Sani Bečirović je za Krko že igral pred 10 leti, nazadnje pa je v domovini v sezoni 2009/10 igral za Olimpijo. Foto: www.kosarka.si / Drago Perko
Sani Bečirović je za Krko že igral pred 10 leti, nazadnje pa je v domovini v sezoni 2009/10 igral za Olimpijo. Foto: www.kosarka.si / Drago Perko

Bečirović je sezono sicer začel v Iranu pri klubu Foolad Mahan, vendar se je s klubom zaradi finančnih težav Irancev predčasno razšel. V ponedeljek je z Novomeščani že opravil prvi trening, kar nakazuje, da bo Bečirović že v postavi za sobotni derbi z Unionom Olimpijo v 12. Ligi ABA.

"Glede na to, da so včeraj mediji že objavljali novico, čeprav še ni bilo nič dokončno, pa je danes uradno. Res sem vesel. Že dolgo predtem smo se pogovarjali. Dokler nisem rešil iranske zgodbe nisem mogel nič. Ko sem prišel iz Irana in končno dobil dovoljenje za prestop iz enega v drug klub, pa smo se hitro dogovorili," je eden najboljših slovenskih košarkarjev potrdil podpis za Krko na osebni spletni strani.

Zadnjo besedo bo imelo sodišče
"Po 10-dnevnem obisku sem dobil določena zagotovila, da glede prestopa v nov klub ne bo težav. Zdaj se ravno to dogaja. Zahvaljujem se iranski zvezi in predsedniku. Kar se tiče pogodbe s Foolad Mahanom, se bom žal moral obrniti na sodišče. Moral bom iti na FIBO ali na iransko sodišče. Najpomembneje je, da sem končal iransko zgodbo in da lahko ponovno igram," je Bečirović opisal konec sicer uspešne iranske zgodbe, saj je s Foolad Mahanom postal celo azijski klubski prvak.

Ni še v formi, a si želi derbija
"Tu ne bo tako, saj imajo uigran sistem. So pred mano, jaz pa še nisem v pravi formi. Biti moram potrpežljiv in igrati pametno in jim s svojimi izkušnjami pomagati v ključnih trenutkih tekem. Potreben bo čas, da pridem v pravo formo. Nočem, da se pričakuje od mene ogromno točk, asistenc … Postopoma se je treba pripraviti in potem bom lahko pripomogel k temu, da bi Krka dosegala dobre rezultate in zmage. Upam, da bom zaigral že na sobotni tekmi," je Bečirović navijače Krke posvaril pred prevelikimi pričakovanji.

32-letni branilec je že opravil prvi trening s "krkaši", hkrati pa dal vedeti, da upa, da bo v dresu Novomeščanov debitiral že na sobotnem derbiju z Olimpijo.