Foto:
Foto:
Milenko Ačimovič
Sebastjan Cimerotič
Sandi Knavs in Boštjan Cesar sta imela v obrambi ogromno dela.
Brane Oblak

V prvih minutah tekme je bil najbolj aktiven Sebastjan Cimerotič, ki se je v reprezentanco vrnil prvič, odkar na selektorskem stolčku sedi Brane Oblak. V sedmi minuti so Slovaki žogo po njegovem prodoru izbili v kot. Dve minuti kasneje je napadalec Olimpije spet prodrl po levi strani, lepo podal do prostega Nastje Čeha, ta pa je slabo streljal.

Nevarni dvojec
Pobudo so nato pred 6.000 gledalci prevzeli gostitelji. Slovenski obrambi je največ težav povzročal napadalni dvojec Vittek/Šestak. Slednji se je v 16. minuti sprehodil mimo slovenske obrambe, v dvoboju ena na ena se je izkazal Samir Handanovič, ki je sploh prvič branil za Slovenijo. V 23. minuti je Vittek v razmiku 50 sekund dvakrat nevarno streljal z roba kazenskega prostora. Prvič je žoga zletela pol metra mimo vrat, drugič se je z obrambo izkazal slovenski čuvaj.

Dva svetla trenutka
Ob koncu prvega polčasa so se prebudili tudi naši. V 35. minuti smo videli izjemno akcijo, ki jo je začel Cimerotič. Po dvojni podaji Cimerotič-Ačimovič-Čeh se je žoga spet znašla pri Cimetu, ki je s petih metrov nastreljal le zunanji del mreže. Nastja Čeh je v 39. minuti z desne strani izvajal prosti strel in zadel vratnico. Do odbite žoge je prišel Borut Semler, a je cilj zgrešil le za nekaj centimetrov.

Razpoloženi Handanovič
Pred začetkom drugega polčasa je domači selektor Dušan Galis v igro poslal tri sveže igralce. Gostitelji so spet močno pritisnili. Handanovič je v 48. minuti obranil Vittkovo izjemno priložnost. V 58. minuti se je po poigravanju Handanoviča in Mavriča lepa priložnost ponudila Mintalu, ki je le za las zgrešil slovenska vrata. Pravo ofenzivo na slovenska vrata smo videli v 67. minuti, ko je Handanovič kar trikrat preprečil slovaški zadetek. Štiri minute kasneje se je Mintal sam znašel pred Handanovičem, žogo je v zadnjem trenutku odbil Cesar.

Slovenski nogometaši v drugem polčasu niso veliko pokazali. Oblak je prvo menjavo opravil šele v 78. minuti, ko je krstni nastop dočakal Mišo Brečko. Štiri minute kasneje je dres s slovenskim grbom prvič oblekel še Luka Žinko.

"Nismo vedeli, kaj imamo"
Brane Oblak, selektor Slovenije: "Mislim, da so gledalci videli dobro tekmo, v kateri so manjkali le goli. Obe moštvi sta igrali hitro, zato je bilo tudi veliko napak. Sam sem z videnim zadovoljen, preizkusil pa sem nekatere nove igralce. V moštvu smo imeli tri debitante in lahko rečem, da so me pozitivno presenetili.

Vratar je sestavni del moštva, bil je že nekaj časa z nami, mi pa se skoraj nismo zavedali, kaj imamo. Danes je svoje delo res opravil odlično
."

SLOVAŠKA        0 - 0         SLOVENIJA
---------------------------------------
Konig **            Handanovič         
Greško *            Pokorn             
Hanek ***           M. Mavrič          
Kratochvil          Knavs              
Petraš              Cesar              
Karhan              Sešlar             
Mintal              Komac              
Čech                Čeh                
Šestak ****         Ačimovič **        
Zabavnik *****      Semler *           
Vittek ******       Cimerotič ***      
---------------------------------------
* 9./Džurica        * 78./Brečko       
** 46./Čontofalsky  ** 82./Žinko       
*** 46./Valachovič  *** 88./Šukalo     
**** 46./Reiter                        
***** 46./Janočko                      
****** 46./Breška                      
5.482; Sodnik: Tommy SKJERVEN (NOR)    
Prijateljske tekme:
SLOVAŠKA - SLOVENIJA 0:0
AZERBAJDŽAN - BOLGARIJA 0:0
IRSKA - HRVAŠKA 1:0 (1:0)
Robbie Keane 24.
AVSTRALIJA - NORVEŠKA 2:2 (1:1)
Cahill 45., Skoko 58.; Iversen 40., Pedersen 73.
ITALIJA - FINSKA 1:0 (1:0)
Miccoli 33.
NEMČIJA - KAMERUN 3:0 (0:0)
Kuranyi 71., Klose 77., 88.
ŠKOTSKA - ŠVEDSKA 1:4 (0:1)
McFadden 78./11-m; Allbäck 27., 49., Elmander 72., Berglund 73.
FRANCIJA - POLJSKA 0:0
ŠPANIJA - ANGLIJA 1:0 (1:0)
Del Horno 9.
Raul (25./Španija) je zastreljal 11-metrovko.