Lionel Messi je zablestel v polnem sijaju. Dosegel je gol in bil podajalec še pri dveh zadetkih. Foto: Reuters
Lionel Messi je zablestel v polnem sijaju. Dosegel je gol in bil podajalec še pri dveh zadetkih. Foto: Reuters

55. gol za gavče in na večni reprezentančni lestvici strelcev na vrhu prehitel Gabriela Batistuto.

Zvezdnik Barcelone je pred 70.000 gledalci v Houstonu zabil izjemen gol s prostega strela z okoli 25 metrov, pri katerem je očistil pajčevino ob stičišču prečke in vratnice. "Srečen sem, ker sem presegel rekord Batistute. Rad bi se zahvalil tudi soigralcem, to je tudi njihov dosežek," je povedal Messi, ki bo v petek dopolnil 29 let.

Argentina je povedla že v 3. minuti. Ezequiel Lavezzi, ki je začel tekmo namesto poškodovanega Angela Di Marie, je z glavo pospravil žogo v mrežo po podaji Messija. Premoč svetovnih podprvakov je kronal Messi v 32. minuti. Kakršne koli upe na preobrat je v 50. minuti zatrl Gonzalo Higuain, ki se je drugič vpisal med strelce še tik pred koncem obračuna. Tudi pri tem zadetku je bil podajalec Messi, ki je odigral 112. tekmo za argentinsko reprezentanco.

Argentina je na petih tekmah ameriškega prvenstva zabila 18 golov in prejela le dva. Za 15. lovoriko na Copi, s čimer bi se na vrhu izenačili z Urugvajem, se bodo Argentinci pomerili z zmagovalcem dvoboja Kolumbija - Čile, ki bo v noči na četrtek v Chicagu.

Polfinale, Houston:
ZDA - ARGENTINA 0:4 (0:2)
70.858; Lavezzi 3., Messi 32., Higuain 50., 86.
ZDA: Guzan, Yedlin, Cameron, Brooks, F. Johnson, Zusi, Bradley, Beckerman (60./Birnbaum), Zardes, Wondolowski (46./Pulisic), Dempsey (78./Nagbe).

Argentina: Romero, Mercado, Otamendi, Funes Mori, Rojo (84./Cuesta), Augusto (60./Biglia), Mascherano, Banega, Messi, Higuain, Lavezzi (67./Lamela).

Sodnik: Enrique Caceres (Paragvaj)




Četrtek ob 2.00, Chicago:
KOLUMBIJA - ČILE

Messi z "golazom" do argentinskega rekorda
Messi z "golazom" do argentinskega rekorda