Čilenci so na razmočenem igrišču zadržali uvodno prednost. Foto: Reuters
Čilenci so na razmočenem igrišču zadržali uvodno prednost. Foto: Reuters
Čile v finalu proti Argentini

Kolumbijce je v sedmi minuti načel vezist Bayerja iz Leverkusna Charles Aranguiz, štiri minute pozneje pa je končni izid postavil Jose Pedro Fuenzalida, potem ko se je od vratnice odbila žoga po strelu Alexisa Sancheza. Kolumbijci so v nadaljevanju prevladovali predvsem po zaslugi Jamesa Rodrigueza, vendar je bil vratar Čila Claudio Bravo v izjemni dnevni formi. Kolumbijske napade ni zaustavila niti izključitev Carlosa Sancheza v 56. minuti.

Drugi polčas je bil zaradi hude nevihte, ki je popolnoma namočila zelenico stadiona v Čikagu, preložen za dve uri. Argentina je dan prej v prvem polfinalu premagala ZDA s 4:0.

Finale bo v ponedeljek ob 2.00. Gre za ponovitev lanskega finala, ko je Čile premagal gavče po streljanju enajstmetrovk. V rednem delu je bil izid 0:0.

Polfinale, Chicago:
KOLUMBIJA - ČILE 0:2 (0:2)
55.423; Aranguiz 7., Fuenzalida 11.

Kolumbija: Ospina, Arias, Zapata, Murillo, Fabra (73./Perez), C. Sanchez, Torres, Cuadrado (80./Bacca), James Rodriguez, Cardona (84./Moreno), Martinez.

Čile: Bravo, Isla, Medel, Jara, Beausejour, Aranguiz, Silva, Hernandez (29./Pulgar), Fuenzalida (75./Puch), Vargas (88./M. Gonzalez), Sanchez.

Sodnik: Joel Aguilar (Salvador)


Houston:
ZDA - ARGENTINA 0:4 (0:2)
70.858, Lavezzi 3., Messi 32., Higuain 50., 86.

Finale bo v ponedeljek ob 2.00.

Čile v finalu proti Argentini