kot sem že pogosto povedal, te tekme niso merodajne. Mediji morda menite drugače, gledate na Fifino lestvico, ki pa meni ni pomembna."

Slovenci zadovoljni na "zimski premor"
Verbič zagotovil Sloveniji zmago na Malti